Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

persze ne felejtsük el azt a nem elhanyagolhato tényt hogy nekem endurom van aminek van bazi nagy lendsuly+lendkerékel a főtengelyen, meg 6-os váltom jo kiosztással....

szoval pl . az a sáros köves rész ahol én még bele se nyulok a kuplungba hanem másodikban alapjárat közeli fordulaton elporoszkálok felfelé ott a te ujjad már vibrácios előadást csinál a kuplung karon....

enyit az olajterhelésröl..
hát ez az kéktélyt megeszi a rozsda ha lerakod egy hónapnál nagyobb időre.
a főtengelyszimering ...mindeb ugyan olyan.. hosszú állás főtengelyszimeringnek anniy laúerő...nulla..indulás gyengusz.
qúplongolsz állan dölan hogy jaú legyen..olajat kinyírod..
a kuplung megégeti . nekem elég ocsmányul szokott kinézni pár alkalom után. hozzáteszem meg is értem ,ha arra gondolok hogy szoktam kuplungolni :)
professzorkám nekem meg az okoskodástol felálnék a hátamon a szőr...
itt százágra süt a nap! és kb most van 5-6 fok! lehet kerülök egyet a robogóval nehogy az is főtengelyszimeringet kapjon. amúgy vicc ,de pár napja mentem vele egy kört és borzasztóan dadogott meg erőtlen volt. az is állt egy pár hónapot! fasz kivan itt valami x akta van a levegőbe. motor rontás! elgyengülnek álltukba . beinditóm a mosót is nehogy gecizzen azis itt nekem.
az kizárt hogy én 6-7 motorozásonként kicserélgessem a váltoban az olajat.! mégis mifasznak?
keni a válto fogaskerekeket, meg a kuplungot, szinte lofasz terhelést kap. amugy is csak boltba járok vele poroszkálva.. szatyrokal a kormányon..
zokognék!nem zokognák. Bálinyó:)) egyébként én se vagyok egy Grécsi prof ,de ez speciel erősen bassza a fülemet:)) amúgy nem zavar nehogy megharagudj.

nézte valaki a dakart? bozasztó durva az a fesfes vagy a mi a tököm a púderhomok.
ja! és Marc Coma is beszopta a sarat ,csak az átverekedte magát rajta! és joggal pöntyögött ,hogy a többieknek miért neutralizálták az iszapfürdőt? gordonból ismét kihúzták az állatot ezzel a műszaki geciskedéssel.

Zozi. nem beszéltél Svitkóval? mit mondott behozza magát a dobogóra? mondjad neki az erő veled van tesvírem!
szombat 14.

igazábol tél van ,szoval ez a természetes hogy ho esik, vagy tudja a faszom már a mai éghajlatban..
mondjuk én személy szerint simán ellenék ha a kárpát medence mediterrán lenne... sokat nem zokognák a ho meg a hideg után...
ez jo , megjött nyelv védő Grétsy Lászlo Gabesz professzor Ur ,és kijavitotta a nyelvtani hibát..

esetleg neki ugorhatna a professzor ur és kijavithatná Viktor eszéit is... vagy az már tul nagy falat...

na menjen a picsába professzorkám...
megyek bevásárolni ...na ez a bukta nem a péntek 13......
jo reggelt, itt is esik a ho..
na esik a hó.....lassan ritkán szállingózik csak ..de potyog...
vik. nem vicnek szántam a jó pilótát :))

zoz. ha túl sok jó berugókar van a berugókaros kukában egyet nekem is kinézhetnél! ami nem nyilik ki magától és van még rajta rece. és jó a verdámra

. na lám csak ki bujt itt elő! én meg nem értettem hol olvasta a hirdetést mikor meg se hirdettem sehol:) naháát.. Ádikám te nem mentél ki horgászni? nemsoká befagy a balaton mehestz süllőzni !
Jaúúú estét Jajj,,de megfiatalodtatok
amúgy nem mentek kifelé a terepre ? vazze tegnap úgy megfáztam a kocsmába ....de azért kéne mennem motorral...

