A honositas koltsege ugyanannyi mibtha itthon venned meg,szoval ezzel ne takarozz,most is vitya zsevet tomted,csak a 6% pluszt sporolnad,ami elolvad a magasabb netto ar es a szervizkoltsegek miatt.
Szoval barhogy anyazod itthon olcsobb volt a koszvadek renyo mibtha kinn venned,de azert csak fujod a propagandarizsat,eszem a kis geci liberalnaci zuzadat.
Viszont nem kötelező.És nem azt mondtam hogy ne sportoljon,hanem hogy oldja meg saját maga szponzorokkal vagy ahogy tudja.
Ez pont olyan mikor a nagy tehetségű Zsoltikát küldtük az f1-be.1 milliárdot apuka rakott bele 1-et meg mi.Volt értelme?Szerintem nem,aztán lehet hogy más úgy gondolja hogy de....
Egy - nagyon rövid ideig tartó - "újranyitási" akció keretében a közel 5 milliós kocsit 4.059.000,-ért kaptam meg, plusz 139.000,- volt a forgalomba helyezés TELJES költsége. Tehát 4,2 millió mindenestől. Mire a saját kocsimat eladom, az hetek-hónapokba telt volna, tehát kifutottam volna az időből. Akkor ez volt az EGYETLEN lehetőségem (teljes eladósodás nélkül) hogy új, és nekem mindenben tetsző ÚJ autóba üljek. Kis pénz, kis foci, és véletlenül "jókor voltam jó helyen" (= elolvastam a facebookon a pofámba tolt Rönyó akciós hirdetést - másutt nem is hirdették az akciót, a saját weblapjukon sem).
Ausztriában is van ÁFA (ha kevesebb is mint itthon), rettenetesek a honosítási költségek egy ÚJ autó behozatala esetén (ami szintén az Orbán--kormány zsebét tömné), nem tudom hogy ott voltak-e ilyen mértékű akciók, és eszembe sincs külföldre járni ügyintézni - nyelvtudás és egyebek híján.
Tehát akkor a régi autódat beszámították,igaz átbasztak vele.
Miért nem adtad el az autódat rendes áron,majd azt is hozzácsapva megvetted volna -27%-os áron.Azt mondod hogy ez a szemét kormány 1 milliót lehúzott rólad.
Tehát 1 millió+az árkülönbözet a régi autónál amivel átbasztak,cserébe kétszer elmész ausztriába itthon kifizeted a honosításra 8ezret,meg a forgalmi rendszám törzskönyvre a 21ezret.
Értelek, csak te nem akarod elfogadni azt, hogy a sport, és a sporttal való egymáshoz történő méricskélés EGYENLŐ az emberiség idejével.
Mint ahogy a háború.
Az életben nem volt és nem is lesz olyan ország, ahol ne költenének sportra. Nem is értem, ilyen hogy juthat az eszedbe.
A cigányokra több pénzt költünk, pedig az sokkal feleslegesebb, ha ezt lehet így mondani.
Én ezt, vagyis mindent elhiszek, ha tényekkel alátámasztva bebizonyítják.
De ha így nézed ahogy írod, hogy "élőhely semleges", akkor legyen így, de akkor te, legyen bármennyid is, te biztosan gazdagabb vagy mint a nigeri nigger, így ha azt mondod egyszer, hogy vesszenek a gazdagok, akkor saját magadra mondod ki a fatvát.
Én azt mondtam hogy van egy sportág.......tökmindegy,melyiket mondjam?Inkább nem is mondok,egyet sem szeretnék külön kiemelni.
Profi sport ahol a sportolók nem csinálnak mást mint edzenek edzenek és edzenek,azért hogy elmehessenek a világ másik felére összemérni ezt a tevékenységet az ottani sportolóval.
Nem sok értelme van annak tükrében hogy lehetne azt az összeget máshova tenni.
És hangsúlyozom nem a sportolókat akarom bántani,elismerem a teljesítményüket és a munkájukat,csak nem tartom létfontosságú dolognak.De így vagyok még sok más dologgal is.
