Környékünkről elég sokakat internáltak és semmiztek ki mert ráfogták, hogy kulák. Ezek közül sokan voltak akinek annyi földjük volt amin állt
hagyd, már a csába azt a 25 holdat, földmérő nem ment ki ha internálni akartak valakit.
Esetleg nézz meg néhány doksi filmet erről aztán rájössz, hogy semmi köze kulákságnak a 25 hodhoz
Vitték, bebörtönözték, büntették, alázták. Ehhez nem kellett igaznak lenni, hogy van-e vagy nincs
Ha azt mondták, hogy kulák vagy akkor az voltál és kész. A cikk érintőlegesen érinti is ezt ha figyelmesen elolvasod
Ezeknek higyjél ne a félinformációkból érintőlegesen összetákolt wikipédiának
A pinát szeretem
Te írtad, hogy 2 hold felett kuláknak számított. Én írtam, hogy nem, 25 felett. Ha valaki nem kellett az útba, nem kellett feltétlen kuláksággal vádolni, azt mondták rá mondjuk, hogy feketéző, vagy feketén vágott disznót, esetleg elhajló volt.
Egyszer bírd már kimondani, hogy tévedtem (mármint te).
Még egyszer, a a határ a 25 hold volt. Persze voltak később eltérő számítások is, a gyümölcsös méretét szorzóval számolták, de akkor is, a kulákság határa a 25 hold volt.
Anyóséknak, pontosabban a felmenőiknek sokkal nagyobb területe volt, nem basztatták őket, igaz, a tsz létrehozásakor simán beolvasztották mindet szinte, de kulákság nem nagyon jött szóba. tudom, anyós szüleit látásból ismertem, nem voltak sem Recsken, sem sehol.
Azt továbbra sem vitatom, ürügyet simán kreáltak a komcsik.
Földmérő minek is menne ki, hiszen tulajdoni lap akkor is létezett, most sem megy ki senki, ha meg kell állapítani a kommunális adódat, legfeljebb vitás tulajdonhatár megállapításakor rendelnek ki olyant.
Tehát ha vitatkozni akarsz, legalább egyről próbálj meg.