száraz a pálya ..+2.3 c fok van és elég világos az idő...lehet sütni fog a nap.....kicsit ...afrikában hmm nemtudom...meglátjuk ...
olyan ez mint a motorozás......
mi vagy te gyors és gépolvasó?
bakker te ebben is jobb vagy
nekem fél nap volt
hály főbéla..
mi a szitu?
berugókar eszedbe?
theniksz.

a karburálás nagy igaz-zsákja..ha állít az ember valamit..pl a kocsiba mikor beülsz mit álllítasz... a széket
szóval ha állít az ember ..kalbulál.. akkor mindég csek egy dolgon változtasson..és azon is egyet!pl ff akkor nem 5tel nagyobbat csak 2-3mal..mert sokat számít az is és ha 2 dolgot is variálsz egyszerrre akkor nem tudod hogy mitől lett a jobb vagy rosszabb..lásd az előbbi..én már sokat karburáltam..és tudom mi köll neki..benzin..ami belefér ..hát az szar is lett..
a nagy tanulság.. tehát ..ha állítani akarsz valamit ..ülj be a kocsiba és állítsd a széket... .
na elolvastam mindent fasza
jó reggelt béláim az úrban.....hálaIsten péntek 13 - mat túléltük most jöhet a szombat 14.............
visszolvasok mert nem kevest írtatok...
ktm 525 bekarburálás..ez az irás..olyan mint az igazi karburálás..hosszadalmas ..és nyögvenyelős..de minden karburálás ilyan..aki nem az asztalnál csinálja hanem a legjobbat...keresi!
az 525 sx em kipufogócsöve.....a gyárinál kissé akropovitcshossan nyitottabb dobbal van a gépem..a gyári 38as véggel van ez meg ...41es.. (a popovics az 48as véglyukkal van)és mikor megvettem torpantott kicsit a gázzal ..nagyobbat mint kéne..a berg után..nem volt az igazi..szóval mikor megvettem a karburálgatással kezdtem

mondom kissé nyögvenyelős mint az életben..aki nem ér rá ..lapozzon

karburálgattam kissé mert éreztem az első itthoni tesztelésen hogy rászorul nem a tökéletes..már a berghez képest..ami egyből felkapja a vizet ha rápattintom a gázt...ez a kátélyem meg kissé..úgy éreztem nem az igazi...szóval elkezdtem baszirgálni...
először..megetettem benzinnel.. a gyári főfúvókát(ff) 185 ről..190re emeltem..mer köll a sokbenya a nyitott kipufogónak (187 ff kellett volna szerintem egyből..de nem volt itthon csak 190es...nem baj ...annó nyitották ki itt a dobokat a 2004excnek és azok a 39es karbival a 190es ff el lettek lyaúk..a kezem alatt..hajrá 190es
tesztkör.. +4 fokban.. lyaúnak éreztem ..de a gázvétele.. még mindég nem az igazi.. mondom biztos kell neki még benya..há a berg 6os súberálláson van..és szedi magát nem kicsit..ennek meg a négyes a gyárija ..szóval..legyen a gyári négyes súber..helyett ez meg ötös.
a zarándba ment a következő póba...szalival kimentünk és ..felfelékben kiba faja lett...meg éreztem hogy nem egy 450..+ alul nagyon nyomatékos...de mikor hirtelen rábaszom a gázt.. egy ilyen kis árkon átkeléskor...alapjáratról..nem kicsit van gázreakció késése..de azért mindenhol átjutok..+ felhelékben nem érzem a gázkésést..fogyasztás is tűrhető volt.. igymaradt..

