Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagy hiba.
Nem én általánosítottam engedd el te is
Ja hogy nálad az hogy "1-2" az azt jelenti hogy mindenki?Az baj.......
Mindegy..... elengedtem..... megyek inkább kirándulok ma egyet
Sok mindent nem tudok róla mesélni,így csináljuk már évek óta működik a dolog,szóval ennyi.
Meg is érkeztünk Wonderland-re csak milliárdosok vannak ott, csak te nem vagy az... értem
10-15 körül van neki mindig.
Milliárdos?Van 1-2,errefelé nem nehéz belebotlani.
Aham.... mesélj még ne menjünk bele, egyáltalán nem úgy működik
Nem sok kiadása és munkavállalója lehet nekem kb 15M a havi kiadasom, az 5 évre 900M és kisvállalkozó vagyok.... nem is tudok értelmezni ennyi pénzt neked csak milliárdos haverjaid lehetnek
Nem,én vállalom a melót én csinálom én kapom a pénzt.ő számláz és én fizetem neki a szükséges költségeket.Nekem ugyanannyiba kerül mint ha vállalkozásban csinálnám,csak nem fut a nevemen egy vállalkozás feleslegesen,de a gyakorlatban ugyanúgy működik.
Ha egy 30éves vállalkozás nem bír ki pár hónap zárást akkor ott valami nem jól működik.
Pont egy ismerős vállalkozó mondta,még az első hullámnál,2000 környékén kezdte,,hogy semmi gond ha 5 évig nincs bevétele a cégnek csak a kiadások a cég akkor is kibírja.
Kb annyiban volt ez a tavalyi COVID játék, de hat ez van.... a cégben dolgozók többet számítanak, túléltük, megyünk tovább
Gondolom megkapod a napi bejelentett béredet leadózva mondom, semmilyen módon nem vagy vállakozó, csak kihasznalod a napi bejelentést.... nem baj részemről, csak ne mondd, hogy az vagy....
Érdekes ez a szalad a szekér és 5x annyit tesz zsebre című dolog.... én uugy fizetésen vagyok, minden amit termelek megy a cégbe, fizetések (mindenki fullra jelentve), rezsi, adók stb.... persze nem sírok, én vállaltam....
Csak hogy ez nem így van.
Na ez a tipikus gusztustalan vállalkozó duma.Ez pont olyan mint nálunk a vendéglátósok,minden évben sírnak hogy nincs bevétel és abbahagyják,de azért ősszel befigyel az új autó,egy két nyaralás minden ami a milliós tételeket súrolja. októbertől áprilisig nem csinál semmit,de azért annyira szar volt előző évben hogy áprilisban újra nyit.
Egy vállalkozó ismerősöm sincs akinek szarul menne,sőt.
amit te is csinálsz hogy minden másnap amikor nem vagy a sorompónál szolgálatban elmégy taknyolni a haver műhelyébe 1000 ft/ óráért zsebbe bejelentés nélkül
Szerintem erre gondol
Hat ezeket leirhatnad merkel mamának meg a makaóninak es az ideiglenes fődigónak is mert most zarkoztak be fullra ujabb egy honapra.
azért vannak dolgok egy 30 éves vállalkozásban is amire nem lehet felkészülni előre Ez a kovid épen ilyen Fel elhet készülni egy gyengébb szezonra egy új kormányzásra adók módosítgatására stb. de erre nem
Hát nem.
Gyanitottam,csak hatha.
amikor én ezt felhoztam tavaly tavasszal akkor meg én voltam az aki ezt túlaggódta
40 misi mínuszért minek ennyi dolgozni
Mondom, hogy semmi fogalmad nincs a vállalkozásról.. ha ez így menne, ahogy írod
A legtöbb droid attól nyugszik meg, hogy 11-én megjelenik a kicsi pézike... azt nehéz ám feldolgozni pszichésen, hogy melózol fél évet, és semmi lé, sőt kifelé megy - aztán jobb esetben visszajön, de a vállalkozó éves szinten számol, nem a 11-ét lesi.
"ment a rongyrázás míg dőlt a lé" ilyen vállalkozások a 90-es években voltak inkább. Ma egy szaros szmlát nem tudsz úgy kiadni, hogy ne lássák. A hivatalos befizetendőkről meséljek? Elég annyi, hogy az nem napi 1000
de hát egy-két ilyen marhán kívűl mint én meg zotya be se zárt senki
Egyébként beszéltem nyitvalévő kereskedőkkel. Azt mondták majdnem mindegy, akár zárva is lehettek volna . De én is látom,hogy kihalatak a kisboltok. A multik tömve semmi más nem megy Szerintem be van szaratva a nép Sok az ilyen bogyóféle remegő. Ahelyett, hogy nálam költené a pénzét bukósisakba beöltözve bemegy a lidülbe argusért, meg megáll a dohányboltba egy szatyorni vágott dohányért meg cigiért. hazamegy elbújni az ágy alá
Ez a lezárósdi egy nagy faszság. 20%-uknk van zárva + a vendéglátózás. ha 2,5 m leoltottnál még is nyithatunk és a számok nem lesznek jobbak az azt jelenti, hogy eddig sem kellett volna lezárni
Eddig azt látom minél több a leoltott annál több a fertőzött és az elhalálozott Nem ígérkezik jó taktikának
Erről az jutott eszembe amikor vagy 20 éve elmentünk a csónakot felhúzni Tolnán november végén akkor történt velem valami hasonló Mivel maradtun k egy éjszakát pecázni felkészültünk a hidegre Akkor éppen - 5 fok volt éjszaka. Tehát forraltbor volt a megoldás. Hát megittunk már egy vödörrel aztán sorra került az utolsó 5 liter elkészítése. Elő vettem a tartalék "cukrot" amit induláskor a spejzból emeltem el, egy nejlonba volt szépen beföttes gumival lezárva. Amikor ízesítem a forralt bort gyanus kezdett lenni. Kostóltattam a többiekkel Ők is savanyúnak ítélték, mondták,hogy tegyem még bele nyugodtan. Aztán minél többet raktam annál savanyúbb lett a bor a végén már ki kellett önteni annyi citromsav került bele
Nem hiszem, hogy találsz kevesebbért. Kidobott, leselejtezettek is 100-ér megyegetnek Elektromos gyalogkísérős 1 tonnást tudnék ócóért, de egyrészt az neked nagy lenne, másrészt akku nincs hozzá (ezért is van félre dobva)