Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ozorán lomisok? Nem gondoltam volna, hogy erről is híresek. 😁
Ini voltam ma Ozorán. Úgy emlékszem te emlegetted a lomisokat. 😉 a várban voltunk aztán átmentünk Tamási felé, és úgy vissza, Simontornya. Hát amit láttam, az nem mindennapi. Azt a zsúfolt rumlit, kb minden 2. Háznál.
nekem van 2 kocsim meg egy robogóm
mindegyik kurva jó gép
hárman 82 évesek 😂
Még szerencse, hogy nem mindenki így gondolkozik... bár tudom, hogy te se, csak csinálod itt a műsort 😁
Jó, autóra nem koltessz, de másra elbaszod te is a pénzt 😁
Nekem mindig fura volt, hogy amikor valakinek nem tellett valamire, amit ugyan nem kell szégyellni, mert ezzel szerintem mindenki így van, azt megmagyarázza, hogy az amúgy is hülyeség, felesleges, minek, nem éri meg, Afrikában gyerekek halnak és Istenkáromlás ilyen drága izét venni...
opel 20 éve van meg költöttem rá kb annyit mint most a pipi a kipufogóra, aztán ebben még a gumik is benne vannak meg az illatosító is
toyota 5 éve van meg egy gumiszett ment le róla meg lassan fékbetétet kell cserélni ami lesz kb 20 ezer + folyadék csere ezer, olajcsere is kb 20 ezer, tél előtt lecserélem a fagyállót ami kb 3 ezer
nem emlékszem mennyit futott, de 120-130 körül ment bele
egy új autó ettől sokkal többe van 5 év alatt szerintem közel 500 rámenne egy új kocsira úgy hogy nem szopat be mint a pipit
ha nem francia kocsit veszel hanem japánt nincs itt sok költés ha nem töröd össze
én azt látom egy új sokkal többe van mint egy tizenéves megkímélt nem francia kocsi
én most 4 napig a parton voltam, nem fogtam lófaszt se mégis boldog voltam
engem az tesz boldoggá ha nem kell csinálni semmit, még a 20as bojlit is lecseréltem dupla 20-ra nehogy megzavarjon valami 5-6 kilós ponty a pihenésben

bár a kocsi miatt is boldog vagyok mert bár jelenleg járható a part személyautóval is elnézegettem hogy megy a nép gyök kettővel, én meg ott végigszáguldok 20-30as tempóval 😁
lölővel nem cserélnélnél mert a limlom ondikát kellene kúrogatni mindig
Ha már viccek topic 🤣
Mondjuk én kicsit se vagyok emiatt boldogtalan. Vannak céljaim realitásokon belül amit ha elérek örülök. Nem akarok se ferrarit se bentlyt vagy g mercit........olyat nézek ki amit el tudok érni. Hitelre vehetnék akár 50 millios autót is de a hitel nem jó módszer autónál alapesetben. Cégnél ha támogatott akkor a lizinget ki kell használni de magánba sose jó az se. Cégbe meg személyt nem veszek.
Egy ponton rohadt az is gyártási elbaszás. Egy küszöb javitás pár tizezer.
A mazda kurva drága mégis megáll az átlag szerviz 150 körül.
Akkor került sokba mikor fékbetétet cseréltettem rajta de azt nem kellett volna mert naivan a ford árakhoz hasonlitottam aztán azt magamnak is meg tudom csinálni anyagáron ami szntén olcsóbb máshol. Illetve amikor a váltóban is kértem olajcserét, de azt magamnak ugyse tudom. Ha meg elromlik valami az nem szerviz hanem javitás az meg egy tizévesen vett lomon is hamar beugrik aztán azon se lesz olcsóbb. Ellenben ezeken van gari, ami azért könnyebbsäg.
Amig régi autókat tartottam sokkal többe volt a fenntartás javitásokkal mint az ujak vagy nagyon fiatalok szervizköltsége. Egyszer kell meg venni aztán már csak hozzá kell tenni mindig ha eladod és nem tizensok éves koráig megtartani.
Nem mondeód van?
Persze hogy van különbség és mindig van feljebb, jobb mindenből. Pont ezért lesznek mindig boldogtalanok azok akiknek ez számít, soha nem azt fogja nézni mije van, hanem hogy mi nincs. Lölőt mennyien irigylik, de az sem elég mert a világranglistán sehol nincs, mindig több kell.
pipinek kicsit több volt 😆
szomszédnak valami baszt cseréltek a toyotán az kicsit több volt mint 600 ha picit is érdekelt volna megjegyeztem volna mi volt a baja
nekünk egy gyorsulás szenzor 300 lenne ha lenne......de nincs új a használt meg 25

neked meg szétrohadt a pár éves furgon, szóval azért lehetett volna költeni rá arra is sokat
Nem kell 50 milla, nekem sincs. És nem 3-4-600 egy szerviz.
hár nem mert nálunk ahol van 50 milla bevétel ott 70 milláért vesz kocsit, és ugyanúgy fáj neki minden 😂
Egyrészt igaz másrészt szeretem az autókat, motorokat. Most pl kimondottan jó érzéssel ülök be a mazdába, ilyet akartam, lett. Nem akarok presztizs autót, de azért van különbség autó és autó között.
