(rüszü kopasz volt az ) Szerencsére csellón csak 3 vagy 4-szer voltam Na az összes szolgálatok legalja volt, annak is voltak fokozatai a konyhai kisegítőn át a fehér és a fekete mosó. A fekete mosó volt a leges legalja minden szolgálatoknak Oda egyszer volt szerencsém bekerülni Voltam tálca elszedő is a kisablakban, aztán az úgy zajlott,hogy az öreg katona nem lerakta a tálcáját az elszedő ablakba a maradék borsófőzelékkel, hanem 3 méterről hajította Szóval a kötény kevés volt amit adtak, a fejünk búbjától a kislábunk újáig főzelékesek voltunk mire minden öregkatona kiélte kézilabdás hajlamát rajtunk a kajamaradékos tálcájával De nem csak ezért volt szar a cselló hajnal 5-re már lent kellett lenni ( a surranótársaknak csak fél 6-kor volt az ébresztő) meg este 10 volt mire felértél a többiek lefürödve 9-kor a takaródónál már körletágyon buhogtak. Tehát 17 órás műszak volt Aki nagyon 2rosszat csinált" volt,hogy levezényelték egy hét csellóra is összefüggőbe. A harmadik nap már olyan zsírszagú volt az ilyen baka, hogy hiába fürdött le bármit csinált áradt a konyhai büdös belőle
Azért a csellónak volt egy előnye Láttam, hogy a szakácsok, hogy főzik a teát amit minden reggel kivéátel nélkül megkatunk. Gyakorlatilag a teás üstbe belemosták a lábukat, volt aki a surranóját abba takarítgatta ha ezt nem látom a saját szememmel nem hiszem el Azért borzasztó nagy szerencse mégis csak az volt, hogy mivel a teába soha nem került sem citrom, sem cukor, mivel az aktuális napos tiszt berakatta a bakákkal az autó hátuljába mert úgy gondolta nálla sokkal job helye van mint a teában, így az ízetlen, csak teafűvel színezett forróvizet meg nem itta senki. Arra használtuk, ha virsli volt azt mártottuk bele,hogy lejöjjön a héja Persze miután láttam, hogy készül a tea én már arra sem használtam
En Taszaron pont az ellenkezojerol tudnek beszamolni. Nyilvan ketkedessel fogadod, de nem tudok mit tenni ellene.
Az orpotlas szar volt, de a konyha nem. Nyilvan a mai facebook generacionak MINDEN szar lenne, ne igy nezd. En bent is akartam volna maradni, de csak tgk sofort kerestek, az meg nem volt nekem meg.
Amikor volt a kuvaiti haboru, en voltam az egyetlen aki jelentkezett, plane a sorallomanybol.
Tudtam a dolgomat, minden kapott feladatot a tolem telheto legjobban csinaltam meg, nem pofaztam vissza, soha nem kritizaltam, legfeljebb magamban. Egyedul voltam kopasz a kotletben aminek kesobb a korletparancsnoka lettem. Az ongyilkos buzinak is suroltam fel a veret, nem biztam masra. Nekem nem volt problemam a hadsereg sajatos mukodesevel. Tudomasul vettem, hogy ez nem a kinti vilag.
Emlékszem mikor vonultam!A kapuban még mutatták merre induljak,mikor beértem a zászlóalj épületébe,azonnal magázódva üvöltöttek hogy miért nem csinálom amit kell.Azt sem tudtam minek vagyok ott tulajdonképpen.Egész estig ordított mindenki.A körletben az első héten tegeződtünk az öreg körletvezetővel(ha csak magunk voltunk),de a következő héten már magázódni kellett vele is.És persze folyamatosan rüszü,topa,stb voltunk!
Inkább mentem konyhára! Ott csak az aktuális KonyÜ, meg a civil szakács ordított mint a sakál!
Itt a szomszéd faluban olcsóbb
Házhoz is jönnek kamiont szerelni nem nagy pénzért
Ha nekem 20 pénzért olvasna valaki vennék egy fél liter tejet meg 20 deka párizsit aztán odaszarnék a műhely ajtóba
Persze hogy megveszik az eredetit,nem akarják szopatni saját magukat,mondhat itt bárki bármit,egyik koppintott sem lesz olyan mint a gyári.Egyik sem fog annyi adatot leközölni mint a gyári.
