Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na ez tuti visszazúgott mert akinek ott kikapart annak már kapáltak
ezeket találtam . facebukon. a bánya vicc volt csak látvány efekt . inkább szrul nézett ki de nem volt vészes annyira. azért visszaesni nem lehett kellemes.
nem keresed mert a vas nem aktuális..wágod?
nem költesz rálya egy kanyima vasat sem inkáb tüzeld be a kandalóba..azzal legalább melegedsz télen.
vagy egyből kűdd a kalymán szigeteki számlámra...akkor ketten is lyaúl járunk.(a hawai már régelavult mert már thawalyi)
szali há itt vagy ..a fene egyen meg rágjon...
olyat tegyél fel amin ismert emberek vannak fennt
pl.:teh-én

meg regéljed megfelé a dolgokat amig nem én irom le az élményeid addig jó?
Köszi szépen de nem hinném, hogy ovál power perselyt csinálnak, vagy erről lenne szó
A henger elfogadható most, úgy értettem, ha gyárira akarom
következő lépésben mondjuk már valószínű persely kell neki, akkor majd ha még aktuális lesz ez a vas, kereslek
a megfizethetetlen rutin
na mék alukálóba...
lyaú élyt.
a tsaláncsipésről annyit: tsalánba nem ül a benkö
de ha belefetreng a paraszt akkor még másnap este is ég a karja...
de már szerintem tudni fogok aludni..már négyszer bekentem a niwelya testápolóval, lyaú lyaú a fájdalmat enyhiti de mi van a mellék hatásokkal ...még a végén valami puhaság keletkezik a rinocérosz bőrömön
Nem baj,én már szöveg felolvasó programmal hallgatok itt mindent
só..szoljál már valamit vagy én meséljem el veled hogy is volta ka dolgok?
elírtam ..
az első resölc
na végre .
kiírták a déwalyi eredményeket.
az első:resölt
a második.kaming
a harmadig :szún
Ja,de azt őszintén!
Basszus nagyon komoly!
na itt a bánya épp mennek a mögöttem kettővel lévőhöz én meg készülök felfelé..fe l is jutotta ma köteles rsác feje fölé jóval..onnan tekerték fel a kerekem kézzel.!
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net...
Vagy legalább sikítson
Csak a lényeg,hogy SZORÍTSON!
Hüvely teljesen jó ha szőrös,ha sima
Jajj,neee,inkább idd el
Valaki (asszem a zoozee) írta a perselyezést.A cimborának itt csinálta valaki a környéken,egy 250-es CR-be,a gyári henger árához képest valami apró pénzér.Sokáig hajtotta,sosem volt gondja vele,pedig használja erősen a motorokat.Ha gondolod megkérdezem tőle kivel csináltatta meg hogy mennyiért.
ez egy olyan ember memoárja aki 3-3és fél órával később ért be tőlünk..de érdekessen látta a versenyt az az biztos..nem árulok el nagy titkot ha azt mondom:őt akarták meglincselni.

