tegnap láttam olyan vidit, ahol a kishídról a ktm-mel a pasas beesett a vízbe és a plexi tetejéig ért úgy kellett a híd alatt áttolni, az 5 centis légrésben, mert csa ka másik oldalon lehetett kitoln ia partra :D
Nem erre gondolok,hanem ilyen TET-es dolgokra,horvatorszag satobbi.
Vilag eletemben aszfalton is puhataskaval szaladgaltam,meg senki nem vagta fel a motyomat europaban.
De hat ez is egy elmeny lenne.
Mondjuk egy muanyag dobozt ha nagyon akarom egy jobb kessel fehentelem ugyanugy.😆
Bar tényleg nagyon kell akarnom hozzá.
A puhány testem meg tuti nem akarja a hard enduros patakmederben motor vonszolásos témát. 😄
Szerintem rendes terepre nem teszel fel semmit. A kemény dobozt nagy esésnél letöröd, a puhában meg összetöröd ami van, meg sztem az is leszakadhat ha rendesen betakarózol. Ezek időszakos, éppan aktuális divatok szerintem. Minden kibaszott bohóc most ezeket a puha, gyakran nagy fordított U alakú táskákat teszi fel az egynapos tereptúrákra is totál feleslegesen. Ha meg világutazol és jó lenne nem leszakítani keménydobozt valahol és ilyen puhát teszel fel, hamar rájössz, hogy azt kivágják mint a szart amíg bemész hugyozni valahol :D és akkor jön a lopásbiztos acélháló felhenkölése és hasonlók.
hát, azok azért más liga. Nem rosszak, és főleg a benelli nagyon jól néz ki és nagyon kényelmes, de össze sem hasonlíthatóak a Voge, Kove motorokkal. Alapvetően a Morini és a Benelli 700 es sima ER6 blokk izgalmasabb külsővel. A Morininek a szélvédelme gyatra és nekem zavarta a combom az a domborulat a tank oldalán. A Benellivel szerettem járni, de érthetetlenül lazán lóg a tengelyén pl a fékpedál és van néhány ilyen kissé elnagyoltabb részlet.
Ezekre azt mondanám, hogy jó ár-érték arányú, megbízható és jól kinéző motorok, közepes képességekkel.
A Voge és Kove pedig abszolút csúcsminőség és képességek, közepes áron.
Kérdés még a QJ nekem most, mert ugye a Benellik végülis QJ-k kicsit átcicomázva és ott az eddig kapható motoroknál is az volt a véleményem, mint a Benellinél, de most a Pócsikék amiket mutogattak új modelleket, ott van ami ígéretesen fest, pláne ha jó áron lesz.
Azt tudom, hogy a benellinél azért voltak apróbb cinkek, amik nem generál problémák, hanem pl valamit rosszul méreteztek, többször elcseréltek bilincseket a hűtőkörnél és egy csomónál néha csöpögött az egyik csőnél, a láncok nagyon hitványak voltak első szerelésűként, de ezek mind relatív egyszerű dolgok, de néha van valami. Ha már benelli-QJ, akkor a 900-as fasza méretű motor, de mikor mentem vele, engem nem győzött meg, de csak mert többet vártam.
Meg ugye a bömbi is jól viseli magát,és még elbírom addig marad. Jó kis moci, csak kezd nagyon nehéz lenni. Tavaly rámesett a garázsban, nem tudtam kikeveredni alóla csak segítséggel.
Nekem is van két jelölt ami majd érdekelhet,de azok nem ebben a ligában játszanak. Benelli Trrk 702 és a Motor Morini Xcape 700. Persze még messze van, még élőben nem is láttam
ne felejtsd el, hogy a 800-ashoz (ami azért 95 lóerő, szóval elég) 100ezer a három rendes doboz, ami vicc. Pont tegnap fejeztem be a tesztjét és megnéztem, hogy a sokkal gyengébb tranyóhoz és teneréhez mennyik ezek és simán egy millányi cucc van a 3.3-ban kb a kínajin. Hihetetlen. Miközben olyan Nissin fék mint egy tízmilliós africán. Vicc az egész és erősen megkérdőjelezi, hogy ki basz át kit.
A cerka? az jó vót! 🤣 a motor? az is, bár semmi tapasztalatom turha endurókkal, meg nyilván egy 5 km-es próbakörön nem sok minden derül ki, kanyarok se nagyon voltak (meg amúgy se feszegettem volna a határait, hosszú ujjú pólóban voltam, farmer-edzőcipő 😁 meg ugye eldobni se szerettem volna, csak az eladó azt mondta, ha má ott vagyok, próbáljam ki a 2 legnagyobbat. Sityakot is ő adott 😁
Mennek, amennyire nekem kell, szélvédelem is elfogadható volt 140-nél, váltogatni is pontos volt, minden könnyen járt rajta, meg fullextra.
