Kétféle tevékenységet végez: a cég fele beltéri ipari lámpatesteket gyárt (itteni lemezmunka és festés, kínai elektronikák és LED-ek), a másik fele pedig présgépen Suzuki lemezalkatrészeket gyárt bedolgozóként.
Ennél a cégnél a minimálbér +10%-ért kell két műszakban robotolni, de a norma úgy van megállapítva, hogy a melós épp csak a minimálbért vigye haza. Ha megépül a Duna-hídunk, az ÖSSZES melóst el fogják veszíteni, mindenki át fog járni a túlpartra (15 km) melózni.
"Persze a propaganda gépezet mai napig azt állítja, hogy többen dolgozunk mint 2019-ben"
ez sem igaz, maga a Főni mondta, hogy 55e-el kevesebb ma a foglalkoztatottak száma....
szerintem pont most nem a fizetésemelési sztrájkoknak jött el az ideje
A vállalkozó a vállalatok kivéreztetve. Kb. aki még dolgozik fél gőzzel. Szerintem akinek most van munkája inkább örülnie kéne,hogy dolgozhat jelen pillanatban ez most a helyzet.
Aztán hamarosan nagyon sok munkahely fog megszűnni Persze a propaganda gépezet mai napig azt állítja, hogy többen dolgozunk mint 2019-ben
Azért most már egyre több táblát látok az üzleteken, hogy eladó.-kiadó. Így volt ez 2008-ban is, nem is kellett sokat üzlethelységet keresgetni
be vagy megint baxva pont most néztem a mátrawebet, hogy tudok e még menni a gyerekkel szánkózni egyet. Hát kékesen már nincs hó. Mátrszentistvánon lenne még a síparkban de ott nem nagyon szeretik a szánkósokat Te meg azt mondod kalocsán az alföld közepén a Duna mellett ami egyébként is melegíti a ti mikroklímátokat esett a hó
Hát tegyél fel képet de a rötyó legyen ám rajta, az arcodat úgy sem mered vállalni persze ezt megértem
Menni?
Te az eletbe nem mentel ilyen sebesseggel,az a koszvenyes gyerekbicikli amit te motornak csufoltal max 170 et ment volna ha nem fostal volna be attol a sebessegtol is.
Arrol nem beszelek hogy a kepeid tanulsaga szerint egy pottyantos budi is kifog az ertelmi szinteden,minek neked vizobliteses wc?
ja akkor megvettem egy simanó baitrunner orsót 22 ezerért. Az 1 havi bér volt most is ugyanennyiért tudok megvenni egy ilyet
Sok hülye példát fel lehetne még hozni de a tényeken akkor sem változtat. Ha tetszik ha nem nem élünk jobban mint a szoc rendszerbe éltünk A külömbség annyi, hogy fejlődött a technika és változtak az igények a kapitalizmussal. Akkor a trabantot, warburgot ,dácsiát, zsigulit vettük vártunk rá 5 évet aztán most meg suzukit, ,opelt fószvágent veszünk. Akkor lakótelepnek hívták ahol a lakosság nagy rész lakott most meg lakóparknak Akkor egy termékből volt két fajta most van 100 A parasztvakítás megy csak nem a jobban élés Kisvártatva viszont elérjük azt a nyugati szintet, hogy a lakhatás már csak albérletből lesz megoldható. Mondjuk ez jó hír nekem.
A szoc rendszerben mindenkiknek lett saját háza. A következő generáció ami mi vagyunk még hellyel-közzel hozzájutottak saját ingatlanhoz. Persze jöttek az átbaszós hitelek de aki túlélte annak nagy valószínűséggel középkorúságára lett egy önálló ingatlana. A gyerekeinknek már csak akkor lesz saját ingatlana, ha mi szülők képesek leszünk hozzásegíteni őket. Aki ezt nem tudja annak nem is lesz. És az unokáinknak meg már pláne nem. Ingatlanban néhány max 10 év elérjük a nyugati árakat. Ne értsük félre ha nyugati fizetések lennének akkor is egy átlag jövedelemmel rendelkező nem tudná ezt megvenni. Hol is vannak most az árak. Vidéki nagyváros 4-5 ezer Budapest 6-7 ezer/ nm ez használt ár
Az új árak az minimum szorozva kettővel. Mi is albérlők országa leszünk, mint a fejlett nyugat. Senkinek nem lesz ingatlanra pénze Akkor át kell gondolni végül is mi is volt a jobb Majd szépen átformálódik az emberek gondolkodása azt rá is jönnek,hogy nem kell saját tulajdonú ingatlan az úgy is csak helyhez köt az albérlet meg nem
ezt pont néztem a 390-esen
simán látni annyira mint az lc4 mutatós óráját
ha pont a szemedbe veri a fényt egyiken se látsz semmit
ellenben ha gyengül a fény átvált éjszakai módba és nem olvassza ki a szemed
Persze hogy km/h a tény,bár lehet túllőttem a képességeiden.
Avass be milyen plusz információhoz jutok ha tudom azt, hogy percenként mennyit fordul a főtengely
ez sem igaz, maga a Főni mondta, hogy 55e-el kevesebb ma a foglalkoztatottak száma....
A vállalkozó a vállalatok kivéreztetve. Kb. aki még dolgozik fél gőzzel. Szerintem akinek most van munkája inkább örülnie kéne,hogy dolgozhat jelen pillanatban ez most a helyzet.
Aztán hamarosan nagyon sok munkahely fog megszűnni
Azért most már egyre több táblát látok az üzleteken, hogy eladó.-kiadó.
Az életbe nem mész motor közelébe sem,szóval mindenki biztonságban van.
Hát tegyél fel képet
Te az eletbe nem mentel ilyen sebesseggel,az a koszvenyes gyerekbicikli amit te motornak csufoltal max 170 et ment volna ha nem fostal volna be attol a sebessegtol is.
Arrol nem beszelek hogy a kepeid tanulsaga szerint egy pottyantos budi is kifog az ertelmi szinteden,minek neked vizobliteses wc?
Sok hülye példát fel lehetne még hozni de a tényeken akkor sem változtat.
A szoc rendszerben mindenkiknek lett saját háza. A következő generáció ami mi vagyunk még hellyel-közzel hozzájutottak saját ingatlanhoz. Persze jöttek az átbaszós hitelek de aki túlélte annak nagy valószínűséggel középkorúságára lett egy önálló ingatlana.
Az új árak az minimum szorozva kettővel.
Igazán gyönyörű
simán látni annyira mint az lc4 mutatós óráját
ha pont a szemedbe veri a fényt egyiken se látsz semmit
ellenben ha gyengül a fény átvált éjszakai módba és nem olvassza ki a szemed