Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezen én is meglepödtem, arrafelé minden.épitkezés mellett ott a daru.
Nálunk a kertvárosban felépült itt 150-200 ház, mióta itt lakom (majd 30 éve) de darut még nem láttam... előtte meg még annyit se. Ez mind 2 szintes.
Asszem tavaly januarban lezavartam egy 40 köröset,igaz csak a 4.-re,az is lazan es fitten megy gondolom.
A kolbászkeriteshez is?
De nálatok, az nem ér, mert ott még a kerítést is a hentes építi - kolbászból!
Azt nem baj, ha megnézném?
Vannak kicsi torony daruk, a kisebb építkezésekhez...
A toronydarukat bérelni szokták...Nálunk még kutyaólat sem csinálnak daruk nélkül...
A Zoli bútoros, ő bútorhoz viszonyít, nem bonyolult ez.
20 emeletről beszéltem. De mindegy, már megint nagyon elkanyarodtunk. Az alaptéma az volt hogy az építőiparba elszegődött vendéglátós hogy bírja és hogy nem. Most meg már szekrényeket akarunk cipelni a hetedikre.
Be is borítottam volna egy vödör szart a liftben ha ilyet csináltak volna
25kiló pluszos felszerelésben nem nagy dolog felszaladni a 7.re aztán nézelődni onnan. Vigyél fel egy szekrényt, azzal nem fogsz szaladgálni
A liftért mindenhol ugatnak.. ahol kettö van ott is. De ha müködik senki nem fog.lépcsözni inkább harcol
Altalaban kicsi a lift, szar a lift, vagy a nyugger bentlako vinnyog hogy nem teherlift, nem lehet berakni, oszt a nyanya vagy 80 kilo az 1,60 magassagahoz.
Felétek. De felénk se meg a toronydaru ott van ahol most is dolgozgatunk. Sima családi ház.csak szar helyen.
jaj hagyjuk már ezt a 7.emeleti két nm-es fürdő felújítást!Oda még a 13éves lányom is felviszi a cuccot.Ja nem sokat mászkálok a hetedikre,de a húszasban felfutok a tetejére plusz 25 kilóval.
Mikor költöztettem általában a 3-4. forduló után kikapcsolták a liftet és ment a lépcsőzés, de sok bútor a kis liftekbe amúgy sem fért be, ritka volt a nagy lift vagy ahol volt teherlift is (van pár ilyen lakótelep Bp.-n ahol két lift közül az egyiknek nyitható a hátulja így elég nagy lesz már ha engedték használni).
Mert toronydaru a nagyobb építkezéshez kell,nem?Az egyszintes családiházhoz minek?Ott egy sima daru oda pakolja a cuccot ahova akarják.
Szó nem volt arról hogy nem kell már cipekedni,azt mondtam hogy közel sem annyit mint régen és hogy sok dolgot gépesítenek.Nálunk úgy nőnek ki az épületek a földből mint a gomba,a családiháztól a szállodáig,mindenhol daru,mixer betonpumpa,ez az alap.sehol nincs olyan hogy a kis brazilok cipekednek kintről befele.Bent igen,de ott is csak a szinteken,mert az anyagot pakolja a daru a szintekre.XXI század van mifelénk.
Ja, ha mukodik.
te tenyleg nem szoktal sokat menni a 7.re.
Hidd el, a felszolgálo a hét közepére felmond ha kömüvessel.dolgozik
Arról volt szó hogy meg kell szakadni egy építkezésen vagy sem,bírja egy felszolgáló vagy sem.hát amit a hetedikre lifttel fel kell vinni.......hagyjuk a hülyeséget jó!
Szerencsére nem iszik, de valahogy a tégla meg ilyenek nem akarnak maguktól felmászni az állásra és a főnöke meg nem vesz gépet, amúgy még a nagy építő cégnél sem nagyon vannak erre gépek, a falat rakni kell és a téglát megfogni a hozzávalókkal együtt, de én holnap tényleg megmutatom neki mit írtál a gépesítésről és fellázítom a főnöke ellen, hogy miért kell neki rakodnia mikor vehetne gépet is, a betonpumpán kívül legfeljebb ha 2 emeletesnél magasabbat építenek (bár erre felénk nem nagyon van példa, de ritkán akad) akkor bérelnek darut ami felteszi a raklapos holmit, de amúgy minden más esetben biza kézzel kerül fel a holmi a falra.
Nem teljesen. Nem láttál.még közelröl épitöipart. Én közel husz évet letoltam benne, illetve szakiparként a közelében. Az utobbi tiz évben is érintölegesen folyamatosan kapcsolatba kerülök vele. Van beton pumpa, de amikor lehuznak egyszerre kétszáz négyzetméter födémet vagy egy komplett alapot mixerrel telefosnak. Toronydaru is csak a budai villáknél van a hegyoldalba havi egymillioért.
Szoval hidd el kell cipekedni nem.keveset.
Arrol volt szo hogy pumpa es daru.
Az az ő bajuk.