Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Legurultunk az úton, utána láttam, hogy nem lehet átmenni ahova kéne, mert be van dőlve valami fa és elég bozótos. Na akkor keressünk másik utat. Bent a fák között megláttam egy jó kis katlant, na ott átkeveredtünk a szakadás katlan bejáratához. Mondtam Robinak, semmi extra nincs benn, végig is toltuk, ahogy kell, majd eljutottunk ide ami a mellékelt képen is van, vagy ezeken ahol próbálkoztam, igen seggen csúszva mentem lefelé
http://www.youtube.com/watch?v...
Első próbálkozás régen csak egy nagy kakukk volt, most azért feljebb jutottam.
http://www.youtube.com/watch?v...
Szóval itt kezdetét vette a harc az elemekkel. Robi rápróbálta elméletben, hogy is kéne, maradtunk a szembe falra felfutós módszernél, de nem sokáig jutott elsőre ezzel sem. Rengeteget próbálkoztunk, én is ő is, de én nem jutottam addig se mint ő.
Sokat lett gyakorolva az ilyen katlan aljában a motor forgatás Egyszer csak sikerült átjutnia az első törésen, amikor odamentem és mondtam neki, hogy nem lesz az onnan jó, sajnos megtörtént, lecsúszott neki a segge, így muszáj volt lejönnie, de nem adta fel, azt mondta ő itt felmegy
Szóval ráment megint, s most túljutott ismét a törésen, majd felrakta a motor seggét kézzel és úgy próbálta irányba fordítani, így nem csúszott le neki a segge, de akármit csinált, nem tudott elindulni, csak kapart neki, azt mondta ezt ő már nem hagyja itt, feltolja kézzel és tényleg elkezdte a felétől, kb ahol bal oldalon az a vastagabb fa van
Na amíg ő ott harcolt, addig mondom nekimegyek, addig úgy is kizárt, hogy feljutok, ahol ő van.
Neki is mentem már a törésnél jártam, amikor keréken volt a motor és pakk lefúlladt, már billenek is be az alja felé , próbáltam elkapni a fát, hogy megússzam a 4-5 méteres esést, hát beszoptam olyat zakóztam vissza, mint állat, a motor meg utánam, a hátam mögé csapódott le a kerék, nagy mákom volt. Utána Robi kérdezte jól vagyok-e, mondom igen, csak 3-at látok belőled úgy bebasztam a fejem azt se tudtam hol vagyok, srácok csak sisakba motorozzatok, ha nincs rajtam én tegnap tuti ottmaradok! Na ez be is tette a kaput, mondom itt én nem harcolok, Robi már úgy is majdnem feltolta. Mondtam neki, felmegyek körben, felértem, akkora már kitolta, na itt már láttam izzadtság cseppeket a homlokán, addig sehol.
Majd tovább kavartunk a szakadás felett a fák között, kicsit túlmentem a bejárton, így vissza kellett fordítani, de nem volt gond. Majd beereszkedtünk a szakadás tetejére és szép lassan le a katlan aljába, hogy tudjunk tovább menni benne. Mondtam Robinak jól jönne ilyenkor egy kézi hátsó fék, mert elsőt ciki húzni, a hátsót meg nem tudom, mert jobb lábbal támasztok.
Végül legurultunk egyben, esés nem volt. Majd elindultunk a katlanban felfelé, Dávid zakózott egy hatalmasat megint, felpattantam mondtam Robinak menjen tovább nyugodtan ne várjon, látni fogja, hol a vége. Ő kiment, majd utána mentem én is, kint kicsit megpihentünk.
Jöttek helyi srácok, de nem láttak minket, elhúztak.
Mondta Robi, hogy már még se menjünk vissza az első katlanhoz, azt még az elején meg akarta próbálni újra, hanem irány haza, részemről cseppet sem bántam, én ott már nem tudtam volna alkotni semmit.
Így elindultunk visszafelé, még egy mászóka volt benne, de útközben megint zakóztam egy hatalmasat , semmi extra nem volt sima út kövekkel tűzdelve, valami kidobta az elejét és már repültem is. Robi ekkor mondta olyan vagyok mint a gumiember.
