Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

volt olyan hogy belekezdett csúszni a vizmosásba a két szikla között...ezek orditották ..jaly ne meny bele azon nem lehet lejönni..hát én sem akartam belemenni csak belecsúszott az eleje...na ott is izzadtam mint Qrva a templomba...de 110kilós vok és a saját súlyomat úgy dobálgatom kondizáskor ahogy épp kedvem van (mer erős is vagyok nem csak szÍÍp)
szóval ott kb 1m főggőlegessen felhúztam az egész motort úgy hogy az első kerék még beakadt a fába is...na ott kész voltam..ha nem sikerül..akkor kérnem kellettt volna volna segitséget EZektől..na azt nem..bár régen volt olyan celeb vagyok ments ki innen..emlékszel bálint de az régen volt most csak az van celeb vagyok . megcsinálom
illetve 2méterrel arrébb mikor azt hittem sinen vagyok..mint józsef atilla...akkor meg megint lecsúzsott a motor hátulja.. majd 2m múlva az eleje...hát ott i épp nem volt lehetőség másra ..csak arra hogy elejét hátulját egyszerre felemelv efeljöjjön az 5 nyuszi öt...
de feljött.

az amiről a szali beszél hogy nem úgy csinálta mahogy szerette volna..az igaz..én sem úgy terveztem hogy 10m rel arrébb lesz..illetve elismerte hogy nem látta azt miért megyek arra mikor arra még szarabbnak tűnt..hát csak is azért mert emerre...nem volt párkány!viszont mocskos merdek full állandó lecsúszó guruló avaros talaj...2m rel fejjebb jutni sem lehetett nem hogy a maradék 20mert!
ott legközelebb sem jutunk fel...
de szerintem nem számít mert emitt is ugyan az a szakadékos geci volt...+azon a hegyoldalin..abban a hasadékban...bárhol ér mert mindenhol lehetetlen a hely....mikor felutottam át kellett menii egy másik gerincrészre és ott lehetett csak lejönni...emennek a résznek ahol a szali vs zarándo feljáró van..ott az a része a leglankásabb!szóval nincs gond azon az oldalon mindenki ott mehet ahol akar én meg adam neki...bár ezek beugattak hogy ..
Ó hát ez nem volt szép nem adjuk meg mert toltad is meg cibáltad is.. akkor adják meg ha leszállás nélkül.....hahahahahha
ott..hahahah...
én már akkor is megadom bár kinek ha egyáltalán gyalog feljön...ne
gps az van a fejedben az biztos...
ironikus vicc akart lenni..látom mind értitek az olyat....
ha tippelnem kéne akkor én sajna az utobbira szavaznák...
szerintem a megmarado emberiség nem képes összefogni egységként....

de ha bele gondolsz ez is egy evolucios folyamat.... ami releváns..

talán majd a 2.-ik, vagy a 3.-ik törés után változik és képes lesz a közösség érdeket a saját fölé helyezni...

vagy nem... és eltünik nyom nélkül, akkor viszont ez volt az evolucios utunk... attol még a bolygo marad, és más fajoknak van esélyük a fel emelkedésre...

erre jo példa a 180 millio évig a földön uralkodo dinokat elpusztito meteorit...
utána gyakorlatilag ilyen patkánynál nagyobb emlős állatok nem maradtak életben, a mostani fajok mind belőlük fejlődtek ki...az élet nem állt meg csak alakult ,alkalmazkodott.
déw.
nyugodj meg.. vanak patakos teknikszkás részek is 1000re.de azokat nem irogatom meg mert most csak olyan semmilyenek voltak...mentünk benne oszt kész.
az hogy sokat feljárózunk... hár azt nem tudom..de az biztos hogy ide valamilyen tecsnikszkával eljönni ..pénzkidobás. .full szivás és a maradék erőt is kinyírod velőle....
szali is ezzel küzdött fél évig...nem volt olyan gyönge az a tecsnikszka mert azért fjött ugyan úgy mint tegnap is mindenhol..de folyton inyált hogy milyne szar volt úgy menni hogy a gép nem 110%os.
pl a zarándol feljáróba na ott az alján kellett egy méretes gáz a patakba beleguruláskor..majd felfelé a nyom nélküli ferde hegyoldalt nagyon meredeken..majd jobbra elcsap és fel amig csak birodod..gyertya nem engedélyezett illetve völgyláb..mert az egyenlő egy 8méteres zuhanással
onnan flefelé minden miliméterben lecsúzó motorral küzdesz.. látoda a helyet ahol el kell forditanod a motort de a párkányok..mikor odaérsz nem is tűnnek annak ..mert megent lecsúszik a kerék...de azért meg lehet csinálni...úgy dobogott a torgomba a szivem ..mert éreztem hogy az is mászik fel a testemben....+ a tudat..nem akarsz lecsúszni a szikla tetejére...de jó volt.. mert zért nem egy 200m magas szopás..meg hogy szali lent én meg a felsőbb részeket kitakaritottam..ill már van pontos elképzelés hogy merre..igy szerintem legközelebb egy 7perces finom kisküzdéssel fent lehet lenni..persze ez pro nyom szóval...lesznek olyanok is akik ért majd vissza kell menni

