Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A mondatod elsö részével teljesen egyet értek. A másodikkal kicsit se.
pl. fogalmam sincs ma mire a faxra írtatok tele ma 25 oldal, mert ebből összesen néhány értelmes hozzászólást leltem fel
Ja és az is mind az enyém volt
én már akár 2-vel is
Vagy nem..... sztereotipia a borsod meg nyirség, de ebbe ne.legyél biztos. Válogathatsz ugyan arra alklamas települések között, de szükül a kör
sose védeném a cigányságot de azt még is le lehet általánosítani,hogy egy sokkal nehezebb körülményekből jönnek és ez többnyire a mi hibánk. A cigány kérdést 200 éve csak tologatja mindenki de érdemben senki nem tesz semmit( ja a híd a munka világába az az volt ) Mindenhol úgy épült fel a rendszer, hogy inkább segélyezték mint munkát adtak volna nekik. Ez miatt a cigányok generációról-generációra azt látták,hogy nekik nem kell dolgozni, mert elég ha csak szülnek azt a lové az nekik meg jár Persze az a pénz amit segélyként kaptak sosem alapozta meg a következő generáció jövőjét Aztán a dolgozó fehér embernek meg nem tetszik,hogy a megkeresett pénzünk adójából segélyezik a cigányságot. Hát miért tetszene? De ha munkára jelentkezik 3 cigány meg egy magyar biztos,hogy a magyart fogják felvenni dolgozni az előítéletek miatt(ami tegyük hozzá kialakultan jogos) Abból a közegből kitörni, bizonyítani, eredményt elérni 100 szor nehezebb mint egy jó körülmények között nevelkedett és szocializálódott iskoláztatott fehér ember gyerekének Akinek a szülei egész élet gondos munkájával ki tudták fizetni az iskoláztatását esetleg az élet elkezdéséhez még egy házat is tudtak alá tolni, hogy ne arról szóljon a gyerek élete, hogy azért dolgozzon egy életen át, hogy a részleteket fizesse a pecóra. Persze lehetne azt is mondani, hogy a gyereknek nem pénzt kell alátolni, hanem észt. Ez is így van, fel kell készíteni az életre De nem hátrány ha nem a semmiből kezd és lesz kezdő tőke egy vállalkozás elindításához. Vagy elvégeztetni vele olyan iskolákat amivel jól el tud helyezkedni. Ez a cigányság részéről nem pálya. A segélyekből nem lehet ezeket a pénzeket kigazdálkodni, megtakarítani, pláne, hogy családonként minimum 5-6 gyerek is van, ez finanszírozhatatlan Aztán most jön az a duma, de ha el akar menni dolgozni a cigány akkor el is tud. Igen az utóbbi néhány évben olyan mértékű volt a munkaerő elszívás, hogy sorra kerültek a cigányok is egy munkafelvételnél. Itt már tényleg mindenki dolgozhatott csak annyi volt a kritérium, hogy pulzusa legyen És igen egyre több cigányt is láttam látok dolgozni, de mind segédmunkábás néhány kivétellel szakmunkás. Általában útépítéseken piros tárcsát tartogatva állítják meg a forgalmat vagy építkezéseknél viszik a malteros vödröt az állványra. Ezekből a pénzekből viszont nincs megtakarítás a következő generáció számára, hogy megfelelő szakmát tanuljon, meg legyen egy kis pénz mag az elinduláshoz az életben esetleg egy önálló lakhatás. Aztán ezért még mindíg nagyobb üzlet szarásig szülni azokat a purdékat akik szintén nem lesznek hasznos tagjai a társadalomnak. Alapvetően a cigányság problémája mélyebben gyökeredzik erre hatékony megoldást még nem talált senki. Szerintem aki ezt megtalálná az a következő évre megkapná a béke Nobel díjat
Ha bezárnak is?
Megint
Láttam én már olyanabbat is, amikor életemben először láttam az anyóst pl.
Hogyne!
Én nem fogyasztok alkoholt soha, kólával lehet?
Fujj, ez már egy Priusosnak is sok hogy egymás fenekébe néztek
Innánk tovább, és beszélgetnénk arról ki szegény, ki gazdag, ki csóró...
Hát... belenéznék, és akkor?
Na de a borsodi őslakos is elmehetne az eladott házának értékével Nigerbe, lehet, hogy ő is király lenne ott azzal.

De tényleg nem egyszerű kérdés ez, csak sohasem értettem az embereket, hogy amikor pénzről volt szó, mindig olyanra hivatkoztak, amit nem is tudtak még körbeírni sem. Egy büdös cigány valszleg azt írta volna, hogy az a gazdag, akinek fehér mercije van, mert ő ilyen egyszerűen látja a világot.
Én azt hittem, hogy ma kapok rá választ, és tök mindegy milyen választ, mert erre tényleg több jó válasz is lehet. Azt szerettem volna látni, hogy van elképzelése az embereknek arról, amit beszélnek, de nem.
Mint ahogy az is, hogy mint minden fórumon, hirtelen sok virológus professzor jelenik meg a virtuális térben.
@ülnénk
Most ha egy asztalnál ülnék azt koccintás után mondanám, nézz a fenekembe, jósolj mi van benne. Vágod!
Hát... most nem akarom ismételni önmagam, hogy ilyeneket kik szoktak írni...
:-)
Na jó, ez csak vicc volt, de nem akartam kihagyni.
Nem olyan egyszerű dolog ez a ki gazdag és ki nem kérdés.Nézőpont kérdése.Balatonfüreden élek,itteni viszonylatban átlag.De ha pénzé tenném az ingatlant elmennék valami borsodi településre ott én lehetnék a település leggazdagabb embere,miközben a vagyonom ugyanannyi.
Csak vicc. Egyáltalán nem érzem kevesebbnek magam senkinél, sőt elégedett vagyok azzal amink van. Azt, hogy ez sok/kevés/pont elég... stb...
Mint a gyógynövények.
Miért az alja?
Mert nem kabrió porsche-d van?
De én nem írtam, hogy a föld átlagában gazdag. Arról beszélek (én), hogy aki ahol él. De ez a definíció működik változtatás nélkül minden országban és társadalomban, de az nem lehetetlen, hogy egy másik országban más nem "akkora" gazdag.
Amúgy igen, de az is igaz hogy a gazdag az mindig valamilyen disznósággal gazdagodott meg.
Ez volt az "Aranyember " tanulsága is.
Ha nem az adott ember, akkor annak apja lopta a pénzt.
Tényleg ő használja inkább, meg szereti is. Már cseréltem volna egy hastra kabrióra de nem engedte.
Hülye!