valamelyik nap nem ti voltatok a hiradóban? szegednél átsétáltak a tisza jegén3-an...a parton meg várták őket a rendőrök...szép kis büntetéssel..
te voltál eszemben...de gondoltam azért nem mész el szegedig
persze , tudom mi az a rianás.. hiszen a jégen születtem
amugy szerintem a jég legfontosabb dolga azon kivül hogy kell hozzá sok tapasztalat, meg ismerni kell, az hogy mindig okosan és ovatosan figyelni kell a jelekre stb ...
nádas, kövek közelébe nem ajánlott ott mindig vékonyabb , főleg olvadáskor, + a partszél is hamarabb felolvad, van hogy hosszu pallo folyoson megyünk be korizni mert a széle már hullámzik bent pedig még tök vastag..
és ahogy mondod befolyok -kifolyok környéke kerölendő, távolságot artani em egymás mellet beszélgetve korizni, kötél hoki ütő , jégcsákány a nyakba akasztva , alap kellékek... és nem egyedül...max akkor amikor full biztonságos..
ez igy van ahogy mondod... a közép kategoriát nem lehet eladni, pár tipust kivéve..
én pl le is vettem a hirdetést..mifaszt erölködjek az eladással elhasználgatom én ezt a motort még jo darabig... jo motor baja nincs szeretem..
gondolj bele menyire nincs pénz , van haverom aki zugban szerelt melo után egy bérelt műhelyben, kicsi pénzért, volt sok munkája éveken keresztül, most felszámolta az egészet mert még a bérleti dijat sem birta kitermelni... pedig minden szart megcsinált... ez van.
Jóreggeltet vagy délelőttöt de most keltem éjszakás voltam.Nekem muszáj innom kávét mert különben nem bírom a 24órázást!Igazad van Zoozee ha piálni megyünk faluról falura azt én se tartom endurózásnak!De ha kimegyünk két napra akkor legurul egykét feles meg sör!Sok hetes hajtás után ez kijár nekünk!Ha komolyabban rámegyek az enduro dologra akkor én se iszok mert annak semmi jó következménye nem lehet.Ha megyünk bágerba akkor visszafogottan alkoholizálunk hogy tudj nekünk mutatni valami rövidebb utat!Bárcsak már ott lennénk
ilyenkor van a rianás.
ha kissebb önálló darabokra törik . faszán rámégy egy ilyen darabra aztán mint egy csapóajtó sittysutty beenged a jég alá és szépen összezár feletted :) ha szerencséd van tiszta a jég és tudsz integetni a haverjaidnak akik feletted surföznek:)
mifelénk a kifolyók a veszélyesek. ott mozgásban van alatta a víz és másképp fagy be.
tavaj előtt egy marha haverom szépen rákorcsolyázott a trükkös jégre a kifolyónál és már ment is befelé a jég alá. tesómmal húztuk ki hosszú botokkal. szerencséje hogy velünk korizott szerintem más beszart volna és ott haggya a gecibe. mi meg a ber grillstöl tanultak alapján le hasra és odakúsztuk pók állásban a botokkal és egymást húzva kihúztuk. a tesóm volt közelebb a sráchoz. néztem ahogy behajlik alatta vagy 10 centi mélyen a jég mint egy homorú tükör. mondom fasza mindjárt szakad ezis befelé. de aztán kihúztuk a marhát és röhögtünk mint állat. irány a ocsi ruha le és gó haza . a parton szemlélődöknek csak arra volt esze hogy rendőrt akartak hívni meg kiabáltak befelé hogy milyen marhák vagyunk. szóval ha ezeken múlik akkor nem rántották volna ki az is biztos. inkább végignézik ahogy elmerül szépen a habokban :)
amúgy beszarósoknak nem jó szórakozás a jég. csomó dolgot kel ismerni ahhoz ,hogy biztosan tudd mit miért merre hogy hány méter. jó pár éve még a befagyott Tiszán is átmentünk ! azért így visszagondolva az elég meredek volt. ha folyóba szakadsz be akkor nem sok esélyed marad. mégy befelé a jég alá szépen. ráadásul mocskos alattomosan fagy be!
Valószínű nincs az embereknek pénze...egyre nagyobb lesz a szakadék, lesznek a csórók, meg akiknek van zséje. Akinek van, az közel újat vesz, akinek meg nincs és motorozás élményt akar, olcsót. A közép árkategóriás motorokat, ami még motor, de már nem számít újnak, valószínű piszok nehéz eladni. Bár ez csak feltételezés, elemezni kéne a piacot
Haverom lehet jól csinálja, szaré hugyé megvesz régi nem üzemképes motorokat, megcsinálja pár forintból és még viszonylag olcsó áron továbbadja és elviszik tőle, mert az még olcsónak számít...de közben a motor egy tákolt szar, igaz, hogy megy, ad motorozás élményt...
ez a visszafagyott jégtálákon motorozás az idén is megvolt, meg tavaly is, ésatöbbi.. szoval nem tudsz ujat mondani....
elmesélem mi volt eddig a leggázabb jeges sztori ..
álltalában a fűzfői öbölben marad meg utoljára a jég, mivel onnan mindig befuj a bakonyi ÉK. szél meg a formája is olyan mint egy szép női mell...
szoval a balcsi már mindenhol hullámzik de ott még lehet korizni jégsurfőzni.. aztán egyik évben még ott koriztunk rajta pár srác meg surfőzött és befujt az északi aztán megindult az egész jégmező egyben, ilyenkor viszi faszán magával a belefagyott horgászstégeket ilyesmi...
nekem volt időm még kiugrani a partra korival, de a surfus srácok nem vették észre száguldás közben hogy már egy komplett mozgo jégtáblán repesztenek... mikorra észre vették addigra meg volt a part meg köztük vagy 20-25 méter és féluton voltak kenese felé..
kiabáltunk nekik de volt amelyik azt mondta megy még egy kört akkora fless...uszo jégtáblán jég surfuzni... aztán persze uszni kellett surfustöl a partig de megérte , legalábbis azt mondták... nagyon sulyos hülyék..
aztán mikor kiljebb ér a nyilt vizre az egyben jégtábla szépen összetörik.. apro darabokra..
te voltál eszemben...de gondoltam azért nem mész el szegedig