déw amúgyezek mind csak vetitések.. mi az alfőd közepén lakunk.. és nekünk már egy kissebb domb is nagy élmény(ami 1m nél magassabb az már feljáró..2m nél magassabb meg ighazi hegy...a körtöltés a város körül...4,5 m magas az már egy igazi hÍm..alálya )
szóval kijössz oda és azt mondod..na ne vicceljetek..ezek ..ezekről irtok regényeket...ó hát itt leálitott motorral egyesben konnyű szerrel feljutok .

tegnap még volt egy komolyabb motor felakadásos mentés is...az egyik falra felakadt mpi és visszamentem hogy mi van..erre mint a pók a falon ott csüng..mondja a lábtari felakadt egy egy gyökéren..nézem dehát én itt vagyok..ezek szerint az erdőben több gyökér is van ..na vissza..elmék letámasztom az 5 nyuszi ötöt...nem volt nagy a fal csak 10m ha lehetett de mitre feljutottam a sáros mütymüttyön...kiizzadtam mint a ló...mert egyszerűen nem lehetett fogást találni sehol...a motort ketten együttes erővel elforgattuk majd abban kapaszkodva veménykedtünk hogy nem csúszunk be alá ha megindul...
de végül is megoldottuk...

déw azt tudni kell..itt a basztatás nem negativ dolog miatt van..persze aki kapja az ivet annak azért szar..én is szoktam kapni..nem keveset...
ez arra van hogy mikor valaki bevállal akkor amásik nem benyüszit hanem az is bepróbál!és ettől megy a tudásszint felfelé...
ezért jó olyanokkal kimenni akik többet vállalnka kicsivel mint te...
szali előtt meg le a kalappal..a mostan pár hajtáskor legalább3-4 olyan helyet is adott amire nekem eszem ágában seem lett volna neki futni..de igy meg faszául megcsináltuk
szalinak ha csak 10ed annyi érzéke lenne hogy merree is kéne menni mint amyennyire meg tudja találni egy hegyoldalt azt a határt amin még épp feljutunk!akkor ő lenne a legjobb vezető a zarándba
de neki nincs ilyen gps a fejbe..az meg nekem van
igy egésziti ki a banda egymást....mindenki hozzárakott tegnap is a hajtáshoz..ezért lett giga jó.
kutyának is ...
mpi-nek is ..
szalinak is hála ezért...

reggel alig birtam 5.30kor kelni.. .
még jó hogy a bringa ilynekor magától betekeri azt a tizen pár km-ert.az za érdekes..akár milyne fáradt is vok..ez a bringázás ez megy...ez megy zsigerből
Cseppet sem vagyok biztos abban, amit Ronis írt, hogy osztható a dolog ennyivel...Ricsinek hála voltam már romcsiban, láttam milyen zorba oldalak vannak ott s abban vagyok ami titeket megszívat az nekem felejtős, engem az itteni kis dombok is kiosztanak rendesen

Majd kijárjátok
akkor mostantol szorozzuk meg 5-el amit ir...? oké...
Bennem egy nagy kérdés van ilyen esetben, elméletben.
Képes-e a fennmaradó tömeg tudatosan kezelni a helyzetet akár az alapösztönöket felülírva együtt csoportban túlélni, vagy maradna a kiraboljuk, öljuk, agyonverjuk egymást az utolsóig?