aztán kimentünk csoreszékkal... akkor már zavart hogy egy másodperces késéssel veszi a gázt ha ilyen kis szutyok..patakba bele hirtelen fel....ilyen 1..1,5 méteres mélységeknél..kell neki azidő hogy vegye a lapot...nem fullad be vele sehol..de ...mér kell ez..há a berg olyan szépen veszi a lapot alúrrol...
mondom felfelékben jó a gázom..de hirtelen alapról..csúnyán bekésik
na hazajöttünk.. főbélával folyamatoss egyeztetésben..elkezdtem baszirnyákolni..má úgy volt hogy a berg karbit ..átolom egy az egyben met az hihetetlen cúúkor ....de nem vagyok egy bénabéla..karburálásban eddig mindel boldogultam ez a szupergép meg itten...szopat...
azzal kezdem... szerzek gyári dobot..38as véggel(bergé a krosssznak 28as!)és úgy ugrik vele... úgy forog mint egy idegbeteg állat)..
havernek van egy 2006os sx 450je és arról elkunyizom egy hajtásra..azon ugy emlékszem nem volt gigajuj a kipuffon...
zárólyel..ami érdekes volt a berg sokkal hangosabb kipufogóban !a 28as végel is mint a ktm a 41es csővéggel hangosab a kissebb csővéggel és jobban is veszi a lapot
nem értem? zárojel bezárva
szóval... gyárira mindent és majd után a lehet keresgélni...persz a bergről karbi leés átnéz a két karbigyorsítóra gyankodtunk először..(az gyári beállításon van 182 ff 6os!súber..világ legkissebb fogysztása! 28as véglyuk mellett úgyveszi a lapot mint atom..)de a gyorsító mind a kettőn ugyan úgy működött..nem itt a hiba..

akkor legyen minden vissza a gyárira.kipufi is meg a karbi is..
2006os sxes haverom felhívom..ode faja igy úgy amúgy már holnap vihetem is a dobot..mer úgy is csak a garagéban áll...azért nézd már meg mekora a csővége..oké..
másnap mondja nem tudja mekkora de nem vészes..a 42 es cső amit otthon talált és szépen erőlködés nélkül belecsúszik..de még nem volt tolómérője,hogy pontossan mennyivel is nagyobb mint a 42es csőnél az övé..43as? ...na ha ez a kipuffi IS kicsit nyitott..nem lehet mindenki hülye(mondom akara 48as csövel van!).. tudomásul vetem hogy nem nagy az én kipufi csövem sem annyira..
és elkezdtem előrről...
mer ugyanis keveset nem kap az tuti mert úgylángoil a kipufogó mint atom...kb bergtől 2szer jobban..tehát a benya az sok...
súbert vissazvettem és főfúvókákkal próbák..
182ffel..
gázreakció..szarabb mint valaha..de nem lángol kicsit sem !és megy is..de..most már tuti keveset kap..ami jót jelent mert ez meg a másik véglet lesz!.a jó megoldás valahol a 190/5 súber és a 182/4 súber között lesz!
ff 185ös..
ez már tűrhető..meg jól is megy de gázvétel ..még egy kicsit ..nem az a igazi..(de már jobb mint a 190/5 karbiállásnál!...(szomszéd már megölne mer északás volt..de okos is mert csak 70kilós :-))ugyhogy élve maradtam..de kihelyeztem a tesztkört az útcából
aztán adtam a súbernak egyet..a gyári négyesről vissza 5ösre(a berg mondom hatosssal a gyári és jó is de ez csak ktm ..de í nem 190a ff...hanem ...csak gyári 185..(végül is a sok szenvedésből kijött egy + súber és kész..de kijött )
na ezzel beteg jól veszi a lapot kettőbe a macskakövesen alapjáraton gurulva..gázrántásra..egyből kikapar nem torpan be semekkorát...+szépen forog is..héáromban közlekedve rápattintom a gázt és egyből ugrik mint atom ..jónak éreztem...karburátor alapjáratnak adtam egy +fél levegőt...)na ezt csúnyán be is nyaltam a hegyekben mer szarul indult a szopókban..ilyen kis csavarhúzó meg nincs nálam
4dikeén.. a hegyekbe..megent.. extra csapat extra út.. de ..már ez elején érteztem..hoppá ennél figyulni kell nagyon mert kicsit..nem nagyon veszi észre hogy itten emelkedők vannak..meg én is itt ülök rajta 110kilóval....mintha üresbe brummogtatnám..+felfelé megyünk..ez meg csak úgy pörgedezik ahogy éppp adom a gázt..nem gondolkozik a gázadásokra...
ezt az elején kissé meg kellett szokni...de hamar belejöttem..a lyaút könnyű megszokni..meg sár is van ...ami segít ...mert csak nem egybőlé hanyattbasz

