Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

10X18X6 os a szimering mérete. nálam mindég va na szerelő hátizsákban de mindég azért mikor elkezd könnyezni hazáig kibiri. a múltor janinál szombat du kezdett könnyzeni...talán aztán vasárnap talán nem talán igen, de ez már az előjele annak hoogy özel a vég..e a szimering élettartamának... a
tmk lényege...
tervszerű
megelőző
karbantartás.
a hosszantartó, üzembiztos üzemelés! érdekében.
mikor már az olaj is szivárog akkor már szinte 100%kész a dekniben lévő vizpumpa csapágy.
ez nekem évente jött elő mikor még a gyári 7000 ft csapággyal raktam össze.

a vitonos szimering nekem is megmarta a tengelyt de aztán az gyorsan kibasztam belőle és az a 200ft sgq vagy SOQ japó szimering az nem marja meg. +
a keringési sebesség növelése nagyon szépen le van írva a jbsracing oldalán. perszeangolul.de gondolom ez neked sem probléma.
az biztos hogy a re 2310 rejnolds számot kerülni kell mert fölötte turbulens az éramlás...ezért nem is mertem az 5mm fölé menni.ill ha a paúwer parts ois enged ilyne tuningot...hát csak nem hülye ott mind.
mondom működik robi 2010, régi ktmjébe is bevált.
nekem a 105 lkiló miatt küzd kissé többet a berg ill nem szoktam elfáradni és a motor meg azért mikor elfárad a paraszt akkor pihen a blokk, de nálam ...beszopta.-))
Azon a likon mar folyt ki az olaj.Neha folyt neha nem,aztan viz folyt.

A baj az vot ,h kb egy 8as tengelyvegen tomit a szimmering es megvagta az ajka a tengelyt.Az uj szimmeringet kicsit kiljebb ultettem ,h jo feluleten tomitsen.Mondjuk az sem jo ha nagy a viz aramlasa,m nem tud visszahulni a hutoben a viz.Meg van az optimalis szallitas.Egyebk a Bergnek eleg nagy hutoje van.
ill. úgy szokta kérdezni ..hogy... ....és kire gyanít maga bunkó?
miért ? van gyereked ? (nem nyomom a szokásos poénz ....de egy barátom megszokta kérdezni minden kispapától..terhes az asszonyod? ....-igen ....-és kire gyanícc ?
de ment.
azthiszem megverte welyne mölynejét is ...talán
déw túlélted a mai napot kis izomláz azért maradt?

nálunk a bölcsibe megy a gyerek. ill kúrvára ne mmegy mert vinni kell pedig a múltkor mondo is neki nem ész a bölcsibe(dehát lét éves és két hónapos ...rályöttem mi a baj. ha felszálna is a 50cm lépcsőre akkor sem tudná kilyukaszta ni a lyegyet .. úgy megvarnák hogy egy életre nem kívánna többet buszozni.
A versenyre nem ment még sem Robi? Azt mondta vasárnap lesz ott felétek valami helyi buli.
Nekem még mindig fáj a seggem, izomláz már nincs
ne csináld már . a berg az lent tartja a blockban,de nézd meg ...mindenk ottvan a kátélyemnek is 2008tól +a 2012esnek is.

amúgy szerintem is a legjobb konstrukciójú ktm az a 2000 től 2007ig ill a berg 2004-2008ig
strapabíró, alkatrészel ellátott egyszerű szerelhető...tisza hobbi barát.
a vizpumpa meg a hengerfejben a legjobb még ha fele is a fordulat.
a berg en viszon a nagy lapátok kis fordulatoin si forgatják a vizet és elhordják a hőt a blokkból.
robi 2010es ktmje is sokszor főtt a ventillátor ellenére is. de mikor lejött először azarándba és látta hogy abergeme ventillátor hiányom ellenére sem forr meghamar a nagy vizkerékkel... két hét múlva ott virított a pówerparts os ktm logó a vipumpa ház alatt ami egy 5mm rel magasabb kerékkel volt párosítva.

mondjuk én is onnan koppintottam le. mármint a hallottam ilyenről... a jbsracing.co.uk oldal a bergtuningok nagykönyve és ott is már épp fejlesztés alatt ált egy ilyen verziójuk de még nem volt megvehető.
a gyári 7 lapátos meg volt csinálva vagy 7-8mmrel magasabbra és 12 lapáttal!
én nem voltam ilyen bátor.
csak 8 lapátosra csináltatta a cnc maró műhelybe ill 5mm magasra mert az én is könnye ki tudtam hézagolni.
de be is vált. mocskossul elhordja a hőt.
ott irták az angol tudorok hogy nem a vizmennyiséget kell növelni -amivel én is próbálkoztam régebben(7dl acéltartály a hűtőkörbe) hanem a viuz sebességét kel növelni, miközeb na mennyiségét meg csökkenteni. pl vizköpeny vastagságára is gondolnak ..az t is csökkenteni. lásd a ktm milyne kis hernyó hengerekkel dolgozik a 2008asban már.... mert a vizteret csökkentette!
ezeket ne mkitalálják hanem tesztelik és ha ők úgy látják jónak akkor biztos van benne valami.