Az embernek van ez a tulajdonsága is az ösztönök mellé, hogy TUDATOSSÁG, ami talán az állatoknál nincs, ott csak az ösztön/érzékek vannak, az vezet, szóval ezt képes-e használni vagy sem.

Mindjárt szólnak, hogy nem jó fórumon vagyunk
én pár napja a Majmok bolygoját néztem... a film 1970-ben készült , de az üzenete manapság még igazabb életszerübb mint anno volt....

na ezen lepődtem le teljesen, ami anno sci-fi kategoria volt, az manapság már akár elképzelhető...

gondolj bele a csimpánz, és az emberszabásu majmok DNS felépitése csak 1%-ban tér el a homo sapienstöl....
ember te hol élsz? nem vettél be valami túlzó tablettát?

Bálint. Viktor sok baromságot összehord az biztos , ki is hullik a hajam miatt az kurvaélet... én nem tulajdonítok az új feljárónak túl nagy jelentőséget ,mert még nincs kész csak egy elmélet ,hogy majd ott valaha fel lehet motorozni.... most még nem sikerült. amit vik művelt rajta az minden volt csak nem szép :) ocsmányul felcibálta a motort.. ennek ellenére fent volt! eloszthatod 5 el is meg 6 al is amit mond, de abban biztos lehetsz ,hogy ha odajönnél és bepróbálnád téged is elosztana a hely gyorsan .....
Köszi a kiigazítást , ez részben megnyugtató, én is azt olvastam, a szegény keveréktől melegedhet, meg korai előgyújtás, már ami a beállításokat illeti.
Elképzelhető ez van, amit mondasz, de még sem, mert ilyen erdőben bújkálok tötymörgés is kivégzi és ott nincs motor erő, csak nulla tempó.

Még annyit csinálok, hogy fogok egy drótot és a cellák között a lapkákat kiegyengetem, kicsit nagyobb lesz a levegő átáramlás, de sokkal több már így se lesz a hűtő felület
azaz marad a ventillátor tipp.
a téma érdekes....

szerintem az a kérdés kinek mit jelent a világ vége... szerintem ez egy evolucios folyamat ami felé száguld a mostani modern emberiség... a tények... ami biztos az hogy igy nem fog sokáig menni....
a kérdés számomra inkább az hogy az a maroknyi ember aki megmarad az hogyan csinálja tovább a dolgait,? mert hirtelen sokkal több erőforrása lesz, sokkal kevesebb emberre, a technologia is itt marad amit lehet tovább hasznositani, de nem-e még gyorsabban elkezd megint a mostani irányba vágtázni...

az hogy egy faj fenn marad-e ezen a bolygon, mennyire önpusztitoan kizsákmányoloan éli az életét.... és mivé tud fejlődni...tud-e alkalmazkodni, képes-e a változásra....
na ezt hivják ugy EVOLUCIO....
Tegnap néztem egy filmet, ebbe mindenki meghalt a végén, ilyet még nem láttam A címe The Grey.
Nem ezt akartam, de ezt jött le a torrenten elsőnek
nincs is ennyi hajad hogy tépkedd..
Látom foglalkoztat ez a témakör
nekem biztos világvége lesz idén, mert a kuplungom már nem sokáig bírja és míg arra összegyűjtöm a zsét

Vége szerintem nem lesz, de hogy változás lesz az tuti, csak idő kérdése mikor borul ki a bili nagyon durván, a kötelet is lehet feszíteni egy darabig nyúlik, de amikor elszakad akkor aztán zuhan mindenki
Dew... egyszer eljön a napja mikor megismered Viktor utánozhatatlan, és nehezen felejthető stilusát személyesen is, és akkor majd megvilágosodsz hogy mindent el oszthatsz kb 5-el...

