Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ez nem így megy
ezt csak a kisemberek gondolják akiknek a munkájuk pótolható percek alatt
van egy rendszergazda ismerősöm kb 10 éve el akart menni a cégtől mert tele lett a töke mindennel aztán olyan feltételeket harcolt ki amit előtte gondolni sem mert
a cég meg arra gondolt hogy majd kiképeznek embert, háát 10 év alat nem sikerült a helyére tenni senkit sem, akit sikerült kiképezni és tényleg életképes volt az meg ment a külföldi anyacéghez 3x annyi fizetéssel mikor végzett a sulival
szóval ismerős még mindig ott van és kurva jól elvan
valami nagyon elkúrt siemens rendszer van a cégnél ami nálunk kb sehol sincs csak a németeknél divatos
Persze, hogy van......megkérdezheti, hogy dolgozhat-e többet? Bárhonnan bárkit kitesznek akármekkora szükség van rá ha megsért egy felettest akárcsak egy rosszalló pillantással. Majd képeznek mást addig meg majd lesz valahogy.
ilyen nincs
prémium szakma, ebben kurva kevés ember van nem akasztanak le az utcáról 1 nap alatt másik 100 embert mint egy bármilyen segédmunkára
szóval itt azért a dolgozónak van némi beleszólása abba hogy mennyit dolgoznik
neki nem volt fasza elmondta(kezeit széttáró) neki a fasza volt ki vele 😅 Éjjelnappaloztatták egy idő után ráunt(kezeit széttáró)
Ezt is meg tudom érteni. Prémium szakma gondolataim szerint prémium fizetéssel nulla szabadidővel. Van aki ezt bírja élethosszig van aki csak megszedi magát belőle azt vált. Én úgy gondolom Ő az utóbbi.(kezeit széttáró) persze elég visszás dolog ezt egy olyannak magyarázni aki 20 éve a kanapéról legfeljebb akkor kel fel amikor pecázni kell menni 😅
én meg úgy látom hogy ha van az embernek egy fasza munkája minek baszakodni mással....
sokkal több szabadidő kevesebb stressz kevesebb agyalás
én is így látom
egyszemélyes klímacéghez nem feltétlenül kell egy nagy doboz szerintem tök fölösleges. Akkora autó kell amibe 2 klíma belefér a szerszámokkal meg a segédinassal a tetőn a létrával(kezeit széttáró) Nagyjából ennyi klíma telepíthető ki 1 nap nagyon fogcsikorgatva 3 de akkor pont ott van mint az előző munkahelyein, hogy dolgozik reggeltől estig lehet kevesebb pénzért. (kezeit széttáró)
A nagy dobozzal sokat jártam na azzal városban parkolni nem lehet. pesten meg egyáltalán nem. Baromi kényelmetlen csak azért, hogy legyen mögötted egy kongó üres tér 😅 Azok az autók arra valók, hogy A-B-be szállítsanak lehetőleg indrusztriától-indrusztriáig. Én is ezt csináltam vele. Ha a városban meg kellett vele állnom az maga volt a halál. (kezeit széttáró) A keddi még egy jó kompromisszum lehet sallernak de legyen elég öreg amivel nem szopik(kezeit széttáró)
Szerintem úgy ahogy írod,kezdésnek simán jó a zafira,aztán ha kicsi lesz,lehet gondolkozni.Szerintem ha az ember helyben dolgozik,tehát nem jár el az ország másik felébe akkor elég egy ilyen caddy méretű autó.
asse jobb. 2 évesen már komplett műszerfalat kellett benne cserélni 🤣
Rohadt nehezen fogjátok már fel, hogy nem akarnak tartós autót gyártani. Ez se nem cél se nem szándék.(kezeit széttáró) És nem azért mert nem tudnának tartós jó autókat gyártani(kezeit széttáró) Hisz régebben is tudtak akkor most a mai korszerűbb technikával még jobb autókat is gyárthatnának. Csak akkor nem fogyna az alkatrész meg a szerviz. Mert az alkatrész és szervizelés kb. 10* akkora buli mint az új autó eladás. Új autókat azért gyártanak, hogy fogyjon az alkatrész arany áron. Egy szaros porlasztóba ami 30 deka fém mi a faszom kerül 100-200 ezer forintba, vagy egy nagynyomású szivattyúvba vagy egy turbóba? Kb 5 ezer forint az előállítási költsége mivel gépesített.