az hogy a viz belefolyt az olajba az hogy lehet?
van egy 3mm res lyuk amin kifolyik akár melyik szimering is fossa el magát. csak nem bedugtad a likat?
fbs-sel... mert más is csinált ilyet. full gáz. na onnatól összefolyhat a nyomás alatt kiszabaduló viz belenyomja magát az olyaj szimeringen át az olajba( a szimering egy oldalról véd a viz felől ..nyomás alatt simán bejut ha nem jut ki a beragasztott lyukon át.
ez ktmnél is igy van csak ott a szimering nem 8 honapot bir gyárilag hanem 3 évet!(a fordulatszám miatt is)
Én pl ezért nem eszem meg a főzelékeket.Tetü óvónők belémtömték a kelkáposztafőzeléket azt elvileg azóta nem eszem meg semmilyen főzeléket.Megérzem a szagát már attól is hányingerem van
Jó estét!
Ejj mennyit írtatok, alig győztem olvasni.
Szerintem jobban járnak a kölykök, ha kinevezzük Zoozzet oktatási miniszternek Mindjárt elterjedne az endúró is, tesi óra mellé heti X endúrós óra
Egyébként én sem értem miért kell sablont csinálni a gyerekből, hiszen egyéniség mindenki, csak az iskola évek alatt ez képtelen kijönni, mert beskatulyázzák őket
Szard le őket! Idióta mind!

Egyszer az óvodába a gyerekkel megetették azt a dzsuva szalámit,ami uzsonnára volt.A gyerek csak a vajas zsemlét akarta megenni,mert mondta hogy ő nem szereti azt a fajta szalámit.Az óvónéni a drága, bele akarta erőltetni hogy az is hozzá jár,és nem lehet csak a zsemlét enni. Így a gyerek nem evett inkább semmit. Finoman elmagyaráztam másnap az óvónéninek,hogy amíg én fizetem ki a gyerek kajáját,addig ne magyarázzon bele,hogy mit eszik meg, mert ellenkező esetben a szalámis zsemlét elhelyezem valamelyik testnyílásába! Azóta velem normálisak!

Amúgy a haverom azt szokta mondani: Pedagógusnak,még a szomszédja is hülye!
én is ezt mondtam neki
tudathasadásos lesz a v2 és a sornégy között
ne vedd a szivedre amit azok ott összehordanak, a összes egy agyon skolázott marha...

mé nem kérdezted tőlűk hogy az nem baj-e ha a gyerek otthon azt látja hogy anyu hajabujával dönget , apu meg hörlivel,
biztos erre is lett volna egy teoriájuk hogy ez a gyerek fejlődésében mit indit el, még a végén motoros lessz..
big bore
Milyen a 290-esre átépített 250 négyütem?
gyere beszéljünk gmailon
26-ára adott időpontot IQ tesztre.mondom neki,úgyis minden nap vannak este 5-ig,nem lehetne 28-ára tenni hogy ne kelljen szabit kivennem arra a napra?erre nekem esett hogy ne osszam be az ő idejét.majdnem mondtam neki a kúúúva anyádat,ha aszondja nekem hogy nem lehet áttenni,azt is megértem
itt?nem fognak elzavarni mások hogy ez nem egy családsegítő szolgálat itt?na mindegy,más már ússe jöhet ma....
annyi hülyeséget hordtak össze hogy az hihetetlen.a beszélgetés végén megkérdeztem a csajt hogy ugye neki nincsen gyereke,mert ha lenne nem mondana ennyi hülyeséget.és eltaláltam,nincs neki
pl a nőci azt mondta,azért kötődik annyira hozzám a kölök mert minek szoptattam 2 éves koráig,hülyeség addig...meg gusztustalan hogy néha velem alszik a gyerek,hogy magam mellett altatom direkt,hogy az én hiányérzetemet ezzel pótolom...néha velem alszik de nem hiszem hogy ezzel ártanék neki,majd ha már nem akarja akkor szól,én nem erőltettem eddig sem
Mondja ezt a GG tulajdonos
mesélj mit hallottál azoktol az agytrösztöktölll
mondjuk ez igy van , ha másolnak had másoljanak...

ez a világ már csak ilyen másolos.. csak a szar dolgokat ne vegyék át...