Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én sem szeretem, ha tudja a dolgát akkor semmi gond. De ha látom hogy az nekem nem felel meg akkor igenis belepofázok mert az én pénzem megy rá és nem ő fog lakni az elb@szott munkájában hanem én. (ráadásul milliós tételről van szó)
Nyilván egy grillsütő vagy videó javításába nem pofázok bele csak legfeljebb nem viszem oda többet.
a fa nyílászárókkal nagyon vigyázni kell,nem akarok bele menni miért,de maszek asztalos:NEM!
4 gyártó van,akinek meg lehet venni a termékét,ennyi,nincs kivétel...
De gondolom sejted,hogy a felületkezelés a lényeg:-)
Aki úgy kezdi,hogy csak borovi,azt el kell felejteni azonnal...
jó, mia tatabányán 5.6 milláér vett trébányán. Oszt azzal kivagyok segítve
amikor a házamat építettem,nem sajnáltam 21000 FT-ot a 3 méteres,piros SOLA vízmértékre...a 3. kőműves brigád fejezte be...
Én nem pofáztam bele,csak délután 4kor megérkeztem,és mentem egy kört
attól, hogy ahun gyerek van, vagy rosszabb helyen, ott fűtenek, viszont az ilyen energiavámpír fasszopók miatt van úgy csinálva, h nem netto fogyasztst fizetnek az egyedi mérős lakásokban, hanem csak a nagyobb része a saját fogyasztást, de van benne átlagolt fogyasztás is függően a lakás elhelyezkedésétől (sarok, körbebástyázott, etc..). Van ilyen tantárgyunk.
Nálunk van már 5 milláért. Kell melózni rajta,de 5 milla.
Párszor átqrtak még kezdő háztulajdonos koromban pár melóval (asztalos-ács) holott éreztem hogy az úgy nem igazán lesz jó de "ha a szakember azt mondja, hát ő biztos jobban tudja" elven hagytam neki.
Az ablakosnak aki a faablakokat és az ajtót csinálta a verandára annyit mondtam hogy f@szán hőszigeteltek legyenek. A keret jó de milyen üveg van benne? Sima dupla üveg argon meg bevonat nélkül. (akkor még nem tudtam ilyesmiket) Mikor később számon kértem mi volt? "Hát azt nem mondtad meg hát qrvadrága is lett volna" (ja, pár ezer Ft-tal)
Amikor a kis elő-tetőt csináltattam szintén ezt kértem és mi volt? Egy szelesebb időben csak úgy süvített be a szél a lakásba az űberfaszán leszigetelt mennyezetborítás résein. "hát a szél az minden kis résen betalál" Jó de itt miért van rés b@szod?
Garanciálisan gányolt valamit aztán persze legközelebb ugyanaz történt. Akkor már b@szott visszajönni, nekem kellett megcsinálni.
Az ácsok után mehettem fel a tetőre sziloplasztozni mert az első eső alatt nem győztünk elég vödröt szétrakni a verandán mert elég felületesen bántak az anyaggal. (persze tagadták)
Nálam megszűnt a jó világ, sz@r munkát nem veszek át de már megcsinálni sem engedem.
de nincs. itt tíz milla egy olyan lakás, amiben még a gyerek is necces, mindez tíz év spórolással. ha nicns extra lé, vagy családi segítség, akkor esélytelen
Küdtem telszámot.
Hát Ádám valamit,valamiért. Vagy saját pecó,vagy új autó. Egyébként a használt lakásokkal sincs semmi baj,csak melózni kell rajta. De ha kész,akkor nagy királyság,és fele az ára is. De Te tudod.
Igen, nehéz megállni, hogy ne dumáljon bele az ember, főleg, ha látja, hogy elbaxxák... ugyanakkor én se szeretem, ha beleszólnak a munkámba, meg gondolom, te se.
Mikor még kezdő voltam, egyből nekiugrottam, ha hoztak javítani valót.
Erről gyorsan leszoktam, mert:
1) ha megvárta/nézte, bele is pofázott
2) ne lássa, hogy kell megcsinálni
3) ha 10 perc alatt megvolt, nem tudtam normális pénzt kérni
4) ha nekem se ment egyből, ne lássa, hogy xopok vele
okés: HA félre tudok tenni havi 50ezret csakis kizárólag lakásra, akkor az évi kemény 600.000 tíz év alatt, ha semmi komooly baj nem jön közbe, megvan egy jobb panel kezdőrészlete. Jó kilátások.
van ocsobé is
link
A házszigetelés előtt én 1.5-2 évig készültem fel könyvekből, szakmai oldalakról és ismerősöktől, ahol már megcsinálták a szigetelést és összeszedtem mindent hogy hol-mit b@sztak el amit már utólag nem, vagy nagyon körülményesen lehet kijavítani.