najo 6-al...
lofasz van itt nem világvége... rosszul szemlélitek a dolgokat, minden szép és jo ,kis madár csip-csip napsugár halleluja...
a leírást , aki veletek motorozik az kösse fel a nadrágot
Van olyan is, amikor inkább vízszinthez közel harcoltok (patakmeder, stb.), ami nem gyilkolja így a motor nyomatékot/erőt, hanem elsősorban ügyességet igényel?
Rengeteg beszámolódban az van, ide-oda milyen nehéz feljutni, azaz ebből gondolok arra, hogy rengeteget feljáróztok
Ha elmegyek veletek, szerintem annyi lesz a tecsnikának, nem bírja szegényke az ilyen húzós feljárókat
Reggelt!
szali mindjárt lekúrwaanyázik .
mert nem keresem a konfliktust..hanem én teremtem .

amúgy 0,5 re a tréh-fával...le a kalappal a tegnapi csapat előtt..az utóbbi idők legfaszább hajtása volt...
kiszemelt helyeket mind megcsinálták...mpi nek meg garatula hogy a sirokin mindenkit megcsinált
a kutyával nagy küzdelemben voltak...de igy egymást űzve nem pedig egymást visszatartva kő keményen a fejlődés útján vannak..ha ügyesebbek leszen akkor drágám járlisztnek fel kell kötni a gatya szarát

aki nem volt ott ne sajnálja..szalineka 3 liter +benyát vittünk+az eigszcélynek 1,5 litert és jól leapadtak a tankok..szóval ha valaki jött volna egy nyusziöttel 7 litykós tankal. annak egy 5ötliteres marmont kellett volna a a hátán hoznia...6,75liter üzemanyaggal agyig töltve....

szali..most lám... ott tegnap este elkezdett esni az eső és reggel ötkor még eset! szóval az jó a lyövö 7 re nézve

laca..most megnéztem hogy is van ez a lábtartós téma..mert eddig nem naon figyeltem a lábam merre is van...minek is figyeljem tudja ö hol a helye.. hát a seggem végébe
1/2 re a tréfát... volt hogy telitalpal volt hogy kissé elöl ill kissé hátul volt...szali egyszer akarta mutatni a déwbeugratós lábtartást..de majdnek leakadt neki..igy inkább ráhagyta..csak amig még a helyén van neki a lába addig
zozi.
látom teljes világvége van nálad... cézilyum izótópokkal ébredsz... meddő nőkről álmodozol....inkább mennyél ki egy meddő hányóba motorozni

amúgy ezzel az utolsó zarándol féle feljáróval kicsit túl löttem a célon.
nem volt igazságos küzdelem.hisz szegény havereknek nem olyan gépük volt mit az enyém igy nekem ez túl könnyű dicsőseég lenne...ez igy tehát nem igazzsák
persze hogy nem jutottak fel szegények...
a béna kis tizen 8as sixdalyzi gumilyuk volt amin 13mm egy bütyök new korában + 250es meg 300as 2t motorok..a márka az ugye..kátélyem ..de akkor is..nekem könnyű hisz egy sx 525 van alattam.. +19colos krocc gumi.
szóval nem igazságos küzdelemben maradtak...alul..mármint alul a patak szélén a sziklák árnyékában

de azért szalinek minden elizsmerés hogy meglátta bepróbálta...egy jó 525tel meg 19es kerékkel biztos neki is sikerült volna...dehát akik a filyús verdákkal akarnak harcolni... meg vannak akik a csajos könnyed gépekkel csak heló kittizni
az egyik a helló kitti
a fiús meg a ...
helló pist
morgen....olvassátok amíg dolgozom vazze......de ma hétvége

vagy világvége.... de péntek az a lényeg és ennyi... már hányok is ...
meg motorozzatok is....

14 jele annak,hogy a modern civilizáció összeomlása már elkezdődött:

Sok ember azt hitte, hogy a világ vége 2012 decemberében lesz.
Hülyeség. A sokkal őszintébb válasz az, hogy a világ vége már meg is kezdődött. És ez nem jelenti a világ végét, csak egy korszak lezárását és egy új születését. Az átmenet a két kor között azonban lármás és költséges átállás lesz az emberiség számára.

Íme 14 jel, hogy a mostani világ, ahogy azt most ismerjük, a végéhez közeleg. Egy korszak végén és egy új kor elején élünk. A jövőben, amikor majd visszanézünk, mindez egy pillanat lesz csak a történelemben. Most viszont minden úgy tűnik, mintha szinte csigatempóban haladna. Félreértés ne legyen: a mostani világ fejezeteinek végét éljük. A következő könyvben egy új világot fogunk megismerni, amely nagyon különbözik attól, amelyet eddig megismertünk.