elég komolyan vizsgálják ezeket. Azt ha van valami illegál cucc elsőkörben bezárnak 2 hónapra egy 20 milka bünti mellett (márkaszervizekről beszélünk) a másodsorban úgy tudom, hogy még soha nem derült ki Márkaszervizes történeteknél az éves licenc milliós tétel. Aztán kifizetik, egyrészt mert aprópénz, másrészt nem hiányzik a balhé. Sógoromék cégenél éves szinten csak a kiolvasásból 40 milka a tiszt nyereség. De hát nem ezen keresnek Ez csak egy kis mellékes. Gyakorlatilag onnan indul a szervíz. Furcsa., hogy az alkatrészen fog a szervíz a legtöbb pénzt nem a munkadíjon
a szervizes kurva drága is kb 3000fból megvan alkatrész árban
a kínaiaknak megéri a 2 ezer nyereség mert ők lopják a cuccot
ha itthon olcsóbban adnák akkor sem fogyna sokkal több, szerviz nem venne többet ha féláron árulnák
ezért drága semmi másért
Igen, én ezért utáltam azt a rendszert ami ugyan akkor nem tudatosult bennem úgy mint később csak egyszerűen szarul éreztem magam, de utólag egy szemét rendszer szemét emberei által üzemeltetett szemétdombnak tűnik. Egyébként meg választás mindig van, olyan nincs, hogy kényszerítenek valamire.....erre jó példa az arab tavasznál a líbiai pilóták esete mikor megparancsolták, hogy lőjék a tüntetőket és páran megtagadták, hogy a népükre tüzeljenek mire főbe lőtték őket......tehát választás mindig van, nem kötelező szardarabnak lenni elég bátornak (vagy hülyének, de néha az ugyanaz ).
Azt hiszem te fordítva ülsz a lovon.
A valóság az, hogy sorkatonaként neked elmondják, mit kell tenned, elég ritkán kérdezik meg, hogy mit gondolsz a dologról. Ha esetleg tábornok vagy, akkor talán.
Ha elmondják és úgy csinálod, általában soha nem volt baj. A körletben az öregek tudnak nehézséget okozni, de az másik dolog.
Ha nem teszed, próbálkozhatsz arcoskodni, hidd el, még az egy időszakkal öregebb katonának sem okozol vele gondot, a tiszteknek meg pláne nem. A hadseregről alkotott véleményed alapján te valószínűleg katonának csak a harctéren harcolókat gondolod, de ezek szerint nem tudod, hogy elég könnyen lehetsz az őrkutyákkal foglalkozó is, ha nagy az öntudatod.
De lehetnél az állandó őrpótlás is így, esetleg a reka megbecsült tagja.
Azért a csellónak volt egy előnye
Az orpotlas szar volt, de a konyha nem. Nyilvan a mai facebook generacionak MINDEN szar lenne, ne igy nezd. En bent is akartam volna maradni, de csak tgk sofort kerestek, az meg nem volt nekem meg.
Amikor volt a kuvaiti haboru, en voltam az egyetlen aki jelentkezett, plane a sorallomanybol.
Tudtam a dolgomat, minden kapott feladatot a tolem telheto legjobban csinaltam meg, nem pofaztam vissza, soha nem kritizaltam, legfeljebb magamban. Egyedul voltam kopasz a kotletben aminek kesobb a korletparancsnoka lettem. Az ongyilkos buzinak is suroltam fel a veret, nem biztam masra. Nekem nem volt problemam a hadsereg sajatos mukodesevel. Tudomasul vettem, hogy ez nem a kinti vilag.
Hazudsz !
Nem lehetsz Tűzoltó sorkatonai szolgálat előtt !
Inkább mentem konyhára! Ott csak az aktuális KonyÜ, meg a civil szakács ordított mint a sakál!
Házhoz is jönnek kamiont szerelni nem nagy pénzért
Ha nekem 20 pénzért olvasna valaki vennék egy fél liter tejet meg 20 deka párizsit aztán odaszarnék a műhely ajtóba
20+áfa csoki man
3,5-40 tonnáig szervizelnek csak haszongépjármű
Jó nagy szerviz lehet ha ennyi szart betolnak naponta
Felénk 2-5 ezer kamionoknál meg 6-8
Gondolom fontos hogy legalis szamlas legyen a munkaeszkoz.
a kínaiaknak megéri a 2 ezer nyereség mert ők lopják a cuccot
ha itthon olcsóbban adnák akkor sem fogyna sokkal több, szerviz nem venne többet ha féláron árulnák
ezért drága semmi másért
Azt hiszem te fordítva ülsz a lovon.
A valóság az, hogy sorkatonaként neked elmondják, mit kell tenned, elég ritkán kérdezik meg, hogy mit gondolsz a dologról. Ha esetleg tábornok vagy, akkor talán.
Ha elmondják és úgy csinálod, általában soha nem volt baj. A körletben az öregek tudnak nehézséget okozni, de az másik dolog.
Ha nem teszed, próbálkozhatsz arcoskodni, hidd el, még az egy időszakkal öregebb katonának sem okozol vele gondot, a tiszteknek meg pláne nem. A hadseregről alkotott véleményed alapján te valószínűleg katonának csak a harctéren harcolókat gondolod, de ezek szerint nem tudod, hogy elég könnyen lehetsz az őrkutyákkal foglalkozó is, ha nagy az öntudatod.
De lehetnél az állandó őrpótlás is így, esetleg a reka megbecsült tagja.