Igen, biztos - de én még 40 éve tanultam a villanyszerelést, akkor sodortunk. Ahhoz képest az a rugós tekerős komoly előrelépés volt, és nekem bevált. Az új technikákat nem ismerem, mostanában csak akkor szerelek villanyt, ha muszáj
https://edigital.hu/korkivagok...
Nekem valami ilyesmi van, ez is fos, de legalább használható. Ha sokat dolgoznék ilyennel, megvenném azt a 2-3 kellő méretet SDS+ban, fixeket, vídiásat. Az darabja 5-8 eFt, de az örök.
fúrtam ilyennel régen, ha homokra van téve akkor nem reped a csempe, az elvezeti a rezgést
annyiból szar hogy nagyon egyenesen kell tartani, karton papíron kell "belőni" a lyuk átmérőt
de ha szarul van tartva eltörik a fos spiáter a picsába, 4 lyuk kell csak kibírja
Ez meg nem jó semmire. El kell döntened, hogy szerszámra költesz, vagy mesterre. Egyikre se - úgy nehéz, bár kölcsönkérni lehet. Biztos van valakinek ilyesmi a közeledben...
nekem ilyen van: https://shop.borosesfiai.hu/wa...
a mosogatógép vesz fel igazán csak áramot, a páraelszívó , hűtő az nem sokat kér a tűzhely szikrázója meg szinte semmi
Több okból.
1. Nem lehet elbaszni, nem kell hozzá semmi szerszám, csak a vezeték blankoláshoz.
2. Két másodperc alatt kész a szakszerű kötés.
3. Mivel szigetelt, nem fog megbaszni.
4. Jól néz ki és áttekinthető, ami segít elkerülni bárminemű elbaszást.
5. Ha mégis variálni kell azt is két másodperc megcsinálni, nem pedig a szigszalagot szétbányászni, meg kigubancolni. Persze le is vághatod, de akkor egyre rövidebb lesz a vezeték.
Szóval simán saját jól felfogott kényelmed és lustaságod érdekében érdemes wagózni.
De komolyan. Van még fél dobozzal nekem. Ha erre jársz a tied, aztán ne halljak több ilyet hogy kanapén fekvés helyett forrasztgatsz ilyeneket
összetekert összeforrasztott leszigetelt vezetéktől úgy gondolom ebben az áramerősség kategóriában nincs jobb
persze amit én baszakodtam vele fél órát az vagoval 2 perc lett volna
Na ez az. Aztán jobb esetben a ház sem ég le, meg agyon sem bassza az áram, de ha elmegy a villany a hibalhárításra 100* annyit fog kifizetni a tulaj, mint amiből rendesen meg lehet csinálni. Ha az ügyfél nem akarja kifizetni a rendes munka árát, akkor meg csinálja más. Ha leég a ház vagy agyonvág valakit, én megyek a börtönbe, szóval nekem nem érdekem spórolni 500forintot valami fillérbaszónak.
Jó, ne az, de bármi inkább mint a tekerés.....vagy nem? ....mondtam nem értek hozzá, de anno a trabi-varnyú-skodri esetben tekergettem a vezetékeket még vagy 40 éve.....
5 méter kell......
mit csináljak a további 95 méterrel, amikor 20 éve kallódik a fél doboz kék, kb 2 méter fogyott el ennyi idő alatt belőle mert abból csinálom a páka hegyeket
Ha meglévő van, akkor az sem kell. fehér szigszalag, aztán ráírod alkoholos filccel honnan húztad ki. Amúgy is érdemes a szigeteletlen részt lezárni, hogy ne legyen festékes, meg ne basszon meg ha véletlenül visszakapcsolod a megszakítót.
De ha most csinálod akkor vedd már meg azt a szerencsétlen vezetéket!
Komolyan, egy 100méteres spulni akár 5000forintba is benne van, aztán ha az asszony akarja, akkor fizesse is ki.
ha a fürdő lesz egyszer felújítva ahhoz már nem kezdek hozzá
Nekem valami ilyesmi van, ez is fos, de legalább használható. Ha sokat dolgoznék ilyennel, megvenném azt a 2-3 kellő méretet SDS+ban, fixeket, vídiásat. Az darabja 5-8 eFt, de az örök.
annyiból szar hogy nagyon egyenesen kell tartani, karton papíron kell "belőni" a lyuk átmérőt
de ha szarul van tartva eltörik a fos spiáter a picsába, 4 lyuk kell csak kibírja
a mosogatógép vesz fel igazán csak áramot, a páraelszívó , hűtő az nem sokat kér a tűzhely szikrázója meg szinte semmi
Szóval ezen ne aggódj.
http://youtu.be/eg6VPucscxI
1. Nem lehet elbaszni, nem kell hozzá semmi szerszám, csak a vezeték blankoláshoz.
2. Két másodperc alatt kész a szakszerű kötés.
3. Mivel szigetelt, nem fog megbaszni.
4. Jól néz ki és áttekinthető, ami segít elkerülni bárminemű elbaszást.
5. Ha mégis variálni kell azt is két másodperc megcsinálni, nem pedig a szigszalagot szétbányászni, meg kigubancolni. Persze le is vághatod, de akkor egyre rövidebb lesz a vezeték.
Szóval simán saját jól felfogott kényelmed és lustaságod érdekében érdemes wagózni.
De komolyan. Van még fél dobozzal nekem. Ha erre jársz a tied, aztán ne halljak több ilyet hogy kanapén fekvés helyett forrasztgatsz ilyeneket
persze amit én baszakodtam vele fél órát az vagoval 2 perc lett volna
mit csináljak a további 95 méterrel, amikor 20 éve kallódik a fél doboz kék, kb 2 méter fogyott el ennyi idő alatt belőle mert abból csinálom a páka hegyeket
De ha most csinálod akkor vedd már meg azt a szerencsétlen vezetéket!
Komolyan, egy 100méteres spulni akár 5000forintba is benne van, aztán ha az asszony akarja, akkor fizesse is ki.