Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

még tavaly fogtam öket,amugy a gaja patakba telepitettek de ott visza kell engedni meg kicsik is tavaly meg a legtöbb átszökött a fehérvárcsurgói tározóba ott spiccbottal csontival fogtam 90dkg osat az volt a biggest
Van Tüskevár mellett benn az erdöbe a Kigyos patak egy lezárt részén le volt rácsozva ott is 50-80dkg osak voltak ott nem tudtam bottal az istenért se ugyhogy leháloztuk öket meg a Kádártai bányatóba is van sebes pisztráng sok éve raktak bele de nem horgászik rá senki na ott vannak kg s hoz közeliek meg é amerikai pisztrángsügér is /feketesügér na azt fogtam amugy én Szerbiába szoktam spanoméknál topoja közelébe erdei patakba na ott nem kell engedély se
pláne annak tükrében hogy ez a böhöm nagy 450 es kava is szinte végig nyélen ment 5 ikben. vagy négyben . nem tudom hány gangosak ezek. de nem nagyon kapcsolgatott már fölfelé.

amúgy egy ilyen extreme viadalt valóban eldönthetnének valami extremebb prologal is. nem egy ilyen úton száguldással. de hát ezt se nekünk kell kitalálni mert már kivan páréve.

a pisztrángokra pedig mocskos mód irigy vagyok! huu de bezabálnám roston sütve citrommal hajábafőtt krumplival! ez ahol a kép készült kel engedély? vagy hogy lehetne ott pecázni piszztrángra?
déwid
ez egy 5 gangos négykély. mentem egy ilan 2008assal... 140et simán tud...
nem kérdés hogy egy 250sx vagy 250yz gyári áttétellel is bejuthat at at 500ba...sőtt pasztanya is a...lehet rm 250nel ment a prológon is...de hidd el az az egy két fog kúrva sokat számit...lásd a répazabáló nyúl esetét..sokat számít az a két fog
persze, itt vagyok...csendes megfigyelő vagyok és mindig naprakész vagyok a GasGas topikból
Már bevettem Mesterem, mostanában csak olvasgatok ja meg szerelek, hogy legyen valami gyakorlat is

A példád célzását értem , de részemről a pilóták kvalitására akartam fektetni a hangsúlyt

Nézd meg ezt a vidit, hány helyen mehet végsebességgel amit tud a vas?
http://youtu.be/6WYAjiVeFsI
déw.
vedd be a gyógyszert...
MOST

othon a tüzet..hát ez még vicnek is szar...de nagyon szar...még jó hogy a vizihullát nem kérdezted..mert az is volt pár...de nem otthon
.

dév te csak olvasol a motorozásról vagy voltál is motorozni...valaha... a robival is...csak olvastatok...a a sok mtz80as felvétel is csak megrendezett volt

egy 15kmes sik felfutón(az a párszáz métert 15km en az = sík felfutó.
szóval kigyorsítás majd 100..110..120.............15mpig
vagy 100...110...120...130...140........................10mpig
ez kb olyan hogy egy ember magához képest kb 30sec különbség..és ez már kúrva sokat számít hogy 12perc vagy 12 és fél...400as éa s a 50adik között nézd meg..kb 30sec van....
mert ott a mezőny már nagyon schűrű!
Mi újság fő tűzoltó? Eloltottad már otthon a tüzet?
Meggyógyult mindenki?
Elméletben ki lehetne számolni az egyenesek alapján, hogy a prologon mennyit is számíthat az a +-20km/ó végsebesség eltérés, de nem is ez a lényeg, hanem inkább a kigyorsítások(ez lehet a jobb technika esetén kevesebb) és féktávok időtartama(kanyarvétel is, mert van bőven), azaz a fő hangsúly a pilóta tudásán van, s azon mennyire ismeri a motorját, hol kell tartani a fordulatot, hogy az haladjon is maximális nyomatékkal, mekkora a minimális féktáv amivel be tudja venni a kanyart, pöpecre belőtt futók, amik úton tartják a kereket, stb...
Elvileg a krosszok meg talán jobban is gyorsulnak, mint az endúró, bár tény, hogy végsebességben lejjebb vannak.
A prologhossza 13,5 km ezen GPS rajzolat alapján lehet előre elmélkedni
Ami rajtnál is lényeg az itt is érvényesül, hiába van valakinek jobb erősebb motorja, ha szarul forgatja, rossz helyen vált el, gyengébb vassal simán lerajtolják...

Szubjektív véleményem az, hogy itt az endúróban tuti a pilóta a lényegesebb, s utána jön a vas, persze azonos kvalitású pilóták között már érvényesül mit tud a vas
S nem félreérteni, hogy egy 88as 50ccmes motorral majd agyonvernek egy 2010 es fejlesztésű 450-et, nem erre gondolok, bár még ez is előfordulhat, ha akkora eltérés van pilóta és pilóta között hanem arra, hogy 450RMZ vagy 300as EXC vagy 250esRM, vagy 250YZ vagy akármi más, szerintem nem jelent sokat, csak akkor ha ugyanolyan kvalitású lovasok ülnek rajta.