na szóval..hazajöttünk és a levegőcsavart visszaállítva 1,6 fordulatra..az utolsó próba az sx 525nél ..milyen is a pályá.. ..a kis ec pályámon...
hát ... csak most jött ki a gyöpes ..homokos rumpluson...
bemelegítettem motort magamat...majd kezdem az edzéstben..
és húha.. ajjaj.. mi ez ..megbolondult a világ...jaja ja ez negyedikben volt hát nem veszi észe én is itt vagyok rajta....huha...hajjaj....ez nem egy barátságos és erős 450..ez egy ..... beteg áállllat ..lett..

na az első 10 perces menet után..ugy jártam körbe a gépet ..mi is legyen hogy is legyen..kell ez nekem..milyen jaú is az a berg 450? .
ezt le sem mertem eddig irni..mer volt nekem 650bergem is (meg tudtam hogy az 550berg egy beteg állatt..miközben a 45es berg egy finom állat )..de ez csak egy 510es finom kis ktm ami nekem volt már és... gyári 38as dobbal 2004esben gyár i karbival akkor még nem karburálgattam me fingom se volt hozzá..meg jaú is volt az úgy...nem volt ottan bajság vette szépen a lapot osz lyaúnapot..ez meg....
aztán megembereltem magam és a másik két menteben megtanultam...okosgázokal menni..nem a megszokott négyötven kinyeleze....
igaz hogy nem tudom úgy lenyelezni mint a 450est ..de azért csak gyorsabb köridőket szaladok vele a végére(az átszelepelt futómű is belejátszik nem kicsit!).....de nagyon figyelős lett a gáz..mert még négyben is betegül megy!viszont az egyenesek..hupsz lerövidültek ám
enniy egy karburáléás nyögveynelősek ezek.. ám pöpec lett nagyon

szali annyit mondott..az fasz vik..ha a motor olyan király az jó..akor már csak egy lyaú pilótát keressek hozzá. . . .
ö hogy verjék ki a faszod nyújtófával
szóval lehet megent fejlődni a géphez...mert ez a 7 literes... a kissebb tank jobb kanyarpoizíciót enged... tehát kötelező a gyorsulás!
lyaúúú reggelt én nem vagyok egy ..hétalvó..
ma csak..csak háromalvó vagyok

az új gasgas.. ec 300..hát most rendelik hozzá a thuningpaúverrugóházat.. amivel lehet finomítani..az erején ..mert nagyon kosszos a gép...alul folyatható de nagyon hamar felkapja a cúúkrot..me ideges típus..nem olyan mint az elődei.
de én pl szeretem a cúúkor motorokat....mer vanak olyan gondolataim hogy egycő csak ..na most mennyé gyorsabban főfelé..mert hucc-hucc van ám....de nem kicsit..tudod mikor ég a paraszt keze alatt a gázmarkolat
46lánckerékkel megyek (a gyári 49) íyg vmivel nagyobb a végsebessége meg hazsnálhatóbb az 1es mert az gyakorlatilag hazsnálhatatlan volt a gyárival de természetesen ettől nem lett enduro agresszívabb pörgősebb hamarabb lefullad de meglehet szokni nekemkifejezetten tetszik ez, a gg előtt is crossal mentem, ami tetszene az egy 6. sebesség meg kisebb fogyasztás a gg fönt sokkal gyengébb mint ez amit hiányoltam is de lehet h újabb gg nél valami racing változattal vagy vaami kipufogó vagy hengerfejtuningal lehet h azis menne hasonlót
Akkor magyarán azt jelenti, hogy széles a használható fordulatszámtartománya
EC300 vs CR250 esetében ez miben nyilvánul meg? Látom te is crossra váltottál.