Vagy egy műanyag fröccsöntött kartelnak vagy egy műanyag szívósornak mitől vannak 100+ ezres árai??? Vagy egy szájbabaszott nox szenzor a szaromra miért 104 ezer forint? Mai világban az autóalkatrész árrése utolérte a gyógyszeriparét. Lehet, hogy ez így nincs kimondva de ettől még ez a helyzet.(kezeit széttáró) 1000% árrés az alap onnatól csak felfele ível a görbe. Szakszervizek árképzése ugyanez. Amikor egy féltengely gumiharangot és két első fékbetétet 4 órába akartak elszámolni ami 100 + ezer forint(fejét fogó) persze megköszöntem a lehetőséget és nem kértem a javítást mert jóska pista ugyanezt ugyan abban a minőségben 20-ért megcsinálta(kezeit széttáró) Aki mostani új autót vesz a duplán szopik és kész(kezeit széttáró) ez tény mert saját tapasztalat és nem a szomszédom anyósának a barátnőjétől hallottam(kezeit széttáró) Magas fenntartási költségel számolhat cserébe lesz egy nem megbízható autója ami qrvára szerviz igényes. Nekem 100 ezer kilométer alatt elfogyott 4 féktárcsám a betétekkel(hüledezős) pedig a kibaxott alföld kellős közepén lakom nem a hegyvidéken és nem tonnákkal szaladgálok. Ilyen előtte teljességel elképzelhetetlen volt. Nekem futott autóm úgy 300 ezret, hgoy nem volt féktárcsa cserélve8kezeit széttáró) Pedig azt sem használtam másként(kezeit széttáró) mitől van az, hogy elkopik egy vezérműtengely???? 😂 Miért kopnak a nagynyomású szivattyúk tengelyei 200 ezer kilométer alatt a réiek miért nem koptak el félmillió alatt sem???? Lehet itt nevetgélni egymáson, kinek milyen szar az autója én azt mondom akinek 10 éven belül van az évjárat pont ugyanolyan szar mint a másiké ami ettől nem öregebb.(kezeit széttáró) Minősíthetetlen szar alapanyagból elvékonyított lemezekből készül a karosszéria aminek egyébként már fele forraszthatatlan többször újrahasznosított műanyag de ami még elképesztő, hogy a motor fele is ezekből a műanyag hulladékokból készül. Az üzemanyag csövek elporlanak a gumitömítések szimeringek idő előtt elköszönnek az autók ujkorukban nem kapnak alváz és üregvédelmet a festés rajtuk olyan vékony, hogy narancsbőrösek az új autók(fejét fogó) Szóval akkor miről beszélünk??? A nagyon drága "prémiumautókkal " pont ugyanez a helyzet csak legalább minden 3szoros ár. A vételár az alkatrész a javítás. Csak egy nem az élettartam 😅 3-5 év(ujját lefelé mutató)
az én autómnak az új ára meg 6,1 volt 4 éve az extra kívánságaimmal most meg 4 évesen 8.(kezeit széttáró) Nem értem az összefüggésedet 😅 Ezeknél a keddiknél meg bővebben van szarabb választás. Ez még nem is az annyira gázos kategória. Persze minél régebbi annál megbízhatóbb(kezeit széttáró)
Nyílván, én csak kikértem nálam tapasztaltabbak véleményét, de én fogok dönteni. A rendes nagy furgonba caomó helyet kell hagyni hogy bemassz pakolni és min 1.90 is kell legyen hogy ne fejeljem meg. A kicsit meg be tudom úgy polcozni talan, hogy nem kell bemenni, 3 oldalról mindent elérek. Kisebb könnyebb, tahómentes tutira. De ezt igazaból a zafi is tudja és megvan, nem kell megvenni, induláanak talan jó. Igazából 2 éve villanyszereléshez vettem meg az építkezéshez, futót húzni stb. Csak hangosan gondolkodtam itt ezeken, lehet kár itt ilyeneket kiírni, mint a padlószigetelést pl.
Nagy hülyeség ebben a tudatban élni.
De akkor te miért nem azt vetted?
Figyi,ha a forumra bizod hogy mi kene neked,akkor 5 evig gyalog hordod ki a legkondikat,mindenki mast mond.
Van a ducato/junper/boxerbol alacsony-rovid az lenyegesen nagyobb mint a kisfurgonok,es kockabb,konnyebb pakolni dobozzal.
De a tapasztalatom hogy tokmindegy mekkorat veszel,gyorsan kiderul hogy kicsi es jobb lenne egy nagyobb,amit ugyanugy kinősz pikpakk.
Szoval vedd a legnagyobbat elsore.😃
Áh, faszom, hagyom is az egészet a picsába, marad a zafira, aztán majd csak lesz elektromos furgon támogatás vállalkozásoknak akkor beruházok és mindenki örül 🤣
mentél volna nyaralni a dacia-val!
külföldről behozott
+400 ezret jelent a kocsiban
ennek az új ára volt ennyi. Ritka szar kocsik
https://www.facebook.com/reel/1014743417509543
Pont most támasztottad alá ami írtam.De ha már itt tartunk,inkább 350ezer autópálya mint 100ezer város.
Azért a km is meghatározó az olyan alkatrészek élettartamában amit nem látsz és esélyed nincs felmérni hogy milyen állapotban van. Nem veletlenül mérik gondolom, meg próbálnak fellépni a csalás ellen. Az én autómban is 287e volt amikor megvettem 2,5 éve aztán találtam egy olasz címkét, hogy következő szerviz 985e, 2019-ben 🤣 Ettől függetlenül megy, igazából költségmentes mióta megvettem, az olajon meg szürőkön kívül a műszakira kellett költeni 140-et, a két hátsó tárcsát, meg az egyik nyerget cserélték.