Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

...már csak az a kérdés, ez előny-e, vagy hátrány? 😁 Egyébként ezekkel az 1.5-ös TSI-vel elmehetnek ők is a faxba.
Sajat aru.
Hozzám is leszállíttata a klímásom, emelőhátfalas autóval hozták raklapon a nagykerből, nyílván így szállítmányozásnak számít 🤷‍♂️
Amíg a számla nincs kiegyenlítve a termék az eladó tulajdonában van, ez minden számlára rá írva vagyon 🤣
Budán ez van, így is a Klímaszerelő Úr sajnáltatta magát, hogy mennyire nincs ideje...
Azt én nem tudom hogy ritka-e vagy sem,majd a Kawa megmondja,ebből a daikinból egy villanás alatt kiszedték.De mintha mondták is volna hogy ezért jó.....
Hát ezt mondjuk ki lehet kerülni úgy, hogy a helyszínen számláz a számlázz.hu-n lapostelefonról ímél címre(kezeit széttáró)
Mondjuk úgy, hogy az én klímásom simán leszállíttatja a klímát egy métert nem megy klímavásárlási célból (kezeit széttáró) Amikor hozzám jön felszerelni már az én nevemen van a számla(kezeit széttáró) Ergó amikor az autójában hozzám szállítja a klímát már nem az ő cége nevén van a számla hanem az enyémén(kezeit széttáró)
Hát nem. A rendőri intézkedés a közutakon is kimerül kb. annyiban, hogy leparkol a tölgyfa takarásába és kameráz(kezeit széttáró) nem nagyon állítgatják már meg az autókat(kezeit széttáró) legfeljebb amikor kiemelt akcióhetek vannak húsvéti szondázás, gyerreküllés használata, biztonsági öv stb. Mindig van amire kitalálnak valami faszságot azt jó időbe be is jelentik.(kezeit széttáró) Megállítani csak ezeken az akcióheteken szoktak. Szerintem 5 éve nem állítottak már meg közúti ellenőrzés céljából pedig 25-26 ezer kilométert megyek az utakon egy évben.(kezeit széttáró) leszámítva azt a néhány rapid szondázást amikor semmit nem kérnek csak fújsz egyet azt továbbmégy. De ez is asszem 5 év latt kétszer volt. Egyszer egerben meg egyszer a saját utcánkban. 😅 Láttam, hogy ezt a svéd vagy milyen típusú szondáztatást végzik ahogy kiálltam a garázsból. Simán lefordulhattam volna előlük a házam melletti utcában ugyanoda visz az is. De elég jó szakadt az eső, mondom hagy dolgozzanak az egyébként mindig tök üres utcában gondolom azért ide jöttek mert derogált dolgozni a szakadó esőben 😅 Kérdeztem is, hogy jó e a szolgálat? mondom üdvözlöm a főnit aki kiküldött ide benneteket 😅 Egyébként az meg jó ismerősöm 🤣
De te vagy a céged már a vevő nevére számláz és amikor kiviszed és már a vevő nevére szóló számla és szállítólevél van akkor.......na akkor jön a vita a közeggel, hogy az mi?
Ki lehet venni a mókuskereket? Az elég ritka tudtommal
Hogy lenne már a klíma számlája a vevő nevén? Nem a vevő nevére számláznak a nagykerben 🤷‍♂️ Ha meg maga veazi meg akkor meg haza is szállítmányozza magának nyilván, sőt ezt is fogom preferálni a lift nélküli 4 emeletes 4. emeletén 🤣
Ugyan.....elvileg a trafi is csak pénzbeszedés,mégsincs minden sarkon.
erre lesz ember....
ha pénz beszedésről van szó akkor mindig találni szabad embert
Ez lesz nyilván a megoldás, hogy helyben állítod ki a számlát a vevőnek, de ahogy írod, a vegzálás.
