Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jaj
Hogyne. A villanyász ezzel fog baszakodni, meg önszopatni. Aztán kiszámlázza a többlet munkát, és így akár kétszer annyiba is kerülhet mintha megvette volna a megfelelőt
Nem a drót és nem is a wago a drága egy villanyszerelésnél.

Erre mondta nagyapám, amikor autófényezésnél jött a kuncsaft hogy van neki még fél kiló autófestéke, hogy azt beszámítja e az öreg.
Öreg bólintott, átírta az ajánlatot 20%-al drágábbra, ha nem a saját jól megszokott anyagával kell dolgozni.
Nemá.....inkább gyűjtést tartunk, hogy pár wago-t tudj venni.
én is összetekertem, csak utána meg is lett forrasztva, csempe alá meg nem akarom többet látni
de most már minden géphez van külön áram húzva, aztán nincs konnektor csak vago lesz, nem akarok kábelt látni sehol sem
Amúgy amit most vettünk abban is a falban végig voltak égve a vezetékek ahogy kihúzta a villanyász az mutatta, katasztrófa, hogy mi ment régen igaz fogyasztó sem volt sok mert automata mosógépre sem számítottak nem még más fogyasztókra.
Vazz, a mi előző házunkat kb. 84-85-ben csinálhatták, de csoki akkor is volt.
Ilyen helyen voltam én is nemrég. Újépítés, simán összetekerte a drotokat és szigszalag rá. Főzőlapnak is. Mi meg leszedtük az egészet és újrakötöttük. Fel volt háborodva hogy azt nem fizették ki neki. Kidobtuk amit csinált aztán újra mindent... pedig nem olyan nagyösszeg a wago...
havernál mindent mi csináltunk aztán még bírja, itt nálunk is sok mindent én csináltam......
ha megpróbálnék embert hívni egy olyan munkához hogy kell 5 kiállás meg egy 5 méteres plusz szálat behúzni, kb senki sem jönne

anyáméknál is vezetékeltünk össze-vissza, a vékony alu vezeték nem bírta az automata mosógépet amikor fűtött zenélt az egyik doboz
kihúzgálni nem akartunk mindent mert geciszar munka( havernál újat húztunk anno) hanem inkább lett egy új vezeték az órától a mosógépig, meg ha már ilyen aktívak voltunk a konyhába is ment egy új vezeték, ott is van mikró meg egyéb nagyobb fogyasztók
a világítást meg a turmixgépet simán bírja az alu
Fogalmam sincs mire gondolsz, de biztos érdekes lehet.
Az nem érdekes?
Én nem értek hozzá csak az volt gyanús, hogy a mai világban ilyen módon akar bárki is villanyhoz nyúlni.......az előző házunkban az volt, hogy amilyen vezetéket találtak (alu, réz, réz sodrott ) különböző darabokban és vastagságban, színekben random kötötték össze egymással csakis összecsavarva és az első év végén visszaégett a falban minden kötésnél vezetékhalmaz, hát erre emlékeztetett amit az ács mondott.
amúgy ha veszel zsugorcsövet és ilyen pár centis darabok vannak a végén akkor már nincs semmi gond
igazándiból kb csak festéskor kell a vezetékekkel baszakodni, az meg ha nincs kisgyerek 8-10 évente van
20 éve lakunk itt a konyha meg a pult eleje most lesz 5. alkalommal festve a többi csak 3x volt
mi van?
És a dupla szigetelés?
Ez a vezeték téma.....tegnap volt ács tetőjavítás stb, de beszélgettünk villanyról mert idén építkezik és ajánlottam neki a nálunk dolgozót mire mondta, hogy neki van egy halom vezetéke igaz, hogy egy színű mind, de majd a villanyász megjelöli a szálak végét, hogy melyik micsoda.......hallgattam.
ezért kell mindenhez érteni
ezekhez az házilagos építőipari dolgokhoz nem kell sok tudomány csak gyakorlat
itt minden egyszerű és hevenyészett
pl anyóséknál hiába csinálta villanyszerelő a világítást minden vezeték fekete
szóval ne az a tipikus otthoni módszer(mint most nekem) hogy kék vezeték van akkor kékkel megy a fázis az új lámpához aztán csak a végeket zsugorcsövezem hogy tűnjön már feketének

most méregettem a falamat fél méterben van egy centi, párhuzamosságnak nyoma sincs, de eddig észre sem vettük meg azt se hogy ahol már 4 sor csempe volt ott már fél centit elkurvult a függőleges, szóval nem is foglalkozok vele felszarom a csempét aztán jónapot
Mondjuk azt ami felénk folyik időpontügyileg azt nem nagyon vágom......ha bármilyen szakival (vagy akár haverral bármiért) megbeszélek egy időpontot az olyan mintha csak annyit beszéltünk volna, hogy majd (mindegy, hogy napra volt megbeszélve) és ha rákérdezek a megbeszélt időpont után 1 hétre, hogy bocsi, de érdeklődnék........akkor jön a sértődés, hogy ne sürgessem.........hááát nem tudom, én ugye költöztettem kb. 20 évig és kamionoztam még 10-et és én úgy emlékszem, hogy ha akár egy tök idegen felhívott mondjuk januárban, hogy május 14-én 16 45-kor meg kéne jelennem egy címen akkor csak annyit mondtam, hogy hányan menjünk és mennyibe fog kerülni a telefon alapján és a megbeszélt időben mindig (!!) megjelentem úgy ahogy kell késés nélkül a kamionnál meg van cég ahol 1 perc késés után új időpontot kell kérni a speditőrnek ami akár 2-3 napba is telhet így nyilván nem késtem évek alatt szinte soha, de ha mégis akkor is legfeljebb perceket (már persze vállalkozóként meló okán, magánként havertól van, hogy kések, de órákat akkor sem nem, hogy napokat, heteket) ezért érthetetlen számomra, hogy miként lehet megélni (nem is rosszul) még így is?
evvel az a hiba hogy kell a konnektornak meg a víznek is és más-más méret
aztán pár lyuk miatt nem éri meg
ilyet vettem: https://barkacshiper.hu/webaru...
ez tud kicsit is meg nagyot is, volt már ilyenem el is törtem a gecibe
Velős gombás pacal, szép napot kívánok!
Igaz.
Azt nem tudja nyomni.
Nem tudom minősíteni, mennyire hülye vagy
Biztos nyomja a Covid az agyát is......
Jobban is jársz, pipi elszabadult
Szerintem hetente vesz mésik.klaviaturát mert elkoptatja.
Te meg még mindig nem......
A gipsz is falsikban tartja ha belenyomod de ha beljebb van 5 mm azse baj