Felkeltem és irány a mászóka.
Itt felmentünk mind a ketten, Robinak a KTM lassabban jött, mint ahogy én felnyomtam, de olyan szépen, hogy hihetetlen. Elképesztő nyomaték van abban a motorban. Majd pár bújkálás után a gerincen kicsit vissza és le egy katlanban, aztán már csak hazavezető út volt, semmi extra, itt is már csak utas voltam, fájt a seggem is, jól bevertem amikor visszaestem a katlanban.
VÉGE
Innen tova gurultunk egy lépcsős feljáróhoz.
Mondtam Robinak, megmutathatná hogy is kell, mert nekem a lápcső után nem igazán sikerült feljutnom sose. Felment a lépcsőig, megnézte magának, meditált egyet és nekiindult. Tova is ment a lépcső utáni dombon is. Aztán egyszer megállt, mert kiment a fara, nem láttam pontosan mi is volt ott, de kiderült volt keresztbe egy fa és még egy harmadik lépcső is, de a lényeg, hogy utána feljutott
Na akkor megpróbáltam én első kísérlet utána is csak a lépcső utáni pár méterig jutottam. Ekkor mondta Robi, hogy ne a gázt rángassam, hanem a kuplunggal próbáljam szabályozni a sebességet, és egyenletes gázzal jöjjek.
Nekijöttem másodikra is, próbáltam ezzel a módszerrel, így tényleg tovább jutottam, de még mindig nem volt fent.
Na akkor harmadikra is nekilódultam, talán kicsit nagyobb volt a lendületem, már majdnem megvolt, de ha nincs ott Robi és nem kapja el az elejét, úgy leborulok onnan
Szóval hálás köszönet így utólag is a sok segítségért és tanácsért adjátok át neki, ha találkoztok vele.
Itt végeztünk, mondom többet most nem próbálom meg.
Legurultunk a szakadékos katlan aljába, itt aztán volt móka rendesen mindjárt kerítek valami ezer éves vidit amin talán van felvétel, hol is kéne feljönni és honnan.
Folyt köv...
ezt nem is láttam ezt a tréningnadrágosvidejót...jóó..
na pl.ezen jól láccik minek van a lábtartó és hogyan kell használni ...minnéltöbb fent legyen a lábaidból...de ha egyet lerak már a másik ott van és váltja stb...mikor melyik oldalon kell állni súlyponttal...hogyan honnan terheled a motort ..érzi a veréb ezt a motorfeszegetést...és ez itt most sokat jelentett a videónál hogy végig tudjon menni...a többi az semmi...
Na akkor induljunk tovább.
Átbújkáltunk a fák között, oldalazni kellett utána egy elég meredek hegyoldalban, átbillenni és lecsúszni nem érdemes, mert onnan helyből feljönni nem mókás, lefelé meg nincs út. Na itt egy gondom volt, nem tudtam merre is kéne feljutni a töréshez, kerestem egy darabig az utat, kicsit feljebb zorróztam, hol is kéne felmenni, találtam a sok kis fa között egy lyukat, amin fellőttem magam a töréshez. Közben Robi kinézett magának egy másik rést ét megindult azon, de annyira belejött, hogy elkezdett tovább zorrózni a hegy teteje felé. Megakadt egy kis fában, s akkor szóltam neki, hogy nem kell ám felmenni szóval jöhetett vissza le.
Eloldalaztunk ismét tovább a törésben. Végig gurultunk lefelé egy gerincen, az szép nagy volt, nekem tetszik, bár nem volt nehéz, csak maga az érzés jó. Majd egy kis törés és az oldalában visszakanyarodtunk a másik oldalán. Na ott nekiindultunk köveken ágakon át fel vissza majdnem oda, ahonnan jöttünk, ez csak egy kis technikai kerülő volt. Majd neki egy rövid meredek gyökerese, enyhén köves feljárónak. Ott feljutottuk mindketten, onnan pedig oldalazva le kellett menni be a susnyásba. Ott nehéz volt utat találni a szűk sok kis fa között, de átverekedtünk magunkat a macskaköves feljáróhoz.
