ez jó volt...
tudom fáj ez egy bölcsésznek...
máshogy is lehetett élni “gyerekként” is...
Felváltva,
hol a jobb, hol a balkezed
ha bal kézzel csinálod és fordítva akkor az majdnem olyan mintha más csinálná
visszahúzódó és rossz tanulmányi eredményű meg pláne
mondjuk te ezt nem tudhatod, mert téged akkor is csicskaztattak
szemüveges, szerény visszahúzódó voltál, kicsit duci szeplős gyerek
A tanulmányiban gyenge. Barátaid nem voltak, lányokra meg rá sem mertél nézni és azóta nem változtál
az ilyenek, mint te, ott is kutyák voltak
A kollégium legalább koedukált volt, voltak jó csajok, a katonaságnál meg te voltál a csaj...
mondanám, hogy szállj be
de te ágyúcső takarítónak is alkalmatlan voltál kaptál egy nagy I-t az egészségügyire így nincs mit mondanod sem
Még ott állt az 1-es torony mellette a kapu volt az alkalmi szabadságunk színtere
De sokat jártunk ott ki stikába éjszaka a környékbeli kocsmákba
Benzinnel mi is mindig sefteltünk az ellátóknál. Autóval én csak akkor mentem, ha valamit ki kellett "menekíteni a laktanyából" A legdurvábban feltűnő az volt, amikor a BTR takaróponyvát loptuk, a kombivarburga alig bírtuk betenni aztán valamiért azon éjszaka haza sem vihettem, mondom a cucc megvan mi a lófaszt csináljunk 5 km-eről látszik, hogy valami katonai cucc van a verdába
Aztán kitaláltuk, hogy álljak át a tiszti parkolóba ahol a hadosztályparancsnokok civíl autói álltak, ott senki nem fog rákérdezni, kié az autó és mi van benne
és úgy is volt
Nálunk a dobizás nem volt nagy mutatvány nem kellett kerítést mászni, hiszen mi adtuk az őrséget saját bakatársunk engedett ki meg be az 1-es toronynál
amikor én voltam az őr akkor én tettem ugyan ezt. A hétvége volt forgalmasabb nem is szerettem akkor őrséget adni az egyesnél, a sok részeg állatot húzni vonni kellett a kapunál meg mondani,hogy ne óbégassanak má mer meghallja az üti
a civil tiltott volt, írtam... de ez nem zavart, legtöbbx könyvem se volt...
úgyhogy az utam mindig ki volt fizetve, + a benzint bentről loptam őrség alatt
Mindanyiunkat, de hát erről szólt az első időszak
Amikor a nyírségi öreg vezényeltek megérkeztek akkor kezdődött az igazán rossz világ
Takaródó után mindíg felrugdostak az ágyból bennünket, m3-as beultrázás, surranó bagarolozás, stokirahajtogatás, fekvőtámaszok, csúszás mászás az ágy alatt lehetne hosszasan sorolni a megaláztatásokat
Volt olyan aki befordult egy két gyengébb ilyen blődifélék. Volt akit lekerült a gyengyuszra idegi alapon később le is szerelték, mert megmakkant
Kb. 1 hónap az alapkiképzés ideje volt ilyen gáz. Ki kellett bírni oszt kész.
Ennyi !