Hát, most hétvégén voltunk a régi Magyarország híres Gyalár most (ghelari a neve) faluban amely híres volt a vasérc bányászásról, sőt a bánya 2 méteres bejáratain és alagútjain is végig mentünk, egy Enduro versenyen.
A versenyen aminek neve Enduropanorama 350-400 indulóból 100 volt a profi de mint várható volt a fele bele értve magam csak magát akarta kipróbálni már nem a profik közt hanem a ultra kemény extreme enduró 100 km napi meneteken amiből kettő nap is volt. Ami érdekes az hogy az első nap az olyan durvára sikeredet, hogy ertzberg és romaniacs-on induló versenyzők jelezték olyan durva volt a verseny hogy vetekedett az előbb említett kettővel. 12 darab check point a hatodiknál letehet tankolni 50 km-nél, de minden feljáró extrem hill climb kb 1 óra volt. A baj az volt hogy, volt egy 20 db román és 20 db lengyel amely folyamatosan akadékoskodót, útban állt és a feljárókban mindig előttem voltak, előzni nem engedtek mert keresztbe feküdtek a hegy oldalban, egymást természetesen jól megszervez segítették de folyamatosan maguk mögött tartatottak. De mire sikerült át bogozni magam rajtuk addigra egy 2km hosszú lej árokban felforrt a fékem de úgy, hogy 1 órát álltam míg visszakeményedett a első fékem és folytatni tudtam. Sajna így mire beértem a cseck point-ba lejárt az idő és DNF-el kiestem az első nap. Összesítve nagyon nagyon eexgtrem kemény volt és mást nem is vártam el az egésztől mint hogy folyamatosan az ájulás és terhelés határán voltam reggel 8 tól este 6 ig. folyamatos extrem feljárok lejárókon, gyökeres köves hill climbeken.
A második nap sokan szerencsére a lengyelek és a románok közt a profi csapatból át mentek a B csoportba és könnyebb volt végig menni a versenyen amit végig csináltam egy szakaszt ki hagyva mivel azon egy olyan feljáró volt amit negyedik felmentel során sem tudtam teljesíteni. Igaz mivel DNF et kaptam az első nap. ezért sajna megint utolsó helyről indultam mivel sorszám szerint indítottak minket (enyém 88), ami megint azt jelentette végig kellet magamat hámoznom a mezőnyön kb 50 ember, igaz ez sikerült is és beértem a első sörszámukat, ami kb 50 ember meg előzését jelentette. A második nap összegezve, sokkal könnyebb volt mint az első kevesebb volt a bólya ) akadály emberek) de sokkal durvább falak voltak, volt olyan kö fal, aminek sokan neki sem mertek menni mert amikor meglátták a falat (kö fal egyből vissza fordultak) mivel az onnan a vissza eső motoros majdnem biztos leves lesz a motorja. Volt olyan két feljáró amin folyamatos teli gázzal 2-3 méter híján nem lehetett felmenni, igaz volt akinek sikerült, a mezőnybő összesen 3 embernek.
Volt olyan lejáró amin senki nem mert állva vagy ülve lejönni a motorral de természetesen megint volt 1-1 ember aki megcsinálta. Hát ki is volt ez hát a mentorom GASGAS Ákos ki a profiban első nap 44 lett és a második nap is hasonló eredményt ért el várhatóan. Ákos nagyon jól teljesített, mivel végig ment mind két nap és úgy hogy mind két nap első defektel, helyt állva az első 40 ember közt. A többi magyart említve Hosi, Geri, Mami,Imi és még sokan ekésítettek a csapatot, nagyon jó volt a hangulat, a szervezés brutál jó, a szallagozás és a egész verseny tökéletes.

1 biztos az hogy egy ilyen versenyen valaki nyerjen ür tempot kell menni és földönkívülinek kell lennie, meg persze első 20 rajtszámmal kell rendelkezni mivel így a bóják kikerülhetök.
a másik ami nagyon hasznos volt meg tapasztatuk, egyes mint mindig ügyes magyarok hogyan csalnak, neveket nem említek de láttuk ahogy mi a vályúban élvezkedünk ez a ember pedig felűről a sík úton elrobog mellettünk, nem is csoda eredménye jó lett. Igaz volt helyi ismerete és okossága ki kerülni azt ami nekünk élvezet volt szenvedni.
De az is nagy tapasztalat látni és meg élni mit és hogyan kell fel és le szerelni egy motoron ahhoz hogy 100km ultra brutál extrem körülményeket kibírjon ember és motor egyben.

Nem szeretném az első helyezetes Kovács Erwint kihagyni aki űrtempóval és földön kívüli tudással 2 óra 30 perc alatt végig csinálja csalás nélkül, azt mi másoknak 6-7 óra.

Összegezve jövő évben is megyek, nem B (hobbie) ben hanem megint az A profi csapatban, megint nem a hely eredményért mert szerintem sok esély és értelme nincs hanem csak a értelmetlen és céltalan határon extrem szopás enduro élményét meg élni. Fényképek és videok majd mellékelve.

Összesítve egy olyan extrém ember próbáló több mint 10 órás motorozáson volt részem amit nem tudnék kihagyni.

és egy érdekesség a verseny nyertes sem vizet sem málhát nem visz a verseny során mert ami nekünk 6-8 óra neki simán 2:30 perc alatt megvan. hihetetlen nem !

Nemrég ragasztottam meg a lendkereket, most már az is gyári ja még nem, mert ki kell súlyozni
Komolyra fordítva egy baja van a vasnak a henger(hónolni+nicasil kéne, meg a power ház persely hogy "gyári" legyen), azon kívül szinte minden pöpec, na jó nem, de el mernék vele indulni akár DEVA-n is én úgy is előbb kidöglök, mint a motor
Ha kocsi műszaki után marad zsém, a futóműveket még elbocsátom egy LM tuningra
Mikre képes egy kis eső a "seggfej" csávón feküdtem nem tudom hogy kapta le az ülést, de az nem semmi volt
Hát Te aztán igazán türelmes vagy, le a kalappal ennyit nem várnék másokra, seggfej csávó lennék én is
A videókat majd te linkeled

Kérdés első vidi: ilyenkor szabálytalan, ha kicsit balrább mész fel?
Hát a többi se semmi

Mikor így utólag visszanézed, mit össze szentségeltél, akkor röhögsz rajta?
Még van mit néznem