Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nem tudom,én 25éve sem vágytam rá.25éve vagy egy GTI vagy TDI.De a király az a vr6 volt.
Pipi az most is a szőrösre bukik.Szóval szerintem neki egy kecske is megfelelő.
Még pár év, és én már megint a "mindegy milyen pina" stádiumban leszek 😁
nekem most is mind1 csak legyen bőséggel 😅
Jó hát most már epilált pina kell, 25 éve meg mindegy volt 🤣
ha idejönne egy jótündér 3 kívánsággal nekem az egyik az f astrám lenne 0 kilométeresen
nekem jó volt 20 éve is meg most is és 20 év múlva is elég lenne közlekedni
Érdekes, 25 éve még egy álom volt egy ilyen nekünk, 1 tonnás, 60 LE, 18 mp-es 0-100 😁 13" kerekeken... ma meg mindenki 2 tonnás 200 lovas, 19-20" kerekű SUV-ot akar... csak jobban élünk ezek szerint.
🙈🤣
annyiért most is vennék újonnan még ha fószvágen is 😅
hármasra emlékszem keresztapámmal voltam a szalonban kiválasztani. 1,6 volt a régi ára facelift már 2. 1,4 benzin
Igen. Egy integrált hidraulika egység van a priusnál ami ezt csinálja.
Sajnos a szervizkönyvemet odaadtam az autóval együtt amikor eladtam, így nem tudom megnézni pontosan.
Teslának kicsit utána néztem, kezdetben ők is vákuum pumpát használtak, mert meglévő fékrendszereket vettek a beszállítóktól. Aztán áttértek a villanymotoros rásegítésre (Bosh iBooster rendszer, de szerintem már maguknak gyártják). Lényegében ugyan olyan a felépítése mint a vákuumosnak, csak itt villanyszervó van a membrán helyett. Sajnos az a rész nem látszik a motor térben, de alkatrész boltoknak volt róla fotója:
2000-ben egy golf IV(akkor az a generáció volt)3-tól 6+millióig volt,felszereltségtől és motortól függően.ugyanebben az évben a budapesti panel 4-8 millió forint.
2 millió volt a golf amikor Hajdúböszörményben 2 millió volt egy 80 négyzetméteres kertes ház. Tudom mert fele annyi pénzem volt.
Akkor az ABS kockában lehet valami rásegítő azt hiszem BMW motorokban van ilyesmi.
Nagyjából ilyenek voltak a hydrós citroenek is régen, állat jó fék volt rajtuk, de leálltak a hydroval és maradt a vákuumdobos cucc.
Ha csak azt nézem, hogy az öreg 1.6hdi-nél is van vákuumpumpa a motorján és az ad a féknek és turbónak meg még a fene tudja hova így az sem lehet nagy gond ha egy kis villanymotor hajt meg egy ilyet.
😁
Régebbieknél volt olyan hogy egy vákuum pumpát raktak be. Toyota Prius esetén egy hidraulika pumpa van aminek a nyomását vezérli a számítógép, a pedál egy poti, de vissza van vezetve az olajnyomás a pedálhoz is, így van természetes nyomáspont érzet, és tökéletesen tudja kombinálni a villanymotor fékezését a mechanikussal. Valamint ha elmegy a villany, akkor tisztán hidraulikusan is tud fékezni, bár amikor velem volt ilyen, hasznos volt a trabantos tapasztalat, mert elég parasztba kell nyomni hogy érjen valamit. Leaf esetén nem tudom hogy oldották meg a szervót, mert ugyan úgy pumpálni kellett légtelenítéshez, mint hagyományos esetben, nem volt hidraulika szivattyú mint a Priusnál. Teslával pedig nem kellett foglalkozni, annak akkor nézek utána ha hozzá kell nyúlni, de úgy gondolom a Priushoz hasonló a megoldása.
Elektromosan...mint minden más.

Elektromotor hajtja amit az ecu vezérel vélhetően a fékpedál benyomásának hatására.