Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem hasonlítottam,mert nem kijelentettem hanem kérdeztem,eleve nem is hasonlíthattam mert nem tudom a vidom szó mit takar.
Ne magyarázz már hülyeséget!
Ja, biztosan te fizeted az én jólétemet...biztos, más nem is lehet az oka a jólétnek...
Jaj,hát a tökömet sem töknek hívják hivatalosan.Ne nyavalyogj már,senki nem vette zokon,csak te.
Nem tudom...Én 0,9%-os kamatot fizetek, ami fix kamat az első 15 évre. Utána a helyi nemzeti bank alapkamata plusz 0,35% a további kamat.
Kb 3-400 Euróval kisebb a törlesztőm, mintha ugyan ezt a lakást bérelném...
akkor nyugaton nem csak a kerítés hanem még a hitel és a biztosítás is kolbászból van
még mindig cefet jól éltek a gyarmatok kizsákmányolásából
Teljesen mindegy...lazán kifizetem és egyben biztosítom a család jólétét, ha valami ér...
én még egy újkori kölcsönt se láttam ami a felvevőnek jó lett volna
nekem anno volt ifjusági takarékbetét amihez a fundamenta hasonlít a legjobban
befizettem havi x összeget( volt egy minimum) aztán gyarapodott az összeg
utána ami be volt fizetve annyi kedvezményes kölcsönt adtak, nem emlékszem pontosan de mintha egy harmadát kellett csak a kamatnak fizetni
de nem ez a lényeg, mert utána kiagyalták hogy a lakáscélú törlesztésre jár adókedvezmény, aztán 600 ezres kölcsönt felvettem, és 400 ezer lett visszafizetve
Ilyen baromságot,dehogy viszi a bank.
Es sem feltétlen igaz,csak rohadtul nem mindegy hogy hol akarsz venni.Pont tegnap beszéltük az asszonnyal hogy ez a babaváró 10 milla hitel is milyen érdekes,mert valaki abból valahol simán vesz egy házat,nálunk meg még csak az önerőre is kevés.
A te felfogásodban lehet.
Én, ha nem ismerem személyesen a te barátodat, akkor sem hasonlítom a tökömhöz.
De, igaz, hogy nem vagyunk egyformák.
Szerencsére.
A vicc az hogy nem.
13 tol apronkent tobbet keresnek a nepek, es egyre tobb a pipi es F2 altal kovetett mentalitas, lepukkant, kenyszerhelyzetbe kerult tulajoktol vesznek lakasokat, kipofozzak es albiba adjak.
Heti szinten 1-2 mimum jott be olcso butort keresni kiadnivalo invatlanba felujitasra.
Nagyon sokan csinaljak, nem egyedi eset.
Altalaban eldegelnek, meghal a szulo, a hazat az orokos eladja, es nem feleli mert van eleg penz megelhetesre, igy befekteti, bankban nem biznak stb.
Nalunk kurvasok ilyen van, massziv mennyisegu lakotelepi lakas, a rendszervaltaskor pitlak penzert megvett bennlakok altal, akik most kezdenek kihalni.
Porgott a biznisz.
De ismerek olyat aki egesz epuleteket megvett mert befuccsoltak a 08 as valsagban a tulajok.
Nagyon sok vállalkozo a regi belvarosi csaladihazakat vette meg, letaroltak es 2-3 szintes berkaptarakat epitettek a telekre.
Nagyon nem a csok-osok veszik.
Azok inkabb a kulteruleti zoldovezet relative jomodubb polgaribb mar 1-2 gyerekjel rendelkező meglevo hazas kozepvezetoi ceges vagy állami szektorosok veszik fel. Mert mert ne vallajon be meg egyet, jol el.
Sógoromék most érnek végére ennek az ingatlan kölcsön visszatörlesztésnek. Nagyjából annyit fizettek mint maga a törlesztőrészlet de valahogy ez megtakarítási formában ment tehát nem elveszett pénz egy idő után beleszámolták a törlesztőbe vagy valami ilyesmi
Majd jön elemző oszt rendet rak.
az mondjuk épen degradáló, bár szerintem ettől még nagy bűnt nem követtél el vele Valaki hivatkozik egy harmadik személyre akit te nem ismersz aztán visszakérdezel ezen a színvonalú fórumon,hogy ki a tököm az én ebben semmi különöset nem látok. ezt így gondolom és nem azért mert védeni akarnálak bárkivel szemben is.
A tök és a tököd között különbség van.

Meg ne magyarázd már, hogy lopótökre vagy sütőtökre gondoltál!
aztán mennyi az az élet biztosítás 25 évre? mert felénk a biztosító nem egy jótékonysági egylet
már lassan 1 év se a mellékelt ábra szerint
Jajj, de buta vagy ehhez...Addig nem is adnak hitelt (normálisat), amíg erre nem kötsz biztosítást...Ha meghalok, vagy rokkanttá válok a hitelem 95%-át azonnal kifizeti egy rizikó-életbiztosítás, amit fizetek a hitel mellett...

És egy változó világban semmi sem jobb, mint egy biztos pont, mint egy ingatlan...a legjobb helye a pénznek és a léleknek.
itthon talán Egyrészt szerintem nincs 50 év az aktív kereső kor szerintem másrészt 50 év alatt a keresetek és az ingatlan árak messzire elköszönnek egymástól tehát nem.
De tegyük fel, hogy albérlet formájában csak egy lakás árát fizeted ki életed alatt. Na szerintem az sem mindegy, hogy abból az összegből a tiédet fizeted meg, vagy valaki másnak fizeted ki egy lakás árát...
Aztán amikor nyugdíjas leszel sem mindegy, hogy egy saját lakásban élsz, ami tehermentes, vagy rá vagy szorulva az utódaid segítségére, vagy tényleg a farhát lesz az egyetlen hús amit megengedhetsz magadnak...
Nem azt írtam hogy olyan mint a tököm,hanem hogy "ki a tököm az".
És hol van definiálva hogy a tök szó sértő és degradáló?
sajnos nálunk is ez van ahogy írod nem vagyok szigorú szülő, kezd is elkanászodni a fiatalúr
felveszel kölcsönt 25 évre mert fiatal vagy és jól keresel, kifizetsz belőle már 15-20 évet és egy öngyilkos jelölt rádesik a 8.-ról és megrokkansz
utána még a lakást is elviszi a bank......
csak ennyi a gond a kölcsönnel, meg avval higy 25 év sok idő, a komcsi korszakban nem jelentett túl sokat, de itt 25 év alatt olyan mértékű változásokat éltünk már meg hogy akinek egy cseppnyi esze van nem tervez ennyit előre
még egy 5 éves intervallum se kiszámítható, lásd ami kialakult a vírus miatt