Nem a sport ellen vagyok,nem a profi sport ellen vagyok,csak ha sportra elköltött egy évnyi összeget máshova tennénk már nagy segítség lenne.
Én kettőmillió-háromszázezer forinttal a "zsebemben" (folyószámlámon) mentem el új autót venni. A többi a régi autó, meg a folyószámlahitel (nem autóhitel, nem személyi kölcsön, nem lízing) volt.
Már amelyik, és már amelyik annyit fizetett, hogy elég is legyen.
Egyszer írtam már, nézd meg azt, hogy Magyarországon mennyi az átlag ledolgozott, jövedelemszerző év.
Meg fogsz lepődni.
Az, hogy a tőlem 42 km-re lévő szekszárdi szalonban megvegyem, az 4 db komplett oda-vissza utat jelentett. Ez 1000 km-re nem vicces.
A régi autómat itt beszámították (igaz, hogy "átbasztak" vele, sokkal kevesebbért, mint a hasonló járgányokat adják-veszik magánkézből) - erre nem hiszem hogy a külföldi kereskedő hajlandó lenne, pláne "külföldi" rendszámos autót. A külföldit lehetne itthon még külön költségért honosíttatni is.
Én általában a sportról beszélek, nem a versenysportról.
És mondok egy konkrétumot.
A lányom most diplomázott, a lényege az volt a diplomájának, hogy adott egy település, aminek iskolájában van egy sporttagozatos osztály (pontosabban több évfolyam), és azokat hasonlította össze a normál tagozatos osztályokkal. a lényege az volt, hogy tényszerűen, számokkal alátámasztva bebizonyítható, hogy a sportoló gyerekek mindenben lényegesen jobban teljesítenek. Mindenben. Hát ezért (is) fontos a sport, akár van szponzor, akár nincs.
Azt meg azért furcsának tartom itt, hogy egy motoros társadalom tagja azt mondja, hogy nem érti, mi végre való a versenyszellem, ha jól értelmeztem az utolsó mondatodat.
Ezt a hülye dumát.A világ bármely renault szervizébe hordhatod most is.
Szóval,miért nem ausztriába vetted hogy ne kelljen a magyar államnak kifizetni a 27%-ot?
Akkor mégis Pipi válasza a jó mert az élőhely semleges. Akinek több van mint nekem az hozzám képest gazdag oszt jónapot.........hisz kis országunk leggazdagabbja csak pár hete került fel egyáltalán a világlistára tehát az ott szereplőkhöz képest csövi. Így kaptál jó választ a magad kérdésére ráadásul jót, ezért kellemetlen saját magunk számára jól felállított teórákat örökérvényűnek beállítani mert nehéz ha nem lehettlen beismerni azt, hogy tévedtünk.........persze nem lehetetlen mert nekem is sikerült, valamikor 15 éve hittem én is azt amit most te, hogy orákulum vagyok...........oszt rádöbbentettek, hogy nagyon nem.
bedig a tyukodi kilátok nagyon jó project volt fél millás szarokra felmarkoltak 12-öt azt merednek a nagy semmbe egy puszta közepén egymás mellet felállítva
Egy egyszerű matematikai művelettel megtudhatjuk, hogy a költségvetésnek mekkora részét érintette a stadionépítés. Ha bárki elosztja a számokat, olyan eredményt kap, ami érzékelhetően nincs összhangban a médiából hallott stadionozás mértékével. Az eredmény 0,00078. Tehát a kiadások 0,00078-ad része ment el a klubok stadionjaira, ami a költségvetés 0,078 (!) százalékát jelenti. A Puskás Arénával együtt ugyanez a szám az állam kiadásainak 0,00183-ad része. Úgy is megfogalmazható, hogy az összes állami költség 0,18 százaléka ment el az összes épült stadionra, 99,82 százaléka pedig minden egyébre.
Szoval barhogy anyazod itthon olcsobb volt a koszvadek renyo mibtha kinn venned,de azert csak fujod a propagandarizsat,eszem a kis geci liberalnaci zuzadat.