Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

és fasza sziklába vésett (kézzel 100 éve ) pincém van...
a tapolcai csónakázóbarlang kicsit nagyobb csak
Mi folyik itt?Medence a pincében? De jól megy egyeseknek
Nem is rossz ötlet, majd Zoozee hoz megyünk barlang fürdőzni
Ne csináld meg meg a csövet, inkább nyiss egy fürdőt a pincédben
Megint egy motoros.
Nem tudja vki. véletlenül, hogy az OSSA milyen befecskendezőt használ? Hány báros, ki gyártja, stb. Bár a Suzukit se tudom mit raknak a 4T-be.
Thx
zoozee a pincébe engedi ki a fürdő vizet jó nagy kádja lehet.
olvastam, főleg a fakabátokat defektes gumival

Sűrűn járhatsz akkor a pincében
Sok sikert a javításhoz!
hát nemnagy a baj eltörött egy cső... és a picébe a plafonból ömlött a víz ...de mondjuk hetekig ..úgyhogy tényleg nem nagy a baj... de simán ott tudok hagyni akármit is ...én meg főleg
Akkor nem lehet komoly a baj, ha ennyi napig magára tudod hagyni
Viktor te tűzoltó lenni?
Szakmai kérdés, egy helység fullig van pakolva fűrészporos zsákokkal, nyáron ha fülled, képes öngyúlladás félére?
Előre is köszi
semmi kül...most nem volt időm vele komolyan foglalkozni...majd pénteken megcsinálom
Üdv
Mi újság van vízvezeték fronton?
ronis erre én is tudok élő példát banánnal is meg vörös hagymával is
Viktor, nem kell begyűjtani, s akkor nem kell rá rakni
Látod, hiába kérdezek motorost, nem válaszol rá senki, csak a politika folyik
bár én nem látom a különbséget a jó és a rossz között így fényképről, ezt csak a te kifinomult szemed látja
Nem volt benne gáz?
Nyittatunk már egy másik topikot, az lesz a neve hülyeség topik.
állambácsi is szépen megléphetné, nem a külföldi multiknak kéne minél több kedvezményt adni, hogy aztán vigyék kifelé a nyereséget, hanem a magyarországi gazdákat támogatni, szerintem lenne itt aki termelne, ha lenne pénze, s nem a forintjait számolgatná sárga csekkre csak állambácsi minden erőforrását leköti egy kurva dolog, hogy a faszba fizesse ki a kifizethetetlent, így aztán semmi másra nem jut kapacitás, bár bevallom gőzöm sincs, hogy vannak e egyáltalán célok, amiket el akarnak érni és megtervezték-e az odavezető utat
én nem tudok mesélni mert ép..
ellik a macska a kövön
illetve rakni kell a kazánra
szali.
merre jártatok a haverlyalyiddal..
horgászni?
megvolt a nagy fogás?
egyébként lehet ellene tenni, TESCO ba is szépen ki van írkálva, mi honnan való, ami nem HUN, azt nem kell megvenni, s leépül ez szépen magától. Ja hogy nincs MO termett paradicsom, nem baj, nem vesszük addig amíg nem lesz, majd rádöbben a TESCO is és próbál MO i termékkel megrakni a polcait, mivel csak ezt veszik az emberek, szóval ne mondja senki, hogy nem tud tenni semmit, ezt pl mindenki megtudja.
Pénz=egy kölcsönösen elfogadott valami, amiben BÍZIK mindenki, elfogadod a munkádért, mert BÍZOL benne, hogy ezt a szart elfogadja a boltba az eladó a kenyérért, csak a BIZALOM az ami miatt működni tud. Emberek egymásban nem képesek bízni, viszont egy ilyen jelben meg igen, mert ez nem tudja őket átvágni...
Ha bízol abban, hogy ami neked kell azt megkapod pénz nélkül is, akkor nincs rá szükséged, oda adod a munkád termékét pénz nélkül is. Viszont itt jön a csavar a dologba, ha nem kéne dolgoznod a pénzért, hogy tudj kenyeret venni, basznál dolgozni ha olyat csinálsz, amit nem szeretsz. Azaz a pénz jelenléte munkára is ösztönöz... ráadásul meg is bízol benne. Tudnál-e abban bízni, hogy ha ingyen odaadsz valakinek valamit amit előállítasz, akkor ingyen elhozhatod a kenyeret a boltból? Szóval nem, ezért működik ez a pénz nélküli dolog csak barátok között, mert bíznak egymásban. Elméletben tegyük fel, hogy előáll egy hirtelen tudat állapot változás hatására, hogy minden ember megbízik a másikban, azaz nem kellene a pénz.