Amikor jöttek a mesterek felmérni, én már az elején részletesen elmondtam nekik hogy konkrétan mit és hogy várok el. Erre csináltak nekem egy részletes árajánlatot. (az anyagot mindenhova én szereztem be, megkérdeztem a véleményüket hogy ez meg ez megfelel? Azt mondták hogy meg, így az anyagra sem lehetett fogni semmit, bár megpróbálták azt is)
Mivel mind a ketten tudtuk hogy miben egyeztünk meg, így én azt követeltem meg, és ha nem úgy volt akkor igenis szóltam érte és qrvára nem érdekeltek a kifogások. És igenis figyelni kellet, mert a sunyi kis geci azt hitte hogy ha átküldi a ház másik oldalára a segédjét a sz@r részeket gyorsan elgányolni akkor én nem vagyok ott egyszerre három helyen és nem szedetem vele vissza? (csak pislogott amikor ment hozzá a gyerek hogy lehet visszaszedni amit megcsinált)
Hát ha a szélső is lezárja,befagy a valaga. Nem fogja lezárni,ebben bízhatsz.
Úúúú b@zdmeg ez több mint 30 ezer!
A gyerek hisztizik egy psp-ért. Azt se tudom mi az?
Hát neked se dolgoznék Mikor még javítottam, akkor is imádtam, mikor a tulaj "segített" meg "szakértett"
Pár éve találtam egy normális társaságot, fiatalok-dolgoznak-nem pofáznak-azt csinálják amit mondok és árban is normálisak.(nem qrva olcsó de nem is drága, korrekten tudunk elszámolni is)
És nem kell hallgatnom hogy "én már 30 éve ezt csinálom, nehogy jobbantuggyad má!"
A fiam is ilyen körbefűtöttben lakik Pesten Ők is zárják.
Csak azt nem értem, ha mindenki lezárja, me "körbefűtött" akkó mitől lesz meleg?
Ja, még annyit:
-leszedtem körben a verébdeszkát hogy ne legyen útban.
-minek?
-hát hogy be tudjatok fordulni a fal tetején a födémre a hungarocellel.
-azt a lóf@szt! Elég azt a deszkáig.
-otthon, vagy anyád padlásán! Itt szépen felmész b+ és nem hagyod szabadon a koszorút!
-az a 30 centi nem számít, azt sehol se szoktuk!
-itt meg szokod b+ és megnézem b@szki! Ha nem olyan lesz ahogy mondtam akkor nem fizetlek ki!
-de az sz@rakodós meló mint a lábazat.
-qrvára nem érdekel! Sok pénzt teszek bele ezért vagy azt csináljátok amit mondok és megcsináljátok rendesen vagy lehet összepakolni a szerszámaitokat és elhúzni a f@szba! Nem az van már mint a legelején hogy majd a mesterember jobban tudja és hagytam magam párszor átqrni!
A lábazatot nem is engedtem nekik megcsinálni mert láttam hogy azt lesik hogy mikor nem figyelek oda. Inkább megcsináltam én.
majd megfizetik a szomszédok
Előtte tök hűvös volt.
Nálunk nagyon bejött a szigetelés,és a nyílászáró csere. Panelba lakom,egyéni fűtés szabályzóval. Idén 100 ezer forintot kaptunk vissza az augusztusi elszámoláskor. Mondjuk 3.emeleti középső lakás. Csak egy helyiséget fűtünk,az a fürdő. Simán körbe vagyunk melegítve.
Igen,rengeteg a kókler,de a nyílászárócserének az egyetlen a legfőbb érve az energiamegtakarítás legyen:
műanyagnál 1.1-es hosszútávú értéket lehet(kell) elérni,ha okosan csinálja az ember,fánál pedig 0.85...
Az összes szerkezet átlagát nézve.
Meg ez a mérés is megnézném én az üveggyártók termékeinek 90%-ának a hőértékét az üveg szélén is lennének nagy meglepődések...