Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tudtam volna még fűzni de nem szeretek sokat gépelni.
ennek a leírásnak az életszerűségén jót röhögtem....Beleképzeltem egy kis Mucsi Zoltán-t is, és máris lehet röhögni azon amin sírni kéne! :)

"Ja! igy könnyü sztrájkolni!"
Ezek szerint te még nem voltál ilyennek a közelében sem.
KIBASZOTTUL nehéz meghozni egy ilyen döntést mert az állását veszélyezteti a dolgozó és a sztájk idejére NEM kap fizetést.
Jó buli ezt csinálni nem?
Neked van egy céged ami gondolom egy nulláról fejlődő vállalkozásként indult valamikor. Ott te bevételt akarsz termelni és fejlődni amennyire csak lehet/engedik a körülmények/ mert célod az hogy évente minél több pénz lehessen fejlesztésre költeni (Avia helyett valami modernebb) és egy újabb hayabusát venni.
Viszont egy állami vállalatnál nem cél valós a fejlődés (itt pl.csak az hogy valahogy legyenek elszállítva az emberek és amíg megy addig ez rendben van) és a gazdaságosság mert az állam úgy is támogatja majd a közlekedési vállalatot (lásd BKV),ha meg nem eléggé akkor meg mutogatnak az államra hogy sz@rrágó g.cik.(így működik az állami vállalat vezetése akikkel tárgyalni akarsz)
Nos: Tenniakaró Béla szakszervezeti vezető (aki mellesleg PKZ alkalmazott) bemegy Megkötöttkezű Lajos PKZ osztályvezetőhöz és közli hogy:
-B: Lajosom! Komoly bajok vannak a buszokkal,némelyiket már ki sem lehet küldeni a garázsból mert a kapu előtt lerobban.Nem győzünk helyettük másikat küldeni mert már tartalékunk sincsen.
-L: Szervusz Bécikém, örülök hogy látlak! Tudjuk hogy vannak kisebb műszaki problémák a kocsikkal,dolgozunk is a megoldáson. Épp zajlik egy felmérés ezzel kapcsolatban.
-B: Kisebbbbb? Lassan már csak célfotó döntene közöttük hogy melyik a tökéletes hulladék! Te is tudod hogy ezeket 10 éve ki kellett volna dobálni a picsába!
-L: Te is tudod hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk, nincs pénz újra, ez helyett épp ezért költünk ilyen sokat a karbantartásra.
-B: Milyen karbantartásra? Már alkatrészt sem rendelhetnek a srácok mert nincs rá keret! A leselejtezett kocsikból bontott cuccokat építenek be de már az sincs!
-L: Jó hát a karbantartási keretünk is véges,nem tudunk többet adni mert az önkormányzat sem ad többet,kevés a támogatás.Ennyit ítéltek meg.
-B: De minden másra meg százmillók mennek ki:kommunikáció és egyéb felesleges tanulmányokra, irodabútorra meg minden felesleges baromságra, abból lehetne buszt javítani!
-L: Rosszul látod Bélám! Az másik keretből van. Azt csak arra lehet költeni mert arra irányozták elő. A karbantartási kerettel meg takarékosabban kell bánni. Sajnos ennél többet nem tehetünk,sajnálom. Jövőre majd megpróbálunk valamivel többet elérni.

Nos ha Béláék kimennek ahogy javasoltad és zászlót lengetve hőbörögnek műszak után sajtónak akkor mi történik?
A sajtó kérdez hogy ez igaz-e, a cég Selmeci Gabriellája meg mosolyogva elmagyarázza hogy ez nem igaz mert vannak ugyan nehézségek de az utasok elégedettek és az utasszállítás zavartalan hiszen ma is mindenki eljutott a munkahelyére vagy ahova akart,a problémák megoldásán pedig folyamatosan dolgoznak.
Ennek a jelentése: minden megy tovább ahogy eddig volt.
Ha viszont nem jönnek a buszok akkor az utasok ezrei üvöltik hogy mi a qrva isten f@sza van és akkor tényleg meg kell nézni hogy ez miért történt.
(lásd a mostani diáklázadást: egyből megváltozott a kormányzati elképzelés amint kiderült hogy ez sokaknak nem tetszik)
Jó hogy emlegetted a karácsonyt Sanyi,még kölyökpezsgőt is vennem kell,az még nincs otthon.alkohollal mérgezett löttyöt én nem iszom. .
