Persze,itt a szegedi fürdőben is van szabadtéren,csak télen is tele van vízzel mert nem fagyálló.Csinálj te is egy medencét a tetőre,akkor élményfürdőd is lesz.főleg ha Kinga pancsol,az mekkora élmény lesz.
A kerozin nem nagyrèszt petróleum, hanem az angol kerozin szó magyarul petróleum. Azaz egy ès ugyanaz. A manual szerint petróleummal kell a láncot mosni.
Azért mondtam hogy az udvaron.
De ha elolvasod bármelyik háztartási vegyszer vagy festékes-higítós doboz hátulját akkor az alapján egyiket sem használnánk.
Nem tudom hogy zsótival mi lehet és sikerült-e megoldani a turbóbajt de mindenesetre ha kicsit megkésve is de Isten éltesse Lilit. (esküdni mertem volna hogy ezt elsején megírtam de visszakeresve nem találom sehol így eképpen pótolnám )
Ha felveszel egy nitril kesztyűt és az udvaron lemosod a láncot petróleummal akkor abból nem lehet semmi baj. Nem kell áztatni, elég csak átkenni és letörölni egy ronggyal.
A gázolaj akkor esetleg roncsolhatja a gumit ha pár hétre beáztatod de a láncoknál felhasznált gumi eléggé jól bírja a kemikáliákat. (mivel eleve zsíros-olajos igénybevételre szánták)
Lehet brigéciollal is de mindenképpen csak a lánc külső felülete (oldalai) szorul tisztításra, szóval nem kell ezt annyira polírra nyalni.
Sprét meg csak módjával kell nyomkodni, főleg eső után.
Most voltam a festékboltban. És olyan dolgokat olvastm a petróleumos flaskán, hogy én inkább nem dolgozok vele Gázolaj elvileg rongálja a gumi alkatrészt ugye? Vagy nem? Brigi szóba jöhet? És melyik, mert két fajta van. Az egyik pont tartalmaz kerozint, amit a manual ír is(jó tudom, az is nagyrészt petróleum).
Ha már brutálretek akkor petróleummal vagy gázolajjal (de inkább az előző) ecsettel le lehet mosni és áttörölni de többnyire elég csak egy petrós ronggyal áttörölni és jó is. Benzinnel ne, hacsak nem gumigyűrűk nélküli a lánc.
Sznoboknak kizárólag a láncápoló folyadék megvásárlása az egyetlen járható út.(ami szintén petróleum csak némi +adalék miatt már el lehetett nevezni valami jobban hangzó márkanévre sokszoros áron)
De ha elolvasod bármelyik háztartási vegyszer vagy festékes-higítós doboz hátulját akkor az alapján egyiket sem használnánk.
A gázolaj akkor esetleg roncsolhatja a gumit ha pár hétre beáztatod de a láncoknál felhasznált gumi eléggé jól bírja a kemikáliákat. (mivel eleve zsíros-olajos igénybevételre szánták)
Lehet brigéciollal is de mindenképpen csak a lánc külső felülete (oldalai) szorul tisztításra, szóval nem kell ezt annyira polírra nyalni.
Sprét meg csak módjával kell nyomkodni, főleg eső után.
Sznoboknak kizárólag a láncápoló folyadék megvásárlása az egyetlen járható út.(ami szintén petróleum csak némi +adalék miatt már el lehetett nevezni valami jobban hangzó márkanévre sokszoros áron)
Lánc mosás?
Nem tudja véletlen valaki, hogy egy Yamaha fzr 600-as hűtósapkájának hány BAR nyomást kellene bírnia?
Nekem van zárszettem,oldalidomom is,ha még aktuális csörögj rám:30 259-05-47