Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gáz nincs, 8,504 Cent/kWh az áram (vízierömüböl) + 14,40 Euró éves alapdíj.
Egy rendes fűtés meg még inkább nem az, különösen ha nincsenek a padlóban csövek, meg ilyen nyalánkságok...
Tényleg: nálatok mennyibe kerül 1m3 gáz, illetve 1 kWh elektromos energia?
Na az jó dolog. Nálunk gyakorlatilag 50% fölött szerelnek már azt. Ahol lakom, az pont egy ilyen hőszivattyú gyártó régió, sok ilyen vállalkozás van.
Hagyományos fogalmam sincs milyen klíma. Nyáron jól hűt, az biztos. Egyszer kitalálta, mert ezt hallotta, hogy ez okos dolog, hogy nem a gázkazán/padlófütést használja, hanem spórol a klímával. De még el sem kezdődött a tél, belátta hogy a gáz az olcsóbb...
Nálam sem tudna egy klíma olcsóbban fűteni különben...
Pont a VZ-t nézem: szóval ebből tegyek fel három darabot a lakás különböző pontjain.... ....és ehhez még villanyfogyasztás is tartozik. Ez soha a büdös életben nem térülne meg a radiátoros gázfűtésemhez képest.
Akkor itt a gond, ami fűtésre is alkalmazható nagyon nem olcsó.
Ez az egy hátránya van, vizes hőszivattyú kiküszöböli.
Olcsóbb beszerezni, mint egy valamire való fűtést...gondolom az lehet az oka, hogy ott az terjed...(felénk meg a különböző hőszivattyús eljárások, amik gyakorlatilag ugyan az az elv, csak nem levegőt fűt, hanem ugyan úgy vizet, mint minden mas modern fűtés.)
Akkor ott valamit nagyon elbasztak, ugyanis az energia átalakítás hőszivattyús megoldásoknál a leggazdaságosabb, 3:1-4:1 vagy afelett semmi más nem tud produkálni.
Nem tudom, nálam a padlófűtésnél sincs olyan hogy a lában fázik...ettöl még persze jó dolog a klíma, csak nyáron :-)
Én is ismerek olyat aki megpróbált azzal fűteni. Még nem is volt olyan nagyon hideg kinn, amikor már elvitte a kedvét a villanyszámla :-)
Csak egy példa. Mindhárom készüléket ugyanaz gyártja, 3,5 kW-os der a nordic már fűtésre optimalizált, az legdrágább meg a legzordabb telet is kifűti folyamatosan.
https://www.klimakereso.hu/pan...
https://www.klimakereso.hu/pan...
https://digitalking.hu/panason...
Érdemes megnézni, hogy a VZ fűtőteljesítménye akár 7 kW felett is lehet, szemben az alapgép maximum 4,4 kW-jával.
Akkor jó :-)
Az a 270 kb valósan 240.Csak azé picit felül mér hogy az ilyen parasztok mint te villogjanak.
Nehogymá az a sárnehéz gyengusz gép 270.et ménjen.
Ehhez már 15 éve sem kellet audi márkaszerviz, csak szaktudás.
Akkor nagyon nem minndegy mit vesznek. Sajnos itt is igaz hogy mindenki eladni akar........aztán amikor a felhasználó elvárása nem találkozik a kiajánlott cuccal szét tárják a kezüket hogy ez ennyit tud. Ezzel nincs is baj, csak el kell mondani az elején hogy ez a készülék ezt tudja a sokkal drágább meg azt.
A felhasználó nem tudhatja, hisz a legtöbb csak a szomszédét vagy ismerősét látta. Viszont ugyanannak a gyártónak az alap készüléke meg a kétszer annyiba kerülő fűtésre optimalizált gépe ég és föld onnantól amint elindul.
Pedig így van. Nyilván befolyásolja a gyártmány is, de a lakossági átlag klímák ott kezdenek valahol letörni.
úgy tudom kizárólag klímával tervezik a fűtést
Nem igazán. Tettem fel teljesítmény mérőt figyelem folyamatosan. Nyilván hidegben jobban kell fűteni. Egyedül ami változtat rajta az az, hogy hamarabb lefagy a kültéri gyakrabban kell megállni leolvasztani nyilván addig nem fűt, a csepptálca fűtés pedig elektromos. Ezek rontanak valamennyit a scop értéken.
Itt csak az akérdés hogy rásegitésnek kell a klíma vqgy kizárólag arra számít.
nagyjából 3-4 klímával kifűtöd a házad. Most a bratyeszék épp azt csinálják, hogy felteszik az állami támogatásos napelemet azt klímával fogják fűteni a következő szezont.. A klíma ára a fűtésköltség árán meg fog térülni viszonylag gyorsan, úgy, hogy a napelem is kb. a felébe kerül
Ez azért van igy mert a meleget is meg a hideget is a falak tárolják. Viszont ha a szomszédos helyiséget fűtöd a közfalak ugyanugy átadják a hőt illetve amikor járkálsz a levegőt is engeded.
szerintem nekem az összes videóm az ami az adatlapon fent van. én nem azzal töltöttem az időmet, hogy videózgassak. legyünk kicsit őszinték nem is volt mivel
Én magam miatt motoroztam nem a magamutogatás miatt. Az a lom 9-es már biztos kevesebbet mén Kb. 8-10 motor alkatrésze lett akkor
Gyárilag tudták a 270-et annyit az enyém is tudott a herélt kipuffal, sport légszűrővel meg a dínó jettel. Maradjunk annyiban, hogy a női bohocmotorod nem férfiaknak való Bár, hát ki beszél itt férfiről tehát neked az pont jó
Változik az.......kb -7 től látványosan.