én meg a gyerek megunt tolltartóit
mármint az általános iskolásokat, aztán még egyben vannak, bár kb 3 éve nem mászkálok
egyik a nagyvasas, kerékanyakulcs pajszerok stb, a másik meg a finomabb cuccok: ragasztó, folt, bowden belső stb
A Ceed manuális klímája tényleg 1 litert jelentett pluszban (és sok motorteljesítményt - előzéskor illett kinyomni) a Clio-é kb. 3-4 decit, és alig észre venni. Harmada akkor a klímakompresszor benne.
Na igen, de automata klimából is van több féle működési elvű:
a) folyamatosan megy a klima és a fűtöviz adagolásával állítgatja a beállított hőmérsékletet (közben full automata módban még a ventilátor sebességgel és a befúvás irányával is játszik)
b) a fentieken túl és/VAGY/ klima kompresszor ki-be kapcsolásával is játszadozik az automatika.
Az automata klíma folyamatosan szabályozza a teljesítményét: közel sem dobja meg úgy a fogyasztást (és csökkenti a motorteljesítményt) mint a mindig teljes teljesítményen működő manuális.
Manuális klímánál esetleg, de automatánál nem látom értelmét.
Én csak megnyomom a párátlanító gombot, aztán szépen elintézi magának a párátlanítást.
Eszembe nem jutna letekerni az ablakot, csak ha ki kell lógatni a könyököm vagy el kell venni a parkolójegyet
A Clio felhúzott ablakkal baromi csendes, semmi szélzaj még 120-nál sem. Viszont tegnap hazafelé tényleg klímát kapcsoltam, mert melegem volt (kint mindössze 20 fok). Gondoltam ilyenkor jól jönne a légterelő és picit lehúzott ablak, meg párásodáskor....
mármint az általános iskolásokat, aztán még egyben vannak, bár kb 3 éve nem mászkálok
egyik a nagyvasas, kerékanyakulcs pajszerok stb, a másik meg a finomabb cuccok: ragasztó, folt, bowden belső stb
a) folyamatosan megy a klima és a fűtöviz adagolásával állítgatja a beállított hőmérsékletet (közben full automata módban még a ventilátor sebességgel és a befúvás irányával is játszik)
b) a fentieken túl és/VAGY/ klima kompresszor ki-be kapcsolásával is játszadozik az automatika.
A fogyasztást nem tudom mennyi lenne kikapcsolva.
Nyáron hűt, télen párátlanít.
Én csak megnyomom a párátlanító gombot, aztán szépen elintézi magának a párátlanítást.
Eszembe nem jutna letekerni az ablakot, csak ha ki kell lógatni a könyököm vagy el kell venni a parkolójegyet
Astrán volt, szerettem is, de abban meg nem volt klíma.