Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na linkeld be mit találtál a zx900-r b (1994-1996)-ról
tudom, hogy már utána jártál
pffff
nekem is valami ehhez hasonló szar van, most fűtöttünk vele karácsonykor 1 napot mert a gázkazán keringetőjének ugye mikor máskor kellett volna tönkre mennie
Egyébként nagyon faszán befűtötte az emeletet Mondjuk nem volt kint hideg karácsony körül olyan 10 pár fok volt plusszaban
egyébként hozzávetőleg nálunk magyarországon gázzal sem drága fűteni szerintem 5 éve nem mertek hozzányúlni a gázárakhoz, sőt csökkentették ehhez képest mindennek elszabadult már az ára 5 év alatt
számolgatni kell én 600 ezer ft gázt és villanyt fizetek ki éves szinten. Ebből kell kiindulni
Ha egy klíma mondjuk 4 kiló szereléssel együtt legyen 5 akkor 1,5 milláért meg van az eszköz ami fűt. Ami ezt árammal ellátja napelem annak most elméletileg az állam fizeti a felét, így kb. hogy a házad fűtése és villamos berendezéseid áramellátása meg legyen még legyen mondjuk 2,5 misi ami a tetőre kerül. (sacc) Akkor 4 milkából meg van a fűtésed, hűtésed és a komplett áramellátásod 4 milka osztva 6 kilával elméleti síkon 7 év alatt megtérül. Ha nincs rá della az sem gond, mert most kb. kapsz 3% hitelre pénzt 8%-os inflációnál.Tehát a hiteled ingyen van Persze ugyan 7 évig te nem biztos, hogy húzod, viszont a házadon végrehajtottál egy értéknövelő beruházást
Amikor az asszony eladja, hogy el tudjon földelni annyival többet fog kapni a házért, így az új palijával tudnak ketten venni valami hasonlót
Ja, és ez csak akészülék.....
kétmilla felett indul......
Hallok erről a hőszivattyús témáról is asszem annak az a baja, hogy arany árában lehet
Arra van a vizes hőszivattyú. Nálunk se mond le senki a padló melegéről :) Butaság is lenne.......
Mekkora menő mar pipi,akasztotta az orat,az nem tunt fel neki hogy a 3x erosebb busa epp futja a 300 at.
én ezért nem gondolom a fűtésemet klímásra lecserélni A padlófűtés az akkora király, hogy csak na Semmiért nem cserélném el A villanykazánról meg lebeszéltek azt mondják zsákutca. Úgy hogy marad minden a régiben. Persze napelemet lehet dobatok a házra. Mert ugyan most még nem tudom, de szerintem előbb-utóbb az autót is arról kell töltögetni akkor már legyen meg.
Jo az 240 nek.
Nem is adnak el az országba se két-háom darabnál többet belőle...multkor a forgalmazó féláron akart egyet eladni nekem minusz a kedvezményem mert valahogy rajtuk maradt.... de ugy se kellett Mondjuk mind a VZ, mind az NZ gépekből elég egy mérettel kisebb, mivel a fűtőteljesítményük bőven magasabb . de árban ez se sokat lendít......A négyszázezres az egy kurva jó gép, az alap gépekhez képest óriási a különbség üzemeltetve. Zaj, hatékonyság fűtés esetén, energia felhasználás.......
Hát melyik vitte el jobban a kedvét ez attól függ. A villanyszámla vagy a gázszámla
Pont ez volna a lényeg, hogy most olcsóé fel lehet pattintani a tetőre napelem rendszert, ami ingyen adná hozzá az áramot
Aztán jönnek az ilyenek mint Pipi, hogy “baaazdmeg rz mekkora motor, hány lóerős?! 260-nal jöttem mögötted de csak távolodtál!” Aztán mondom hogy 116lovas és én 220-nál nem húztam jobban, jön a hatalmas rémült arc
mondjuk 900 ezerért egy klímát sokallok
az a 400 ezres megfelelő ár abból egy 3-4 darab szerintem ellátja a házukat
Lánckerék?
Ne tudd meg, pedig mennyien abból indulnak ki. Mert a vizcsapból is ez folyik, hogy leget fűteni vele. Ami igaz is. Csak mig egy olcsó gépnél egy váltószeleppel megfordítják a folyamatot addig az erre kialáltak konstrukciósan is a fűtésre vannak méretezve, van rendes leolvasztás vezérlésük, más a kompresszoruk stb.... aztán a váltószeleppel ők is megfordítják az üzemmódot és tud hűteni a klíma, de a hűtés az átlagos, amit a konstrukció kiad.
300-as órát akasztotta nyilván barom sok csalással. a 270 kb. gyári adat
Egy jó klíma uganazt tudja működés szempontjából. Persze az alcsony működési hőmérséklet tartomány miatt a klimák, de a hőszivattyúk is adott esetben, igénylik a jól szigetelt házat. Új építéseseknél sosincs gond. De mi is találkoztunk olyannal hogy a kolléga eladta a drága nordicot mert az mekkora jó fűtésre, aztán hivtak hogy nézzem már meg mert nem jó, nem ad annyi meleget mint kéne. Aztán kiderült a helyiség égrenyíló, 25-ös alig vakolt falakkal, menyezet betonfödémes. A termel meleg nagyrészét elvitte a ház szerkezete.
gondolom utána járnak mit kell hozzá venni azt nem a praktikerből bogarásszák össze hozzá a 70 ezres klímákat
Nekem ez az olcsó kacat, van, 2 és fél éve használjuk: https://www.klimakereso.hu/whi...
oké most egy kicsit meguntam a faszságaidat zotya ugrottunk a klíma témára. 140 lóerő 250 kg, 900 köbcenti és lám 94-ben is volt ilyen sárnehéz motor ami tudta a 270-et de keresgéljél gyári adatokat róla baromira ráérsz ma sem nyitotta még rád az ajtót senki
Akkor a villany még egy kicsit olcsóbb is, mint itthon.... Érdekes, mert Németországban meg sokkal drágább.
Nem kell vz, nz elég. VZ sose térül meg ha azt számolgatod. Jónéhány NZ-t felraktunk mostanság, volt valami akció, az ebbe az éghajlatba bőven elég, igazából a leolvasztás ami már rendes rajta meg az emelt fűtőteljesítmény.