A kicsi 3,2, a nagy 3,8, de mire az közútra kerül, 4,1-4,2 is lesz, annyit meg nem akartam most erre a játékra dobni. Az ócóbbikon még agyalok, bár a 18-21" kerék kicsit nagynak tűnik, én nem terepezni akarok, nekem jó a SUV is 17" kerekekkel.
Geicjó minden az a helyzet, ami nem ilyen tingli-tangli kezdő, meg stílus, meg gazdaságos motor. A komolyabban vett gépek mind egészen hihetetlenül jók egy ideje mind. Átlagmotorosként nem is tudom, hogy a márkavakságon és a totálisan szubjektív dolgokon kívül milyen indokkal lehet választani, amikor nem nézed az utolsó lóerőket, centiket, grammokat is, mert normál használathoz minden említett motor sokkal jobb, mint kell.
Hát az biztos, hogy a szerszám 30 éve többet állt 😅 de pl. 30 évvel ezelőtti autóba nem szívesen ülnék vissza... biztos motorbicikliben is van egy nagy ugrás, de arról nem sok tapasztalatom van, a Voge volt az utóbbi 15 évben az első új motor, amin ültem 😁
Én elég sokat mentem biggel, próbáltam africát, supertenerét meg minden ilyen régi legendás motort és azért azt fektessük le, hogy szinte mind értékelhetetlen fos motorozhatóságilag bármilyen újabbhoz képest. régen is attól lettek egészen használható fostartályok versenyeken, hogy köze nem lehetett a gyári futóműhöz ami alattuk volt. Azért az, hogy egy GS-sel szó szerint lehet superbike-okat kergetni versenypályán, de valójában terepen is simán megcsinálják legalább azt, amit a legeslegjobb ilyen régiek tudtak, sőt. Amíg megy, addig ezek a csoda, nagyKTM-eket is igazi durva cuccok mindkét területen, de abban is biztos vagyok a konkrét tapasztalataim alapján, hogy egy széria Multistrada szintén jobb terepen is, nemhogy aszfalton mint egy elefant. azt érdekes lenne kipróbálni, hogy az újak mennyivel törnek meg hamarabb ha dobálva vannak.
Ezek a mai túltenyésztett súvok szerintem nem is alkalmasak komoly terepre... dög nehezek, tele öntött alumíniummal, ami törik. Hol van már a dr Big, vagy akár az első G/S
Nem az "esek", hanem a zúzás a kőbányában meg az erdőben nyakig sárosan, azaz a motorkerékpár rendeltetésszerű használata közben. Csak a nép meg nem túraendúr, hanem az aszfalton megy a kávézóig az agyonpáncélozott, túlélésre felkészített GS-sel és nézegeti a teraszról hogy most aztán mennyire túlélne a kősivatagban, ha kéne.
Amúgy vicc, de eddig a legnagyobb zűröm az volt amikor egy yamaha bw's kipufogóját meghúztam a kapun kitolás közben :D
Én szerencsére elég félős vagyok, ezért ritkán esek. Csak olyanokat szoktam csinálni, ami biztosan megy. Ezért is nem vagyok nagy egykerékmágus meg krosszos
A másik meg az, hogy a szakképzett tesztelők kapnak tesztmotort, mert vigyáznak rá a szakszerű és életszerű bemutató alatt, míg te úgy viszed vissza a gépet, hogy a kerekében már nem is nyolcas, hanem inkább kilences van, a görbe kormányt és a letört lábtartót meg úgy teszed mellé, hogy "ezek megvannak, de a csomagtartót valahol elhagytam". 😸
Ez igaz, de szakszerűen és részletesen bemutatják a motorok műszaki jellemzőit, színét, formáját, ízét, megmutatnak-elmagyaráznak rajta minden részletet, kapcsolókat, menüket, menetmódokat, féktárcsa átmérőt.
Dodor tesztjeiből meg lóf&szt sem lehet megtudni, mert végig ki van takarva a műszerfal és csak egy színes csíkot látni a környezetből. Hát milyen bemutató az ilyen??? 😹
Jó, de a vevők is koca motorosok... senki se viszi ki a 10 milliós 1300 gsa-ját a kőbányába... szóval olyan tesztnek sincs sok értelme... nézzel orosz, arab vagy usák videókat, azok szétbasznak mindent 🤣
De amúgy értem, mire célzol
emberileg szerethető, de azért ő is kocamotoros inkábbfőleg. Kellemes olvasni de nem az alapján vennék motort.
Alapvető fájdalmam, hogy a legtöbb tesztelő igazából csak elgurulgat a motorokkal, de rendesen alig próbálják ki. Hogyan tudsz véleményt alkotni úgy, hogy nem toltad el a végéig a blokkot, a futóművet, a féket? Hogyan tudnak ADV tesztet csinálni úgy, hogy csak füvön gurulgatnak hozzá? Hogyan véleményezi az aszfaltos stabilitást, ha nem ment a végsebesség környékén?
Az nem teszt, hogy gurulgatnak közlekedősben vele, majd elmondják mai le van írva az adatlapon.
https://www.kepesmotor.hu/bran...