Na itt volt küzdés rendesen. Elmondtam Robinak hogy hova is kéne felmenni, de mondta mutassam meg, úgy jobb lesz. Nekilendültem, a kövek azok mentem ki alólam, itt nincs semmi más a talajon, csak macskakő méretű kövek, amiken igen mókás motorozni. Sajnos túlságosan jobbra vettem az irányt, így pont nekimentem volna egy fának, azt nem vállaltam be, így megálltam inkább. Na míg onnan leereszkedtem, leszoptam magam ismét, mert a köveken az eleje meg a hátulja is ment el, sőt a talaj a lábam alatt is.
Látta Robi merre is kéne menni, nekiment, de ő sem jutott fel. Ő trükkösen megoldotta a lejövetelt, nem a köveken jött le, hanem kicsit odébb oldalazott ahol már ez nincs és ott simán legurult
Nem is tudom miért szívatom mindig magam, nem látom meg a könnyebb megoldásokat
Na akkor megpróbáltam még 1x másodikra már sikerült fellőni magam oda ahova kell.
Robi is megindult ismét, de most sem sikerült feljönnie. Mondtam neki ne harcoljon, lesz még hol, oldalazzon el jobbra, úgy is ara kell menni, jött is szépen. Elmentem én is a törésből, majd kijöttünk az erdőből a földútra. S mit látok emberke nyitott sisakban utcai ruhában, kis 4T robogójával kosárkával a kezében nyomja felfelé a köves úton
Folyt köv...
Bocsi skacok a folyt köv az előzőről is lemaradt, ez még mindig nem a vége
Robi meder után pihentetésképp, ami nekem nagyon kellett egy kis átkötő bújkálás jött, ahol nem igazán tudtam az utat, csak sejtésem volt merre is kell menni. Folyton azt sassoltam, vajon hol is kell elkanyarodni. Egy trükkös része volt, amikor vissza kellett fordítani a motort a másik irányba, mert arra kell menni, de közben meg ifanyomon át is kell emelni. Megoldottuk mind a ketten, bár én paráztam tőle, hogy is kéne.
Továbbmentünk egyszer csak vége lett az útnak, akkor megnyugodtam, hogy jó helyen járunk
Átverekedtük magunkat a cserjésen keresztül a betonon és be az erdőbe. Ott legurultunk és át kellett ugrani egy árkot helyből ki a murvás útra. E is sikeresen abszolválva.
Ekkor egy lájtos gurulás következett a másik forrásig, mert kifogytam megint vízügyileg, kicsit fáztam, de igyekeztem lassan menni, pedig ott lehetett volna tépni.
Feltankoltam a vizet, Robinak itt sem kellett volt még neki az induló 2L ből.
Visszafelé már beöltőztünk,esőkabát Robi mellény vissza, sokkal jobb volt így menni, nem fáztunk, a tempót is kicsit nagyobbra vettem. Pár úton való kolbászolás után elértünk egy köves feljáróhoz. Egy egy szimpla út fel a hegyre kövekkel járólapozva, feltoltuk rajta a vasat gond nélkül.
Majd lejöttünk a fellépős katlanhoz.
http://www.youtube.com/user/De... 1:03-1:35
Na ez úgy indult, hogy megmutattam Robinak azt a fellépőt, amiről már tanakodtunk itt a fórumban egyszer. Ő ott helyben konstatálta, hogy az így ebben a formában lehetetlen dolog szóval lehetetlen küldetések között marad.
Neki indultunk a videón látható formában felmentem én, majd jött utánam Robi, nem okozott neki gondot. A múltkor a helyi srác, akivel voltam nagyon sokszor visszaesett innen.
Tovább akartam menni, de az 1:11 nél látható fellépőn az lett az eredmény, hogy felhajítottam a motort és csinált egy hátraszaltót, a farok megint letört és visszaestem, Robi meg majdnem elütött. Elfeledtem neki szólni, hogy várjon egy kicsit, mert erősen egyszemélyes az út, s ha valaki megakad, megakad a többi is. Sajna a vizes flakonom az széttört itt és ömlött ki a vizem, először azt hittem a benzin ömlik ennyire, na de mondom a túlfolyón ennyire csak nem jöhet, akkor megijedtem, hogy szétrepedt a tankom, de utána meg is nyugodtam, hogy ez csak víz
Sikerült lebányásznom a motort onnan megvarrtam újra a farok idomot, majd nekimentem ismét helyből, na az valahogy sikerült, utána már felnyomtam majdnem a végéig.1:29 nél volt egy zakkanásom, így nem mentem fel ott tovább mint a videóban, hanem elmentünk jobbra. Robi végig jött utánam gond nélkül, neki ez nem volt feladat.
