Hát nem tudom, az egyik haver 2021 körül 60 millióért vett almádiban egy külterületi telket a hegyen, mondjuk balatoni panorámával de ennyi. Se víz se építési engedély 🙈 Gazdasági épületként kezdhetett el egy házat, amit pont annyiba kerül felépíteni mint egy lakóházat viszont felét se éri mivel hivatalosan nem lakható 😁 De a balaton az szép az tuti.
Ezért írtam hogy az arányok nem mindenhol ugyanazok,sajnos a sok pesti köcsög felnyomta az árakat,egyébként almádi az nem extrán felkapott.Felkapott az is,de ott az vesz aki füreden meg tihanyba nem tud.
Az a 160 millió akkor érvényes, ha meg is adják érte. Nekem is jött az ingatlanos hogy eladja 72 misiért a lakást és azóta se hívott 🤣
+ Balatonfüred, Almádi extra felkapott hely lett, ott sokkal jobban drágult minden a NER miatt 🤣
Szerintem sokan a saját balfaszságukat takargatják az orbánozással meg a hasonlókkal.Egy világválság meghatározó lehet meg még egy két eset,de az hogy most orbán vagy fletó vagy bárki más,annak nem sok köze van ahhoz hogy én mit teremtek elő,az én életem én felelek érte és az én dolgom megteremteni a feltételeket,ők csak játekszabályokat hoznak amihez én alkalmazkodva folytatom tovább a saját anyagi javam megteremtését.
1992-höz képest így számolva is kb. ugyanez a helyzet, igaz, nekem kellett korrekciózni, mert az enyém 70-80%-ban csak anyagárba került, ha rászámolom a munkadíjat, én is odakerülök, ahogy írtad. De azért most még mindig könnyebb lenne, mert a dinnyét és a fagyit arányaiban rosszabbul veszem, de a fúrógép és a mosógép meg sokkal elérhetőbb.
Mi 2009-ben vettünk a lakást 10 milláért 5,5M hitellel (szerencsére nem svájci frank hanem euro), ami akkor kurva sok pénz volt, kb mint most a 60 misi, a fizum is kb 6x volt most az akkorinak. Tehát csak a azámok változtak, az arányok pont ugyanazok 🤷♂️
Amikor mindenkinek bécsi cukrászdát ígértek, akkor a sok buta, tudatlan gazember faszkalap lelki szeme előtt megjelent a könnyű, esetleg munkavégzés nélkül megszerezhető vagyon álom (-rém) képe, egyik sem használta a meglévő, csekélyke eszét sem. Azok mostanra - és a fattyaik is - tovább butulva és a gondolkodás próbájától megfájdult fejüket üvöltve fogdosva nem értik, nem fogadják el, nem tudnak élni abban a világban, amit saját maguknak csináltak. Az állandó orbánozás egy tapasz legfeljebb a sebükre, de az, mint valójában is, nem gyógyír a betegségükre. Aki elhitte, hogy ingyen, sőt, hova beszélek, nekik MEGJÁR a bécsi cukrászda, azok most pont azt élik meg, amit haszontalan, pondró életvitelükkel saját maguknak megcsináltak.
Hogy lehetne? Eddig se volt soha 1 évnyi bér 1 lakás. 10-12e munkaóra állítólag egy lakás felépítése mindennel együtt. És az építkezésen a talicskát toló is milliós fizetést akar nyílván. Nem jön ki sehogy se a matek 🤷♂️😁
Ez kilencmillió lakosra átlagolva csak fejenként 1,2 millió forint...
Egyébként meg egy rendelettel írják az összeset lőrinc nevére és akkor nem lesz vele gond, meg akkor a következő választás is el van döntve 😂
De. A pénzügyi tudatlanság meg a mohó ostobaság találkozott, ez lett az eredmény. Lakás, autó, tv, mind hitelre, aztán majd lesz valahogy ☹️
Persze a balos kúrmány hagyta...
Hát,ott sem járt mindenki szarúl,pl én sem.Ott is azok az ostobák jártak szarul akik annyit vettek fel amit ott akkor abban a pillanatban fizetni tudtak.Én konkrétan jobban jártam mintha forintban vettem volna fel.
Hidd el hogy ez egy lassú tempó.Ha fejreállásig dolgoznék,akkor ez 2.5milla lenne.Igazából,7 napot vagyok szolgálatban,a szabikat általában hétvégén veszem ki,másodállásban meg heti 3 vagy 4 napot megyek,attól függ hogy jön ki a szoli,minden harmadik héten van 4nap meló,és reggel én viszem délután én hozom a gyerekeket az oviból,és hétvégén nincs meló,illetve néha csinálok olyat ha szükségesnek látom,hogy melózok szombaton,de akkor mondjuk hétfőn nem mert éppen dolgom van.Szóval pont annyit és akkor dolgozok mikor a család sincs otthon,kivéve ugye a 24 órás szolit.
+ Balatonfüred, Almádi extra felkapott hely lett, ott sokkal jobban drágult minden a NER miatt 🤣
https://www.facebook.com/share/1EVZSMBf7e/
lesz még újra 10 milla az 50+ millás lakás amikor összeomlik a terv....
Mostani kormányunk se töri össze magát 😂
Egyébként meg egy rendelettel írják az összeset lőrinc nevére és akkor nem lesz vele gond, meg akkor a következő választás is el van döntve 😂
Persze a balos kúrmány hagyta...
https://index.hu/gazdasag/2025...