18 millió beadott oltásból összesen 30 embernek volt vérrögképződési problémája (ebből hunyt el 7), azaz a probléma előfordulási gyakorisága:
0.00016667%
Sajnos...de ezen egy nem engedélyeztetett oltóanyag sem sokat segít..
Én gondolkodás nélkül beadatnám magamnak a SputnikV-öt, ha bevizsgálják és rendbenlévönak találják...
"Az RFPI 2021. január 29-én kérelmezte a Szputnyik V vakcina bejegyzését az Európai Unióban, és kezdeményezte az információátadást az EMA-nak a fokozatos szakvizsgálat (rolling review) eljárásán keresztül" - áll az orosz szuverén alap közleményében."
Vagyis bejegyeztetik, bekérik az adatokat, megvizsgálják, esetleges hiánypótlást kérnek, stb. Ha minden passzol, akkor megkapják az engedélyt...
Igen, és ez a gond vele...Más országokban nem adhatják el, nem jár előnnyel az oltottság, stb.
Orbán is megtehette volna hogy gyártással együtt veszi, vagy engedélyezteti Európában
Csak hogy erre nincs is szükség. Nem csak az EU engedélyezhet, hanem a tagországok is, teljesen törvényesen, EU-s szabályok szerint.
Annyi hogy az csak adott országban lesz használható, teljes joggal.
Na meg hogy terveznek oltási igazolásokat, amiknek szerepe lehet a külföldre utazáskor, vagy rendezvények látogatásakor...Egy nem engedélyeztetett oltóanyag esetében ez olyan mintha nem lennél oltva...
Ez bullshit. Az oroszok be sem nyújtották az engedélyeztetési kérelmet, mert hatalmas piacuk volt és van az EU-n kívül is. Messze a gyártási kapacitásoknál nagyobb.
Ezért is lenne érdekes az európai licencben gyártás és engedélyeztetés.
Itt is engedélyezték, bármit ír a telexindex.
Sőt még csak nem is mi voltunk az elsők a világban.
Szerintem ez kifejezetten jó húzás volt a kormánytól, hogy nem vártak az ostoba brüsszelitákra, akik megint csak a saját zsebeiket tömik, meg a fontosságukat bizonygatják, emberek élete árán.
Ezt elégelte meg az Osztrák is.
Azért nem egészen: ott van állami felelősség is a vakcináknál, nálunk meg csak neked. Ha aláírod a papírt hogy minden felelősséget vállalsz érte, csak akkor kaphatod meg. Ennek a későbbiekben még lehet vérre menő jelentősége.
Nya: GéeSöccá' a novemberi OMV100-as benyával pöcc-röff! Persze előtte akksit feltölt, benzincsapot PRI-be kapcsol, stb.
Egy relém halt meg a télen, az kapcsolta a szivargyújtós /USB-s töltőt, meg a töltésjelző műszert. Ott egye meg a fene, a motoron minden más hibátlan. Két tized bar kellett a gumikba, oszt csá'!
Es ha vegre engedelyezik nem dosztmindegy?
Csak ok kesobb kezdik.
Amugy szerintem az eu intezet direkt ilyen tetűlassu, a nyugati gyarak elonyt elveznek.
Csak nem tudnak trljesiteni.
0.00016667%