Így az 1:32-1:34 ig tartó kilépőhöz jutottunk, amin csak 2.ra sikerült feltornásznom a vasat, Robi kijött szépen rajta, csak ő is felakadt a fában, elég szűk az ott.
Majd pihi, mert Dávidba ismét Darth Vader költözött. Robi adott valami energia mézet, azt szopogattuk egy darabig.
Ja és mondom én aki kirándul a motorral Mielőtt még azt mondanátok hogy én nem is endurózok Nem vagyok ájronmen mint ez a Dew gyerek
Azért kell ehhez kondició nem kevés Egész napos enduro után hazaérsz és olyan vagy mint akit 10-szer leszoptak egymásután Este még az asszonyhoz sincs kedvem
szóval kivégeztetted magad robival otthon

de jó volt.... sokat tanultál és ami nem öl meg az megerősít....jó volt..legközelebb még jobb lesz...

köszi a beszámolót
Na jöjjön a Robi meder
Hozzáteszem, itt már annyira kivoltam a darazsas katlan miatt, hogy görcsölt az alkarom, többször úgy maradt a kezem, ahogy becsuktam, vagy megfogtam a gázt
Robi ment előre, mondtam neki az elágazónál találkozunk.
El is húzott én ott botladoztam a nagy köves patakban, igyekeztem nem elesni, de nem mindig jött össze, már alig éltem.
Sikerült beérnem Robit, persze csak azért mert várt rám
Mondtam neki hogy a bal elágazón kell tovább menni, neki is lendült, átrakta a keresztbe dőlt fán, majd úgy beugratott a patakba a kövek közé, hogy ott is ragadt
Amíg ő próbált onnan kikecmeregni, miután átlőttem magam én is a fán, elmentem mellette, de olyan jól sikerült, hogy utassá váltam a motoron, csógázzal, mert már csak kapaszkodtam a motorba, a bal kezem rágörcsörlve a markolatra, nem tudtam kuplungot húzni sem nekirongyoltam a patakmeder oldalfalának, a motor felágaskodott én meg megfejeltem a falat
Próbáltam leszedni onnan a falról a motort, de nem sok sikerrel, át kellett másznom rajta, ráállni a hátsó kerékre és úgy sikerült lecibálnom
Robi megvárta mit alkotok, majd itt még mentem tovább elől, de már nem is tudom, hogy mi vitt, meg hol is előzött meg Robi, nem igazán voltam már magamnál. Ja igen, a végéig elszerencsétlenkedtem magam, volt pár fa, meg kövek, erre még emlékszem
Utána eljutottunk a végéig, ahol én ki szoktam menni a mederből, mert durvának néz ki utána.
Robinak tetszett a dolog, hát megindult tovább
Én alig éltem, úgyhogy csak fetrengtem a motoron és hallgattam a KTM berregését, ahogy Robi küzd a mederben, de idővel azért csak azt hallottam, hogy egyre csendesebb a berregés, na mondom ez így nem lesz jó, itt maradok magnak. Erősen meditáltam rajta, hogy kimenjek a meder mellé és ott menjek el Robihoz ahol jár, vagy menjek utána a mederben.
Vettem egy nagy levegőt és elindultam azon a nyomon, amin ő ment
Pislogtam jó pár helyen, hogy a tökömbe lehet ott elmenni, de valahogy csak összejött, ezek a részek elég homályosak, nem tudom ki vezette a motort
Egyszer csak megpillantottam Robit, amint egy szűk kanyarban próbálja a sziklákon feltornázni a KTM-et, jó sokáig harcolt ott vele, de végül sikerült neki.
