Osszegezzuk, regen minden jobb volt.
Volt eleje meg segge a motoroknak, es a kipufogoja is szrbb volt, nem volt odabaszott telefon, helyette szep mutatos ora.
De a lenyeg hogy mindenki 20 eves volt, nem fajt a dereka, valla, terde, volt hajauk, es a csajok doglottek erte, mindenki űrhajos akart lenni meg vadakat terelő juhasz, nem valyoghazba zart internetes darutervezo vagy butorboltos.
Bar a darutervezo minositett vizköpőuk lesz.
Szoval most minden dragabb, rosszabb, bonyolultabb es amugyis hidegvan.
huszonpár éve építkeztünk a cement sóder meg ilyenek arányaiban nem vagy elenyészően voltak olcsóbbak akkoriban
pedig mostanában a csok miatt elég sokat nőt
a vas áru kivételével mert az sokkal drágább lett
lapostévé meg ilyenek sokkal olcsóbb még úgy is hogy a mostaniak szebbek-jobbak
pl egy 3210 akkori áráért most az ájfónt meg tudod venni
bár szerintem a 3210 sokkal menőbb volt
kocsiknál sincs túl magy eltérés max annyi hogy régen sokkal több fapad verzió volt és ezek olcsóbbak voltak egy kicsivel
a kaja téren van nagy változás amiben több idő és munka van pl sajt nagyon-nagyon sokat drágult, a többi csak nagyon
ami annyiból fura hogy a felvásárlási árak közel sem nőtek ennyit
pl szőlő felvásárlási ár 2 x annyi lett amióta nincs szőlőm (15 éve) a vegyszer árak meg legalább 10x annyi lett
900kg????Ez hogy jött ki?Tudod mennyi volt 2011ben a fehérkenyér átlag ára,260ft..Az azt jelenti hogy kereken 500kg-ot tudtam venni.2021-ben az átlagár 374ft,ez azt jelenti hogy most 615kg-ot tudok venni.
Egy dohányos akkor tudott venni kb 220 doboz cigarettát, most kb 130-.at.
Tudom, most jön a szöveg, hogy nem kell cigarettázni!
Ami igaz is.
De a reálértékénél maradjunk!
Nem tudom összehasonlítani mivel az életem egész más szakaszában voltam.De ha megpróbálok ezektől elvonatkoztatni,akkor most lényegesen egyszerűbb a megélhetés.
Azzal a sokeszü Sillo Pistával motoroztam párszor, akkor még az ö média biznisze alatt nyomult de valahogy összerugták a.port. Állitolag a Sillo ötlete volt ez herevasalásos sztori.ami.nyilván.nem igaz de jo a hirnév fenntartásra.
szerintem országosan nagy lett most ez a fajta tudás Valószínű most ért be a gyümölcse annak a töménytelen pénznek amit az egészségügybe toltak az elmúlt 10 évben
Minden körzeti (is) egyszerre lett távgyógyász
a kamu "rajzolt" mutatóstól mindenképp szebb
Volt eleje meg segge a motoroknak, es a kipufogoja is szrbb volt, nem volt odabaszott telefon, helyette szep mutatos ora.
De a lenyeg hogy mindenki 20 eves volt, nem fajt a dereka, valla, terde, volt hajauk, es a csajok doglottek erte, mindenki űrhajos akart lenni meg vadakat terelő juhasz, nem valyoghazba zart internetes darutervezo vagy butorboltos.
Bar a darutervezo minositett vizköpőuk lesz.
Szoval most minden dragabb, rosszabb, bonyolultabb es amugyis hidegvan.
pedig mostanában a csok miatt elég sokat nőt
a vas áru kivételével mert az sokkal drágább lett
lapostévé meg ilyenek sokkal olcsóbb még úgy is hogy a mostaniak szebbek-jobbak
pl egy 3210 akkori áráért most az ájfónt meg tudod venni
bár szerintem a 3210 sokkal menőbb volt
kocsiknál sincs túl magy eltérés max annyi hogy régen sokkal több fapad verzió volt és ezek olcsóbbak voltak egy kicsivel
a kaja téren van nagy változás amiben több idő és munka van pl sajt nagyon-nagyon sokat drágult, a többi csak nagyon
ami annyiból fura hogy a felvásárlási árak közel sem nőtek ennyit
pl szőlő felvásárlási ár 2 x annyi lett amióta nincs szőlőm (15 éve) a vegyszer árak meg legalább 10x annyi lett
Rosszul emlékeztem.
De magyarul, most többet kapsz érte?
Igen.
Házi feladat holnapra a tűzifa!
De hagy ne soroljam a földgázt, tüzelő......, tudod te azt!
Nomeg a jovedeki ado is kell.
Szamolj lisztben es budipapirban.
Tudom, most jön a szöveg, hogy nem kell cigarettázni!
Ami igaz is.
De a reálértékénél maradjunk!
Minden körzeti (is) egyszerre lett távgyógyász