Bennem ekkor felmerül a kérdés, hogy mi történne, mit csinálnának az emberek, minden szükséges munka el lenne e látva?
Pl. te kedves olvasó csinálnád e továbbra is minden nap a munkád? Gondolom kevesen vagyunk, aki azt mondja, szereti amit csinál és csinálná abban a szellemben is, hogy nem kap érte pénzt, de ugyan úgy vehet mindent amire szüksége van. Nyilván nem tudna működni, ha belegondolok, de logikailag miért ne működhetne...
Sántít nekem az a történet, hogy a pénz szerepe a "csere kereskedelem" miatt alakult ki, hiszen miért kéne azonnal kapnom valamit és ráadásul attól az embertől akinek adtam, ha megkaphatom bármikor bárkitől(aki ezzel foglalkozik) azt amit szeretnék Csak arra tudok gondolni, hogy az emberek soha a büdös életben nem bíztak meg egymásban, s mindjárt inkább valami pénz alakult ki.
Ha a bizalom elszáll a pénzzel be lehet gyújtani, mert senki nem fogadja el, nem bízik meg benne, csak azért, mert valakik azt mondják elértéktelenődött? Miért, hiszen csak egy csere eszköz egy jel, aminek nincs is valódi értéke.
Ha előállítok egy poharat, az egy érték, ha valakinek eladom 2000eFt ért és azt mondják, hogy a pénz elértéktelenődött, az én poharam amit vettem már nem ér semmit? Dehogynem, az ugyan úgy érték. S mi van a 2000Ft al? Miért ne lehetne azért ugyan úgy cserélni függetlenül attól, hogy mit mondanak mennyit ér a forint? Egyáltalán mi határozza meg azt, hogy mennyit ér a forint? Be ne mesélje nekem senki, hogy az, hogy mennyi az EURO hoz viszonyított árfolyama...de aki ezt mondja annak felteszem a kérdést, hogy mi határozza meg azt mennyit ér 1 EURO?
Melósunk itthon megcsinál egy cipőt, annak pénzre átváltott értéke legyen 5000eFt, melósunk külföldön megcsinálja ugyanazt a cipőt ugyanazzal a munkával azaz a valós értéke ugyan annyi, ott kap érte mondjuk 30EURO-t. aztán a 30 EURO-ra meg azt mondják az 9000eFt or ér ha átváltom a valós érték mindkettő mögött X, s ezt is megint ki találta ki...hát a Haaarp antennára való szemétládák. Amit ezek a pénzzel művelnek és az emberekkel ezen eszköz által, az ... nem tudom definiálni a fogalmat.
Na megint írtam egy csomó hülyeséget csúri GG fórum, lassan át lehet nevezni másnak a fórumot, mert GG ról egy szó sincs benne
jajj erröl a menyit utazik a kaja történetröl , friss történet europai sajtobol.....

... most röhög azon fél nyugat, hogy két kamion karambolozott. Az egyik paradicsomot szállított Spanyolországból Hollandiába, a masik meg paradicsomot Hollandiából Spanyolországba.

Kár hogy nem túl nevetséges.
igy van..

ezt az országot ismét saját lábra tenni, hogy önfentarto legyen az kb a lehetetlenel egyenlő feladat....

amugy van baj ezzel a globális gazdaságal , nem kicsit rákos...

gondoljatok bele mikor egy paradicsom ,vagy alma, átlag 2000 km-ert utazik ahoz hogy az asztalodra kerüljön.... nem kell hozzá tul nagy fantázia milyen pillanatok alatt bedől ez ha bejön egy küszöbön állo olaj válság, ami Irán-ban bármikor megtörténhet...
és elszállnak a benzin árak akár 800-1000 ft/ literig...