nos egyrészt nincs erre ember,hogy lépten nyomon vegzáljanak vele mindenkit, ha még is lesz erre szándék az kb. annyiban fog kimerülni mint az összes többi. Évente tartanak 3 akcióhetet amit egyébként a petőfirádióba le is közölnek akkor majd lesznek az országban bizonyos pontok ahol meg fogják állítani a furgonokat akik felkészülve odaadják a cég cégjegyzékét kinyomtatva amiben tevékenységi körként nem szerepel a fuvarozás(kezeit széttáró) Vagy aki okosabb és megteheti abban a 3 hétben mellőzi a furgonhasználatot(kezeit széttáró)
Hát nem tudom(kezeit széttáró) Sok ilyen ijesztegetés volt már tizede sem jött be(kezeit széttáró) Én úgy gondolom nem az a cél, hogy saját vállalkozás amelyik dolgozik napi 8 órát és abban a 8 órában teríti az áruját vagy saller viszi ki a klímákat feltenni aminek a számlája jó esetben már a vevő nevén van, hogy azokat lenne a cél basztatni (kezeit széttáró) Ha még is akkor veszek egy 15 éves 3 ezres A6 kombi audit elviszem lázárékhoz győrbe 1 milláért rendbe hozatom a porlasztókat magas szivattyút és encsöm bencsömöket azt horgászni eljárni nekem elég már az én életembe(kezeit széttáró) De én úgy gondolom az a cél ha van ilyen egyáltalán amit alant leírtam. A fuvarozó vállalkozásokat bekorlátozni az AETR-vel akik napi 1000-1300 kilométereket nyomnak mindenféle pihenési idő betartása nélkül legálisan. Horvát rudinak is vannak ilyen furgonjai meg millió vállalkozás van aki kifejezetten szállítmányozik a furgonnal és addig megy a pilóta egy nap amíg tapintható a pulzusa(kezeit széttáró) Szóval szerintem akkor ússzunk át a folyón amikor majd odaérünk a partjához addig ez rémhírterjesztés amit te csinálsz és ezt már a törvény is bünteti 😅
Belső egység,szétszed,takarítás,mókuskerék ki,penész,gomba eltávolítás fertőtlenítés,külső egység vizes mosás.Hibakód ellenőrzés.
A klímánál biztos nem bérfuvarról van szó. Megveszem az enyém és felszerelem és eladom a helyszínen. Csak ha tényleg lepten nyomon ezzel fognak vegzalni mindenkit az akkor is fárasztó lehet. 🤔
Mindenkire aki nem sajátszámlás így ha olyan cuccot viszel aminek a számlája nem a te céged nevére szól akkor rád is, ezért írtam pár hete, hogy szivatáshegyek lehetnek ebből és mindem furgonosra rámásznak jövő július 1-től, ha meg tudod magyarázni ok, de ha nem hatalmas büntik lesznek, milla körüliek.
Ha az autó tulajának a cég vagy saját nevére szól a számla és a szállítólevél is az sajátszámlás tehát nem bérfuvar, de ha már pl. a vevőnek szállítási díjat számolsz fel ráadásul már az ő nevére szól a számla akkor az fuvarozás, és itt jön az állandó vita a hatóságokkal, hogy bár te adod el, de már nem a te tulajdonod akkor az még sajátszámlásnak minősöl vagy sem?
szerintem ez a fuvarozó áruszállító cégekre fog vonatkozni mint natix és hasonló ahol van 30-40 furgon ami egyik országból a másikba árut szállít és tahográf nélkül a srácok 18-20 órákat vezetnek szemkigúvadásig(kezeit széttáró) Az, hogy te a saját szarjaidat hordozgatod nem gondolnám, hogy ide tartozik(kezeit széttáró)
Ebben mi van benne? A sima fújkálós karbi olcsóbb, a nagynyomásúval átmosás drágább.
Kérdés az, hogy ha én megveszem mondjuk a klímát a nagykerből számlára és kiviszem felszerelem és kiazámlázom akkor az minek számít. Amikor viszem akkor az még az enyém szerintem.
Szerintem ez függ a márkától is,nekem a daikin,16ezer évi egy alkalom,pedig nem is a legolcsóbb hely,hivatalos márka szervíz.