Azért gyártat ott, mert olcsón tud gyárat építeni, alkalmazottat kapni, de ezeket nem a gyár okozza hogy az adott országban minden és mindenki olcsó...
de mégis te rinyálsz az áfa miatt rajtad kívül senki más
amikor levitték a hús meg a hasonló termékek áfáját 5%-ra akkor miért nem rinyátál hogy neked ez nem jó neked 20% kell
amúgy pár hónapig volt olcsóbb a hús utána visszament a régi árra, ennyit érnél el az áfa csökkenéssel
az áfa tartalom kevesebb de az ára ugyanaz lenne, csak nem az államhoz folyna be a pénz hanem a kereskedőkhöz
Hulye fasz, az afa a gyurcsanyod alatt emelkedett legjobban.
Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Ezzel egyidőben az áfakulcsok is változtak: 0% helyett 5%, 12% helyett 15% lett; a 25% változatlan maradt. 5% adó terheli többek között a gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, valamint a korábbi 12%-os besorolás alá tartozó könyveket. 15%-os adót kellett felszámítani többek között az élelmiszerekre, tüzelőanyagokra, vendéglátóipari étkeztetésre, személyszállításra. 25%-os kulccsal adózott a villamosenergia is – az addigi 12% helyett.[4]
2009. július 1-től az eddigi 20 százalékos áfakulcsból két kulcsot hoztak létre, egyrészt felemelték 25 százalékra, másrészt egyes termékekre a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsot vezették be.
téged már megfertőzött a nyugati lét ezeket nem foghatod fel
szerinted miért itt gyárt a sok nyugati cég, meg miért kínában?
kifizeti azt a kis adót amit a gyártó országban kérnek, aztán az extra profit megy haza
A magyar ingatlanpiac az minden de nem természetes...viszont európai szinten pofátlanul olcsó. Már többször gondoltam rá, hogy befektetek, de még kis pénzt sem merek. Egyszerűen Euróban mindenhogyan hatalmas bukta lenne, még ott is ahol mennek fel az árak...mert a Forint meg még gyorsabban veszít...
Az üres stadionoknak csak az egyik baja hogy tíz- és százmilliárdokba kerülnek - a másik az az, hogy ezeket 20-30-50 évig nem kis pénzért fenn is kell tartania valakinek. Megint csak "feleslegesen" beszedett mértékű adókból. Pedig lehetne az ÁFA (ami ugye mindenkit érint, nem csak a gazdagot hanem a szegényt is) például 20% a 27 helyett....
Mit lovagolsz már ezen?Én nem az ő megsértésére szántam a "tököm" szót,ha neked ez ennyire fájdalmas,csak sajnálni tudlak.Legyen a te bajod,nekem az egészben nincs ennyi.
Vannak értelmezési problémáid???
TALÁN csak én ismerem személyesen
Ez nem azt jelenti, hogy rajtam kívül senki.
Biztos fáradt vagy a szolgálat után, betudom annak.
ezeket kár írogani mert fogalmad sincs mi megy ott
itt nálunk meg sok esetben vagy stadion épül vagy semmi, a semmitől a stadion is jobb mert akkor legalább egy csomó embernek van munkája
tudok konkrét példát is
nyert a falu 8 millát pályázaton egy közösségi tér kialakításra park játszótér stb, ezt csak erre lehetett fordítani
na ezt kihozták 2 millából de meglett a 8 millás számla is mindenki jól járt, fél falu fel volt háborodva ezen
de azt sokan nem tudják és nem is tudhatják, hogy a maradék pénz java részén az óvoda lett felújítva egy névtelen "adományból"
szóval ha a te szűk látókörű elveid alapján lett volna ez kivitelezve akkor egyrészt nem lett volna park, mert akkor a geci vállalkozó elvitt volna sok pénzt és az Óvoda is szarul állna
szóval annyi lett volna hogy mindenki jól szarul jár, így meg(a nézőpontod szerint) a geci vállalkozó milyen jól járt azon a felesleges parkon
Hagyd már abba!
Nem mit, hanem kit takar!!!
Ha értelmezed akkor tudod, hogy személyről volt szó.
Írni, csak személy tud.
De neked ebből nem tűnt fel?
Sajnálom.
Az, hogy más nem vette zokon, érthető lehet, mert talán személyesen csak én ismerem.
És egy okos, korrekt, értelmes emberről van szó.
itt meg havi 50 ezerrel több a hitel mint az albérlet egy 30 millás ingatlanon 25 évre
persze 25 év múlva lesz egy 30 millás ingatlan a kölcsön esetén, és ez nagyon nagy pozitívum a kölcsön mellett
ha csak addig valami változás nem lesz
pl elég annyi hogy bármi miatt kicuccoljon kecskemétről a merci meg még mellé 6-8-sok nyugati cég aztán a lakás árak ismét a béka segge alatt lesznek
melóba meg el kell menni 50km távra.......
ezek a rizikók albérletnél nincsenek
Amúgy meg:
-hogyan veszi el
-miért is adná oda?