ja, hogy ez a vicces topik 😅 Amoda akartam de úgy van ez, hogy amikor a feleség elhajol a férj pofonja elől azt a feleség mögött álló anyóst találja el szóval ott is jó helyen van a lángos 😅
Na olajos téma. Itt nagy szakértők vannak szóval kérdés. Persze ha nem megy a válasz felhívom gömbit az még is csak a téma szakértője(gondolkodós)
A pözsó-toyotámnak nézegettem az olajcsere számláját és ott azt írták, hogy 0w-30 as olajat öntenek bele. Persze márkanevet nem írtak(kezeit széttáró) Az internet szerint a gyári olaj a TGMO. Mondjuk ezt a nevet sosem hallottam előtte 😅
Nos Ebben a márkában viszont nem találtam csak 0w-20-ast meg 5w-30 ast.(kép) AŰztán valahogy ezen belül is van ami kimondottan részecskeszűrős autókra vonatkozik. Mondjuk a 0w-20 as olaj elég drágának tűnik literenként 8100 Ft-ért(gondolkodós)
Honnan a faxból lehetne kideríteni melyik olaj jó ebbe a "pözsó-tojotába"? Meg mik ezek a számok? mi a különbség a 0w-20, 0w-30, 5w-30 olajok között?
Így van, most is felhalmoztam 50q német brikettet amit ugyan eleinte nehéz volt a konvektorokba tömködni, de most, hogy vágtam nyílást rajtuk sokkal könnyebb begyújtani, a klímák egyenlőre nehezen viselik, de majd megszokják. 😁
8% nem tűnik soknak, de a ruszkiktól annyi szén jött hajdanán hogy az emberek többsége el se tudja képzelni
annyi jött hogy a mátrai erőművek tárolni se tudta aztán a kikőtőben(is) voltak bértárolva, gondolom jó megérte elvonatoztatni pestre itt kirakni, tárolni, majd újra berakni vagonba majd elvinni az erőműhöz
1. Ha napelemről tölti valaki, akkor az értelem szerűen eleve nem szénnel van megtermelve, de magyarországon elve alacsony a szénenergia aránya, mert ugye még sem a vas és acél országa vagyunk, mint akarták.
Szén és lignitből termelt energia kevesebb mint 8%
Földgáz 20%
Olaj 0.1%
Termelési sorrend: Paks 50% ,Gáz 20%, Napenergia 18% A többi aprólék. Szóval azért kifejezetten jól állunk.
Emellett nagyon sok az import, amikor nem termelnek a napelemek.
mindenképp a szolgáltatónak kellene kiépíteni a töltő hálózatot kiépíteni de mint mindennel evvel is el fogunk úszni mert még a hálózat korszerűsítés se nagyon megy.... 40 éves lemaradás van az ország java részében
Sőt más sem hanem egy általános co2 kvóta bár talán csak az eu és usa-ban és abba ha jól olvastam a gyártás során keletkezettet is beleszámolják bár ebben nem vok biztos ellenben ahogy a musk lázadásából kiderült ő gyakorlatilag ennek az eladásából gazdagodott meg nem magából az autók gyártásából és ezt vágta el trump, ebből lett a balhé, állítólag.
Ok, de akkor ne az legyen a reklám, hogy 0 kibocsájtású, az igaz, hogy épp ott ahol használom majdnem 0 így élhetőbb lesz a lakókörnyezet, de a bolygónak tök mindegy, amúgy ezt én is leszarnám, ma is bunkóval agyonvert és még élve belezett bébifókasültet reggeliztem. 🥩
A pözsó-toyotámnak nézegettem az olajcsere számláját és ott azt írták, hogy 0w-30 as olajat öntenek bele. Persze márkanevet nem írtak(kezeit széttáró) Az internet szerint a gyári olaj a TGMO. Mondjuk ezt a nevet sosem hallottam előtte 😅
Nos Ebben a márkában viszont nem találtam csak 0w-20-ast meg 5w-30 ast.(kép) AŰztán valahogy ezen belül is van ami kimondottan részecskeszűrős autókra vonatkozik. Mondjuk a 0w-20 as olaj elég drágának tűnik literenként 8100 Ft-ért(gondolkodós)
Honnan a faxból lehetne kideríteni melyik olaj jó ebbe a "pözsó-tojotába"? Meg mik ezek a számok? mi a különbség a 0w-20, 0w-30, 5w-30 olajok között?
https://www.elemi.hu/greta-thu...
annyi jött hogy a mátrai erőművek tárolni se tudta aztán a kikőtőben(is) voltak bértárolva, gondolom jó megérte elvonatoztatni pestre itt kirakni, tárolni, majd újra berakni vagonba majd elvinni az erőműhöz
Szén és lignitből termelt energia kevesebb mint 8%
Földgáz 20%
Olaj 0.1%
Termelési sorrend: Paks 50% ,Gáz 20%, Napenergia 18% A többi aprólék. Szóval azért kifejezetten jól állunk.
Emellett nagyon sok az import, amikor nem termelnek a napelemek.
De itt vannak a hivatalos adatok:
https://mavir.hu/documents/102...
Kalasnyikovval még a dupláját is egy pukkantásra(kezeit széttáró)
Legfeljebb annak aki nem akar dolgozni 😂