Nem értessz te semmit az egészből,nem egy cipőben járunk Ez nem Avia,hagyjuk is,mert te az új világ szülöttje vagy,elképzelni sem tudod/akarod miben élünk mi. Elfogadom az álláspontod,mert vitatkozni,győzködni nem akarok senkit. Az emberek 80%-a még mindig hasonszőrű mint én,és csak 20%-a vállalkozó szféra. Zárjuk is le,mert sztem kicsit megmérgezte a fórum hangulatát az egész,és ezt nem szeretném, Közeleg a karácsony legyünk vidámak,most ne is foglalkozzunk ilyen dolgokkal. Már bánom,hogy felhoztam.
Gyulám, pont ezért működnek ezek a cégek, csak ezt nekünk, akik a cocializmusban nevelkedtünk, nehéz megérteni.
A munkás munkázzon, ne ötleteljen, arra ott a mérnök, az meg ne eladni akarjon, arra ott a marketinges, és így tovább. Mindenki végezze el a dolgát, ne akarjon többet, de kevesebbet se! És akkor működik.
A francia példát meg nem követném, azt átszőtte már az álliberalizmus, egyébként mint nép, nyomunkba sem ér - kitartásban, szürkeállományban, semmiben. És különben is, csigát esznek
Barti,27-éve dolgozom nagy cégeknél,de sajna itt normálisan nem lehet előadni semmit,mert egyszerűen nem foglalkoznak vele.Fiatalabb koromban én is próbálkoztam kicsit változtatni,nem béremelést csak valami egyéb kisebb dolgot,erre azt mondták"nem kötelező itt dolgozni,ha nem tetszik el lehet menni."Na a helyzet azóta sem változott,ha valamit el akarsz érni,akkor vagy politikusnak kell lenni,vagy demonstrálsz,más nem maradt.Nézd meg a franciákat,ők tudnak,ha csak kilátásba helyez a kormányuk valami megszorítást,másnapra az összes utat lezárják,fővárostól egész a határig.
a cél a média megmozgatása volt. ezt ezzel tudták elérni a legkönnyebben. Ha ez (jó)néhány embernek kellemetlen volt, és nem érik fel ésszel, hogy ez az Ő érdekükben történt? Így jártak. Én támogatom Sanyiék partizánakcióját.
Teszem hozzá ismét. Ez nem sztrájk volt !
Simán egyszerűen a hibás járművekkel reggel nem indultak el. (valószínű benne a munkaköri leírásban, hogy ez a helyes. ha hiba van, nem szabad kimenni a busszal, azaz azt tették amit kellett) Ez abból is látszik, hogy a buszok fele kb. ami normális állapotú volt (úgyahogy) azzal kimentek. Az-az le sem állt a közlekedés.
Ja! igy könnyü sztrájkolni!Ezt mondja a vasutas a gazda az utszélén ezt mondta a hülye taxis 90-ben,csak arra nem gondoltak Sanyiék hogy hány embert szívattak meg vele.Megcsinálhatták volna azt is leirják mik a gondok megoldást javasolnak,munkaidő után! fognak 1 rosz buszt elmennek vele az illetékes Hivatalokhoz,hivatalos beadványként benyujtják,értesítik előtte az összes médiát,transzparenst csinálnak,megbízott ember nyilatkozik a médiának stb... ugyanazt érték volna el mint a sztrájkalcsak normális kulturemberhez méltoan,jó mondjuk ez szervezést igényel,összefogást,egyszerűbb volt reggel bemenni,főszakszervezetis előadta magát ,ma nem dolgozunk HUÚ de jó elkávézunk el cigizünk azt hazamegyünk.Ennek sincs sok értelme,csak egyszerűbb megcsinálni,meg jobban tetszik a dolgozónak.A munkafeltételek sehol nem tökéletesek,nem hiszem hogy a buszokat is fék nélkül ,meg kieső kerekekkel küldték volna ki az utra,azt hogy vannak velük problémák mindenki tudja,javítgatják foltozgatják őket ennyire telik.Nekem is van egy 21 éves AVIA teherkocsim minden évben müszaki,mindig javitgatunk rajta valamit,a biztonsági dolgok jok legyenek azt ovatosan elközlekedek vele,akár Pestre is elmegyek 1-2 tonna anyagért,jobbra sajnos nincs lové,addig ezzel kell megoldani a feladatokat.Értelmes modern ember ezeket feléri ésszel,megbeszéli,normális uton probál rajta változtatni,.
Lemaradt az írásom fele,pedig írtam rendesen.
