tegnap meg szépen eltöltöttem egy kellemes napot a bugaci erdőmaradványok közt az ős borókás maradványait locsolgatava.
éljen mályus elselyeee
voltak ott pöstiek is szépszámmal
na hály.
megvolt az uly garagéba az első szervice dély.
hát mit mondjak finom volt
úly fékolalyak, elöl hátul, kuplungolajcsere...légkhszűrő tisztítás...úly elsőguma...holnap megakaja a hátsót is...mert talán lesz eső..
itthonra két naposra mutatja.
hát ha lenne sár... .
Kellemeset csapattam a hét végén!
Pontosabb lett a kormányzás ezzel a csapággyal az biztos!
Viszot 1 dolgot elfelejtettünk(-tem), majd írok mail-t!
Én meg olyan erdőirtás láttam:
Lucfenyők kivágva ráborogatva a földútra, de biztosan elég régen, mivel már az 2 nyomsávosok is másik földutat vájtak a fákat kerülgetve...
Nincs értéke a fának, össze sem szedték! Sőt arrébb sem voltak hajlandóak vinni! Nem számít majd ott rohad!
Övéké az erdő, azt csinálnak benne amit akarnak sőt még meg is magyarázzák az okot...
Ahol bicóval jártam az simán tájvédelmi volt már, még is egy rakat fa kivágva, aljnövények kitaposva, de ez no problem,
mert nem kedvcsinálásból űzik hanem pénzért...
régota mondom nektek csak nem hiszitek el, hogy azt a rengeteg bakhátas meg fél méter mély keréknyomos utat az erdőben mind erdei motorosok járták ki sok év megfeszitett munkájával...
méghozzá ugy hogy a két motort elöl-hátul 1-1 fával összekötözték és ugy motoroznak a bakhátas uton , sőt még lopott fát, őzet, szarvast is tudnak igy szállitani mint rakomány....
szellem motorosok...
ennek van még egy emberes verzioja is mikor a gáz kuplung ilyesmi egyik motorra van bekötve, akkor elég 1 vezető, ez költség hatékonyabb de mikor fent akad az egyiken a gázgáz akkor egész nap körbe körbe megy a motoros...
aztán vannak még a szélesitett tengelytávu qvadosok akik nagy farönköket szállitanak... erröl biztos hallottatok már.... durva joszágok..
biztos vagyok benne hogy az a tévés vagy komolyabb ujságiro aki egyszer megprobálni csinálni erröl az erdőkben szabályozatlanul folyo rablogazdálkodásrol egy tényfeltáro riportot az másnap már nem dolgozna mint tévés....
bár mondjuk még műsorba sem jutna mert a jogászok már elötte lefujnák ... tudják ők is hogy komoly falakba, perekbe ütköznének...
bezzeg az erdei motorosok azok mekkora kárt okoznak az erdőnek.... kb a vicc kategoria..
nem akarok telefonozni tudod ...ma költöztetünk....már összeszedtem a cumókat ..
amúgy majd felhívlak ha ott vagyok a telójáról...mert mondta x.y. hogy kitaláltatok valamit..vagy ő..majd hívunk ebídután...
mi mikor lelocsoltuk bundit akkor lepődtünk meg hogy milyen kicsi kutyánk van ....
tegnap kutyáztam meg macskáztam kicsit...nagyon aranyosak voltak főleg, hogy hetek óta alig láttak .....kár értük , hogy nincsenek itt...
majd vennék eccer persze de nincs nagy rendszer az életembe főként most meg egyedül....nincs ki itt legyen mikor én nem vagyok itt.. és így nem szívesen kínoznám ,hogy össze vissza eszik meg be van zárva hol kiviszem hol nem ...szóval attól sokkal jobban szeretem őket minthogy mindenáron csak birtokoljak egyet.....
de lehet jönnek még olyan idők amikor ezt meg tudom oldani ....akkor nézek majd valami ebszerkezetet....
venni meg ugye nem is tudok mert csak egyszer volt budán kutyavásár...
http://youtu.be/cGDjjUfWOAk