Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Penz mennyi ra?
Opel sose kopel Vivaro? Abból sok van...
Úgy néz ki nekem is vásárolnom kell valami furgont, csak kérdés melyiket. Psa tojotát már nem, de akkor mit? Ford tetszene, meg a Fiat tűnik jónak kisteher kategóriában 🤔 Fordból is 2 féle motor van 2 2td olyan 2017-ig és 2.0 az újabb modellben. Melyiket lenne érdenes választani? 🙈
Oké, csak az itt most mi? :) Total vagy Toyota?
Én csak pár apró tapasztalat miatt szeretem azt amit a motor eredeti gyártója előír, az egyik ami pont kivétel, de nekem erősíti a szabályomat, hogy volt egy régi swiftem amit hosszú állás után keltettem életre (de minek?) mert hengerfejesen lerakták és olcsón megkaptam, a lényeg, hogy csapágyas is lett amivel csak annyit csináltam, hogy polírpapírral csiszolgattam a főtengely mélyebb húzásait és új csapágy került bele, ettől persze nem lett jó, de ment viszont melegen a szokásos gond, hogy elment az olajnyomás és erre unixos havertől kaptam tanácsot, hogy tegyem bele az olasz autók olaját (lancia, maserati, fiatok és ilyenek) a selenia-t mert azt pont a melegebb üzemre találták ki és az hátha jó lesz, beletettem és utána soha nem volt gond a nyomással, a legforróbb napokon is jó volt mondjuk kissé kopogott 100 fölött, de még vagy 20000-et elmentem vele mielőtt eladtam ráadásul kapkodtak érte.
0-24-ig egész évben. Harkány is stimmel, a nyaraló is.

Ininél a pont, nyomdahiba. 2312, azaz a Bogi által említett Magnatec C2 is jó, mert teljesíti a specifikációt.
Ha Total kell, akkor Total Quartz Ineo First, az PSA 2312 szerinti.

https://olajshop.hu/TOTAL-QUAR...
hát megnézegettem. Találtam egy számot az egyik műanyag darabon a motortérben. Szóval azt hámoztam ki ez a psa motor dw10 F.
Ehhez a motorhoz kimondottan 0w-30 as olajat ajánlanak csak a táblázat tanúsága szerint(kezeit széttáró)
A hideg állapot viszkozitása az első szám.Ha a gyártó mindkettőt ajánlja,akkor gyakorlatilag teljesen mindegy,amelyik olcsóbb és nagyobb a választék.A specifikációt kell nézni,ami a te autód motorjához van hozzárendelve.
doboba van zárva rajtunk meg a vastagabbik cérna kesztyű van az megvéd mindentől
2 mérés nem lehet egyszerre rossz 😉
😅
Vagy létrehoztatok egy téridő szingularitást a kompresszorral, ez esetben gratulálok a felújjításhoz, jól sikerült 😆
Vagy csak nem dugtátok vissza a hőmérőt a panelra 🤭 ez esetben felejtsd el a nóbeldíjat.
az egyes henger kompresszió bajos gyanús(gondolkodós)
De, hol a faxba mászkáltok ezzel, hogy mínusz 6400 fokos a levegő?
Azért gondolom satyeszt meg kesztyűt húztatok (kezeit széttáró)
ez fasza mindig tucc új buborékot rakni a vizimértékbe (meghajlós)
az semmi
mi keményen megbasztuk a fizikát
élesben hátulról 😂
remélem ezért jár a nobel díj
Ezt most vettem. Sokkal pontosabb mint a Parksideos
Na az eddigiek alapján talán ez lehet a jó?
Auto doc-os honlap
egyébként hol írja, hogy a total a gyárija nem találtam(kezeit széttáró) Azt tudom a maszterba az ELF volt a gyári(kezeit széttáró)
inkább a 2312 lehet a jó (gondolkodós) Egyébként 2312 vagy 2321 mint nekem a gépkönyvben(gondolkodós) simán felcserélte a hölgy amelyik gépelte 21 megfordítva 12(kezeit széttáró)
fura, hogy ajánlja a 2290-est. Ezt euró 5-ös motorokra fejlesztették(gondolkodós)
ja, csak átbaxott a kocsi orrán az embléma 😆 Az ilyen emblémáktól el kell vonatkoztatni 😅
Egyébként találtam tgmo-ba 0w-30-ast 9000-ért meg 13 ezerért literenként 😅
Lehet megdöglene a pözsó ilyen drága olajtól 😂 Na ezeket a drága olajakat öntsék a tojota blokkokba. Mondjuk euróbában már nem hiszem,hogy van dízel tojota motor(szemeit körbeforgató)
Erre gondolok, ez psa motor így a psa által ajánlottat tenném bele.
nekem a füzet miért ír 2321-es olajat? Még csak nem is találtam ilyet(kezeit széttáró) Vagy nyomdai hiba?
A jelöléseket úgy értelmeztem, hogy A: benzin, B: dízel C: részecske szűrős(kezeit széttáró) Mi a különbség a 0w-30 és az 5w-30 között? értem én, hogy viszkozitás meg minden de mennyire számít, milyen híg?
nekem ez a magnatech van a toyotában rekord futás 39 ezer
20 ezer után még a szint se mozdult
épp most akarok cserélni mert 12 ezret elérte mire rászánom magam lesz az 15 is....