Gondoltam én oda be nem megyek, megpróbálom inkább a nagyobb sziklán lendületből felnyomni, hát persze, hogy nem jött össze, úgy beborultam oda a kövek közé, hogy most se tudom hogy másztam ki onnan Lehet Robi szedett ki, csak nem emlékszem rá
Aztán valahogy sikerült abba az irányba állítanom a vasat, ahol Robi feljutott, nagy szenvedések árán én is feltornáztam magam. Robi ekkor már megint jóval odébb zakatolt a kövek között.
Mentem még egy darabig, majd muszáj volt megállnom, mert komolyan mondom azt éreztem, összeesek
Leállítottam a motort egy fának én meg leültem a földre és az élet szép dolgiról ábrándoztam, nem igazán tudtam hol is vagyok
Kis idő múlva megjelent Robi fent a meder mellett visszafelé, végigment rajta és visszajött értem kint.
Na akkor összekapartam magam és kimentem utána a dombnak nekiveselkedve, nem a köveken végig amerre ő ment.
Tiszteletére elneveztem Robi medernek ezt a részt.
Igazad van én mégse vagyok igazi varró Ja és csak KTM felvarrókhoz értek
ha igazi varrónő lennél akkor vagy én meleg akkor aztmondanám...hogy be kéne venni a nadrágomból egy húsz centit...

szoktam varrónőknek mondani
van itthon pár lyukas zokni ha bestoppolnád az jo lenne..
Dew ,én soha az életben nem emlékeznék igy egy napi hajtás részleteire, nem semmi vagy...

nekem egy napi hajtás végén anyi marad meg hogy jo volt-e és elfáradtam-e, aztán néha mások szoktá mesélni hogy ez meg az a rész fuu de durva volt meg amaz rész jujj meg ilyenek, én meg nézek rájuk nagy buta fejjel hogy biztos igy van , tököm se emlékszik rá....

lehet hogy ez már a korral jár....hova tettem a qavingtonom...?
Jaja azvagyok Szoljatok ha kell varni valamit

nem is láttam az a burleszkedet a domb vs. dew -t...nagyon sirály beszartam a röhögéstől
Gyorsítok már mert így nagyon hosszú lesz.
Kis átkötő utána ezt végigcsináltuk gond nélkül
http://youtu.be/RNIWz0DTDu0 0:00-1:02
Annyi változás volt 0:38 tól 1:02 ig mind a ketten egy szuszból felmentünk esés nélkül,
na itt meglepődtem magamon is, mert ez így még sosem sikerült.
Majd jött egy kis séta:
http://www.youtube.com/watch?v... 1:36-1:57 ig.
Mivel itt nekem már baromira kevés vizem volt, legurultunk egyik forráshoz tankolni, de nem sikerült mert eldugult, csak alul csörgött a víz kifelé, így csak fél üveg vizet sikerült nyernem.
Robi megforgatta a motort helyben és mentünk tovább a következő feladathoz.
Megnéztük ezt a mumust, ami ebben a videóban van: http://www.sportmotor.hu/motor...
Robi odagurult a tövéhez és konstatálta, hogy nem jó, mert hirtelen meredek, most ne törjünk motort, ezt hagyjuk ki. Így maradt ez a másik móka.
http://www.youtube.com/watch?v... 2:03 tól.
Na itt az első kövesen jól eltoltam, nem tudom milyen indíttatásból de a bal oldalán próbáltam felmenni és elég szépen visszaestem a kövekre, utána felállítottam a motort és ugyan felment, de nem így terveztem. Robi nézte addig mit szerencsétlenkedem és utána amikor volt hely, simán fellépett. A földes lépcsős feljárom tegnap is hasonlóan jártam, hogy a tetejére már csak feldobni sikerült. Robi itt is feljött.
Utána ott tanakodtunk kicsit, hogy is lehetne innen tovább menni, Robi rápróbálta többször a gerincre oldalazva, de mindig lecsúszott neki a segge, voltak meleg pillanatok szerintem, annyi infó még ide, hogy van egy lépcső benne, nem lehet csak úgy nekironygolni, bár gyanítom lépcső ide oda, nem az a baj, hanem hogy lecsúszik a segge. Egyszer én kis naív megpróbáltam egy másik nyomon, abba az irányba, ahol Robi próbálta, de én is a segg lecsúszós esetet éltem át. Mivel egyikőnk sem tudott innen továbbmenni, legurultunk vissza amerre jöttünk és felmentünk a lájtos hegyoldalban.