én tök boldog lennék egy új land cruiserben ha utána ráérnék furikázni vele hegyen-völgyön bárhová
de ha egy új landcruiserben kellene mennem a gyárba 3 műszakba robotolni kurvára nem lennék boldogabb mintha az astrával mennék, inkább csak örökké nyelném az ideget melyik fogyatékos nyitja rá az ajtót
nekem a vasas cégnél még a sárvádőt is összehorpasztotta valami állat, vagy ráült vagy nekiment biciklivel vagy a fasz tudja mi lett vele de akkora volt a horpadás felül hogy egy fél kilós kenyér elfért volna benne
Nem jók a számok egyik helyen sem......
Nekem volt sok új autóm, de egyikben sem voltam boldogabb. Kollégámnak volt 1 új Golfja aztán azt mondta 1 Tiguanban mennyivel boldogabb lenne. Valakinek azámít ez, valakinek nem. Pont olyan jól elvagyok a 20 éves opelben is, sőt még jobban, nem kell azon görcsölni hogy megkarcolják, rányítják az ajtót a parkolóban stb.
régen vettél egy új autót ha nem basztad össze akkor az jó volt 20 évig
az első 10 évben olajat cseréltél meg fékbetétet, a mostaniaknál ez már nem így van
ha van évente 50 milla nettó bevételed akkor tudsz venni 4-5 évente kocsit 15-20ért mert nem nagyon érdekel a pénz és az se ha egy millát kell rátolni 4 évesen
de amikor egy dolgozó nép a 3-500ezres fizetéséből vesz új autót 15-20ért azért annak akkor is fáj ha nem ismeri be, tisztán látszik rajta a fájdalom amikor a szevizben ott kell hagyi 3-400 ezret, szomszéd is hónapoig emlegette a 600ezres javítást a toyotán, én meg magamba röhögtem rajta hogy mi a fasznak neked olyan kocsi ami miatt felváltva kapod a szív és agyérgörcsöket 😂
mondjuk ha minenki úgy gondolkodna mint én akkor már szinte az összes autógyár bezárt volna már évtizedekkel ezelőtt
Vagy akinek igénye van rá......azért egy uj autó nem összehasonlitható feeling. De sokaknak nincs, azért kell másoknak venni hogy nekik legyen használt
új kocsit csak a hülyék vesznek vagy azok akinek nem számít a pénz, mert manapsg már többe van egy új kocsi fenntartása mint egy jobb 10 évesé
3-4 millából csak tudsz venni jó kocsit, ne legyen már akkora arcunk hogy ennyiért nem találunk
opel érhet 250et aztán az is jó kocsi, 30évesen még mindig jobb és tartósabb mint anno az új zsiguli, és a zsigulinak is nagyon tudtunk örülni
pl egy hasonló még kitart akár 20 évig is: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/toyota/avensis/toyota_avensis_wagon_1.8_executive-21660718#sid=01872885-a34b-426a-8a1d-4a1c72f52cce
vasas cégnél ahol dolgoztam van egy ismerős gyerek havi 2 szombattal 450 felett keres, ezt a kocsit lazán meg tudná venni mert anyucinál lakik
Nekem abszolút nem baj. Nincs hitelünk. Mondjuk, nincs is 30 millás autónk és 300 millás házunk. De ami van az a mienk, és nem érezzük kevesebb ének magunkat a sok magamutogató senkitől. Sőt…
nekem ez nem baj neked miért az(kezeit széttáró) Azok akik eddig rajtam röhögcséltek,hogy miért nem szórom úgy a pénzt ahogy az elvárt 3 évente új autó, új ház nagy nyaralás az most mind a fillérjeit számolgatja. Az akkori nagypengék akik adták az okos tanácsokat most úgy állnak, hogy van aki az üzlete bérleti díját nem tudja már fizetni van aki már eljár gombokért gyárba melózni 50 + évesen és valószínűleg nyugdíjig dolgozhat. Én mindig azt mondtam nem akkor kell elszarni a pénzt amikor dől befelé. Be kell fektetni és amikor már a befektetésekből jön a pénz azt kell költeni. Persze ez idő és 30-40 évesen még nem biztos, hogy megvalósul a cél. De az óóóóóóó levikém most vagyunk fiatalok most kell költeni stb. beállítottságot én mindig óvatosan kezeltem. Elmondtam 10 éve is, hogy nem kell 3-4 szer elmenni nyaralni sok millióért és nem kell úgy cserélni az autókat mint más az alsógatyáját. Sokan ezt nem így gondolták azok most mind fillérekért dolgoznak nyaralás meg nyista. Én meg most tudok pénzt költeni befektetett munka nélkül(kezeit széttáró)
Pedig jelen gazdasági környezetben jobb tartozni, mint felhalmozni.... nekünk van megtakarításunk, 3 év alatt kb. felére esett a reálertéke.