A lényeg hogy a Kresz-ben is benne van,csak hibátlan műszaki állapotú jármű vehet részt a közlekedésben,tehát Sanyinak meg is kell tagadnia a közlekedést,ha hibás a busz.
z is nyílt titok hogy az önkormányzatok az adósságaikat csak a saját cégeiktől tudják pótolni,le is nyúlják rendesen.Én a városban már lassan 13-éve biciklizem,pedig mikor abbahagytam a tömegközlekedést,még csak 3400 ft. volt a bérlet.Sanyikám van egy javaslatom:tegyél a biciklidre egy csomagtartót,és azzal menj dolgozni.Ha a busznak bármi műszaki hibája van,akkor a biciklivel tekerj ki dolgozni.Egy embert el tudsz vinni a csomagtrón,így nem mondhatják hogy sztrájkolsz,a hoppon maradt utasok meg had reklamáljanak a cégnél. .
haha. mondjuk, aszontad megy annyit...
A km óra meg 220-on.
Jó de a fordszámmérő állhatott volna 12 ezren is.
A mentős-rendőr-tűzoltó nem sztrájkolhat mert életek függenek tőlük. (ő is tudják és nem is tennék)
Ha reggel nem jön Sanyi az Ikarusszal vagy nem indul a Piroska a vasútállomásról az azért nem ugyanaz.
Ezt persze nem vitának szánom mert utálok vitatkozni, csak leírtam a véleményem azért, mert én értem hogy Sanyiéknál miért szakadt el a cérna.
Állami vállalat= kedvesen mosolyogva lesz@rják hogy a dolgozó mit javasol. (dolgoztam ilyen helyen)
Ha nagy(obb) állami vállalat vezetésével próbálsz meg megegyezni az annyit jelent hogy egy arctalan, megfoghatatlan valamivel próbálsz meg harcolni, ugyanis sosincs konkrét felelőse annak amit épp el akarsz érni, az egymásra való mutogatás és a sz@rdobálás közben egyszerűen elsikkad az egész. Ezért tud működni ez az egész a mai napig. Egy maszek cégnél konkrétan előveszik a területért felelőst és leverik rajta, nincs mellédumálás. Egy maszek cég vezetése az excel táblázat alján megjelenő számokból és a negyedéves (pozitív mérlegű!) jelentésből ért, semmi más nem számít.
Példa: konkrétan a munkahelyemen ÉN hallottam felsőbb emberektől amikor a MÁV-ról beszélgettek hogy mik mennek ott fent pl. a beszerzés terén. (katasztrofálisan pofátlan dolgok,csoda hogy a mozdonyvezetőnek és a mezei kalauznak tele van a f@sza az egésszel amikor megmagyarázzák nekik miért nincs pénz semmire amik nekik lennének fontosak?)
Ott beszélték előttem hogyha pl. csak a magyarországi Linde kereskedelmi és anyagbeszerzési részlegét (az itteni elvárások szerint) kölcsönadnák egy évre, fél éven belül milliárdokat takarítanának meg háromszoros hatékonyság mellett. (ezeknek magyaráznák majd meg hogy erre és erre igenis szükség van és ennyiért, meg azt csak onnan lehet, csak úgy csattogna a billentyűzeten a Del gomb ahogy szerveznék át a folyamatokat és a kiadásokat)
Persze az is biztos hogy az eddigi sok élősködő külső beszállítónak sírna a szája hogy megszűnt itt is a jó világ. De itt első a hatékonyság és ha az működik akkor majd lesz pénz mindenre ahogy az nálunk is megy és akkor nem kell sztrájkolni mert nincs miért, megvan minden ami a munkához kell.
"Csak azt nem értik meg ha nincs PÉNZ! akkor nincs"
De MIÉRT nincs? (miért kell sz@r selejtes szerszámmal dolgozni ami balesetveszélyes?)
Ha te vagy a sofőr és tudod hogy a buszod fékje és futóműve sz@r és azt mondják hogy menj ki vele dolgozni te mit teszel?
na már megint rosszkor jöttem és mindenki lelépett?
köszönjük a támogatást az Unix község nevében!Isten tartsa meg jó szokásod és gyere máskor is!
tegnap vettem unixéknál fékolajat.
lehet nekem is kéne sztrájkolnom? csak ha én megtenném akkor úgy kib...nának mint macskát sza.ni. Bár lehet h én vagyok az eggyetlen de nekem most így megfelel a dolog.Főleg ha elérjük a tervet!