Ja meg a másik sajnálatos dolog erzbergben, a proglognak köze nincs a Hare Scramblehoz, teljesen más tudás kell hozzá. Azaz a prologon tavaly pl OSSI akárki nyert, aztán endúróban úgy elvérzett mint a huzat...meg a sok gyors rájder csak feltartja a komolyabb endúró terepen azokat, akik esetleg hátrébb startolnak, de ott tudnának haladni, ahol a többiek, a gyorsak csak pislognak...
Azaz a prolog helyett szerintem valami más jellegű indulási/bejutási sorrend döntő buli kéne...pl egy romaniacs prolog féle pálya időre...
kicsit nem vagyok itt egyből jól érzitek magatokat és sokat irtok...oda kell figyelnem erre...többet legyek itt

a pisztrángról...
szali ezt csúnyán beszoptad...de csúnyán...hát bálintéknál..a nagyotmondóéknál a balaton mellett...há a 35 fokban a magnumot is beetették...neked meg most ezt a piszt-rángót...
másfél kilós...félre olvastad...
más, fél kilós
na igy már stimmel
ja amit tudni kell. úgy hallottam az erzberg után pár héttel betelt a nevező 1700as lista...
ezt egy olvasonk mondta....=biztos infÓÓ
bálint milyen kristóf figyel már itten?
mond-te kristó grófja

ádi há sok sikert. a sok basztatódnak meg ...keményfaszúnak mondjad... jönni kell csinálni kell osz utána lehet ugatni..
én tudom mert az összes regiment meg dévainál ezt mondtam...mikor készítetem fel a racerokat...gógógó
a felfutó..nem kruntzch(kunszt)
előre a 13as lk helyére rakjál fel egy 15öst..olyan biztos van...na azzal a 120as végsebességből lesz egy majd 140 és nem forgatod szét a 100as tempónál sem a gépet...elindulni..há a kanyarokból kifelé nem kettesbe rakod hanem egyesbe...
az első lk cseréje kb 24mp művelet
a bergne nekem is úgy volt...13-45 lk val mentem de ha pirítani akartam arra volt egy 15 eslőlk...na az már dobott olyat majdnem mint egy +sebességfokozat.(megközelítőleg 15%kal csökken az átétel és ezáltal nő az utazód...kiba sokat számit elöl már egy fog is ...hát még kettő...
lásd répás havert akinek ...két nagy foggal elől tiszta boldog... de ha kiütöd neki azt a két fogat...tiszta szomorú lesz mert már nem tudja a répát nyammogni..és nem lesz tiszta boldog..sőt...depresszíós állattá változik ......mondom hogy sokat számít elöl két fog . .
Ugyan kívülállóként, bár Ádámot jó barátként ismerve én is azt mondom h becsülendő ha bevállalja, nyilván mindenki szorít majd neki aki csak ismeri és senki sem a rosszakarója. Ha jól emlékszem tán 2008 ban volt egy pali aki 4-5. hely környékén futott be valami 2t 250-el. Bár nem jártam kint még sajnos egyszer sem, de szerintem azon nem megy el az egész verseny, hogy az Yz-d 110-120-et megy, más Exc-je meg 130-140-et.
Oroszlán Ádám (HUN)
Startnumber: 842
Bike: Yamaha
Type: Yz 250
Prolog: YES
Class: Competition Single
Red Bull Hare Scramble: YES
Rocket Ride: NO
Team: smile team

Eredményes és jó motorozást kívánok!
van benne. ..kcsik de vannak
a mély részeken ahol megmarad benn a viz a csobogók alatt
de tüskevár elött a kigyos patakba vnnak fél kg-1kg sok le van zárva 1km es szakaszon ráccsal onnan szedtem ki elég sokat
Én elárulni nem fogom, hogy merre vannak de a Bálintnak viszek ma egyet
Másik meg .. Elgondolkoztam miért mondhatod ezt.. Nézd meg az adatlapom és meglátod a nagy hireket :) Kiirtam mennyi lesz a rajtszámom Ha ez a csapból való indulok az erzbergen akkor jót mosolygok De ha érdekel indulok mind2 románon is meg majd horvátba ősszel is Amugy meg honnan tudod én mit edzek ? Csak a Pistiékkel lehet edzeni? Tudod ingyen jártunk az usziba több éven át veled Na majd irom, hogy sikerült, nehogy megint a pletyka menjen
A romai f patakban max 8cm sneci van
amúgy ez szép hely de a piszráng nem hiszem, hogy ott van. mert idöszakosan nincs annyi viz abban a kútban! a piszráng meg okos hal nem megy olyan kútba ahonnan nyáron eltűnik a viz! maxa nagyon aprók. azt meg egyétek meg ti!
DÉlután viszek neked 1-et ajándékba
áruld el léci! de az is jó ha küldsz lefagyasztva 20 kilót tisztítva!
hát én tudom ol van pisztráng de azok is max fél kg sok megfogni szinte lehetetlen öket de nekem sikerült bár az erőteljesen kimeriti az orvhorgászat fogalmát amugy ha érdekel elmondom...
Bakker ha valaki kifizeti, meg kivisz én kimennék Erzbergbe motorozni egy jót , bár már azt hiszem nem lehet kavircolni csak a versenyzőknek Ha lehet motoros nézőként, akkor bemennék a Dynamitba, meg a Carl Dinners szekcióra oszt ott bohóckodnék egész nap

Tényleg olyan még nem volt, aki átmegy a csekpointon aztán visszamegy egyet, mert ez a szakasz neki nagyon tetszett?

Versenyen indulnak simán YZ250 vel és be is jutnak az 500 ba...
illetve RM250 el sem csak a Pastra tud indulni és bejutni az 500 ba
Tavaly volt aki YZ 125 el próbálkozott, igaz nem jutott be, de el mert indulni vele

Szuma rengeteg múlik a lovason hiába ül fel valaki egy csúcs gépre, ha motorozni meg nem tud...