Majd legurultunk a darazsas katlan mellett, amiben Ricsiékkel lefelé mentünk és jól összecsíptek a darazsak, innen a neve darazsas katlan. Robi azt mondta ilyenkor már nincsenek, próbáljuk meg felfelé. Mondom mi lesz ebből Ez volt a 2. hely aznap, ahol soha életemben nem mentem, csak egy darabig. Robi ment előre, a nagy sziklánál utol értem ezen a szakaszon.
http://www.youtube.com/user/De... 3:20 tól.
Na ahol Robi megtorpant jól kitalálta merre is kéne menni, azt a nyomot követve mentem simán utána
Majd jött egy fa a levegőben keresztbe 50cm fellépőt alkotva, Robi ráemelte az elejét és az ülős technikával a segge is felment neki. Mondom én így nem tudom, kipróbáltam a saját tudás szerinti állós technikával, de a fara lent akadt, kipróbáltam a Robi féle ülőssel, úgy meg hanyatt estem Azaz nekem nem jött össze, igazából elgondolkodtam itt kicsit. Majd úgy sikerült megoldanom, hogy használtam a katlan oldalát, ott nyomtam fel. Robi ekkor már sehol nem volt mire itt feljutottam. Onnan megint kurva sok nagy kő. Na mondom hogy a tökbe lehet itt felmenni. Használva az előző technikát úgy kezdtem, hogy nekifutottam a katlan oldalának és így sikerült átjutnom a köveken igaz egyszer keresztülmentem rajtuk a katlan másik odalfalának indulva, de fent voltam egy szép nagy lendülettel, majd tovább jó nagy gázzal kifelé a feljárón, Robi már ott állt fent és nézte mit alkotok. Most először sikerült feljutni nekem is.
Majd újból legurultunk a katlan aljához, de most egy másikban indultunk el felfelé, amiben semmi extra nincs, kicsit kanyarogni kell a végén van egy fellépő.
Mostantól kezdve elnevezem farok törőnek. Elfogyott a lendületem a fellépő előtt és annyi, meg kellett állnom és helyből megpróbálni. Na ez olyan jól sikerült, hogy a motor kiment gyertyába, a hátulja még tovább és szépen letörte az egyébként is már letört farkamat. Sajnos most másik helyen repedt el, nem a korábbi repedésénél. Na akkor megint szerelés, amíg én a farokkal kínlódtam, Robi többször fellépett itt. Sikerült a régi gyorskötözőkkel az oldalát úgy ahogy megfogatni.
Innen gurultunk le a patak mederbe, aminek Robi meder lesz a neve, ha már ennyire bejött neki és jól megnyújtotta.
Most járunk 50% nál kb.
na ezt is elolvastam...fain beszámoló déw..
ronis viktor ti megkaptátok a térképet?
jéé egy varrónő
köszönöm a segiteni akarásod,

de én Balmádiban lakom, ritkán járok pestre , és a dokikért sem vagyok oda, a természetre bizom a dolgot, majd az meg gyogyitja mind eddig is mindig...
nekem 14-50 es csak 450 es ,de ua a szitu siman viszi 2 ben
pihentetem én a lábam , hogyne pihentetném, tegnap összevágtam ,és segitséggel felrakodtunk a 7,5 billencsre egy teli plato fát...

aztán este még egy kanyar ág meg lomb, pakolás,
Van aki megérdemel zéétől ennyi tanácsot Amúgy sziasztok!
csak a rtg,mr miatt ,h egy szakember meg tudja mondan,h mi a helyzet,a therapia mar a kovetkezo lepcso

a sportkorhazban el tudom intezni,h megcsinaljak a felveteleket aztan van egy ism ,aki kimondott izuleti dolgokkal fogl ,es megmondja ,h mennyire szar a helyzet