Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem tudom én nem vagyok oda az osztrákokért de még lehet hogy az lesz az uticél.
Egy igazi kis herceg
Ha a két fogaskerék közt a lánc feszességét nézem és alap helyzettől 3-5cm-t emelkedik felfelé akkor az jó? Nem túl feszes vagy laza igaz?
Szerintem van az a pénz.
de legalább az vigasztal, hogy a fiam jó csajt választott magának.
Ha az olaj színe nem retyó fekete akkor még kiszoríthatsz egy ezrest, bár nem a legjobb a blokknak.
Olyan nincs hogy "ennek mindegy" mivel a siklócsapágy az itt is század illesztésű és ugyanúgy meghal mint az újabbak.
Mivel ti hidegben is nyomultok így nektek éves szinten a 10w40 testhezállóbb lenne (nem kell cserélgetni, elmegy ezzel is) én csak tavasztól őszig használom ezért a 20w50-et használtam. (GTR-ben is az van)
Ha nektek is elkezdi nagyon enni akkor válthattok 20w-re.
Ezt má bebuktad
figyu szerinted a 20w50es act evo olajam 8000km ment el ha még megy kb 1000ret akkor lesz valami gond vele? gondolok olyanra hogy a szétkokszosodott olajtól az olajpumpa járatai a rossz szűrés következtében eldugul vagy még elmegy mert ez öreg motor és neki mind1 és ha télen motorozok akkor rakjak 10w40est és ha mondjuk tartósan 20 fok felett van a lég akkor lecseréljem 20w50re és ősszel vissza?
szegény paci
sziasztok! szép estét !
pedig logikus. ha a fogyasztás 6 liter, akkor 3 hengerrel csak 4,5. Ha 2 henger megy 3 liter.
Andi! Hozd vissza a gépet! Mit te gondolsz, hogy esőbe?
Ott is voltam Tényleg tuti, tiszta század eleji feeling, nekünk nagyon teccett. Van egy nagy fürdő, hegyre panorámás szaunával, király.
Olajtéma lezárva.
Nem szívesen ajánlok márkát és olajtémában sem szeretek véleményt alkotni mert általában az a vége hogy "de (máshol) azt mondták hogy ez vagy az jó olaj a másik meg sz&r".
Neked pl. csak azért válaszoltam mert úgy tűnik hogy hajlandó vagy gondolkodni, nem csak 'de annak jobban a tetszik a doboza' alapon választani.
Mondok egy példát hogy mennyit számít a gyári ajánlás: (én is olvastam tizenéve valahol)
Ember jön ki a benzinkútról ahol a mutatja a haverjának hogy "persze Shell xxxx olajat vettem a Mercibe mert megérdemli, csak a márkát teszem bele, nem mindenféle löttyöt"
Nem rossz márka a Shell (meg a többi sem) de lehet-e jobb bele valami a gyári ajánlásnál, mint amikor a Merci gyár és a Fuchs mérnökei együtt fejlesztették és tesztelték a blokkot és a kenőanyagot éveken keresztül mire gyártásba került az autó? Lehet ekkora tapasztalat pl. abban a Shell olajban konkrétan ezzel a motortípussal?
Na szerintem ez a nem mindegy.
A Yamaha pl. a Yamalube kenőanyagokat ajánlja amit konkrétan a saját mérnökei állítottak össze és rendeltek meg a szerződött (Eneos) kenőanyag gyártótól. (az más kérdés hogy mi már nem akarjuk megfizetni ilyen öreg vasakba)
Bad Gastein-be dolgozik egy szállodába a barátnője oda szeretne menni és állítólag szép a táj meg lehet kirándulni.
látom az olaj tèma gyenge pont! Nekem is lazsált a 4es henger reggel, de kèsöbb eszèbejutott,hogy mi a dolga!
Az osztrák olcsóbb már ha uolyan színvonalat nézünk.
Menjetek Hallstadtba, az szép, túrázni is lehet, meg van néznivaló is nem messze.
Nem, én csak letakarítottam meg polírozgattam
majd meglátjuk.
te is tárcsát cseréltél?
Igaza van
még nem tudni.Én belföldön szeretnék maradni a Betti az Osztrák hegyekbe szeretne menni.
Nyitunk nektek egy külön fórumot