# 1 – Tornádók, hurrikánok, földrengések és szökőárak tömkelege -. Eleinte úgy tűnt, csak a véletlenek egybeesése, de most mintaszerűen jellemzőek a Földre. Az időjárás egyre szélsőségesebb. A közelmúltban több mint 120 tornádó pusztított az Egyesült Államok középnyugati részén. Texasban állandó a bozóttűz a rendkívüli szárazság miatt. És ahol nincs tűz és aszályok, ott árvizek vannak.

# 2 – A méhek csendje – A méhek kihalása Észak-Amerikából indult. Azt már tudjuk, hogy részben a kémiai növényvédő szerek (és esetleg a génkezelt termények) az okai a méhek pusztulásának.

# 3 – Az atomtudomány csődje – A fukushimai katasztrófa csak egy dolgot bizonyít: a tudósok veszélyesen arrogánsak a nagy volumenű projektek tervezésében, és nem veszik figyelembe a természet erejét. Az atomenergiáról azt ígérték, hogy tiszta és zöld környezetet és energiát fog adni. Ezzel szemben most csendesen és láthatatlanul mérgezi meg egész bolygónkat.

# 4 – A Wikileaks – Egy olyan korban, ahol ilyen sok a megtévesztés, az információkat kiszivárogtató embereket bűnözőkként kezelik.

# 5 – Az orvosi rendőrállam megjelenése mindenhol – A fegyveres rajtaütések SWAT kommandósai, az oltások és a kemoterápia gyermekekre és felnőttekre való kényszerítése. Az egészségügyi rendszer annyira haszontalanná, korruptá és veszélyessé vált, hogy az ahhoz vezetett, hogy manapság már egyre erőteljesebben győzködik az embereket arról, hogy bevegyék a gyógyszereket, beoltassák magukat stb. Ez egy kikényszerített orvosi monopólium, amely veszélyezteti egészségét és a szabadságunkat.

# 6 – Az egyre gyakoribb az élelmiszerhiány és termés kudarcok. Ez csak a kezdet: az élelmiszer árak továbbra is az egekbe szöknek az elkövetkező években a szélsőséges időjárás, a beporzók elvesztése és a globális génkezelt termények megjelenése miatt. Igazi élelmiszer a mai világban lassan már elenyésző mennyiségű. Érdemes elkezdeni otthoni konyhakertet telepíteni.

# 7 – A világ energetikai társaságainak hibái: a radioaktív sugárzás Fukushimából nem az egyetlen módja annak, ahogy az energetikai vállalatok tönkreteszik a világot. Ne feledkezzünk meg a Deepwater Horizon-ról, a hatalmas olaj szennyezésről a Mexikói öbölben -aminek mellesleg még nincs is vége. Még egy év múlva is Corexitet permeteznek az öbölben!

# 8 – A továbbra is tartó genetikai szennyezés. Ez lehet a legrosszabb fejezete az elkövetkező összeomlásnak. A széles körű genetikai modifikálások bűncselekményt jelentenek az emberiség ellen. Ez egy “gén szennyezés”, amely lassan szétterjed a világ élelmiszer-növényeire, termés csökkenéshez és végül éhezéshez vezetve.

# 9 – Amerikában lassan nem lehet eladni igazi, organikus tejet a zsarnokság és büntetőjogi bántalmak megjelenése, farmok bezárása nélkül. A cél az igazi tej tönkretétele. Az FBI még az Amish farmereket is megcélozta. Mi lesz ez után a világ többi részén?

# 10 – A pénzkínálat hamisítása, pénz fedezet nélküli nyomtatása, infláció. Egy bukott gazdasági rendszerben élünk, közel az összeomlás szélén, a hülye vezetők pedig csak olyan “megoldásokat” találnak, amelyek valójában felgyorsítják saját bukásukat. A gazdasági őrület itt mindenkinek nyilvánvaló aki valaha is tanult matematikát.

# 11 – A tömegek zuhanó intelligenciája – Az egyik leginkább zavaró jel a tömegek lebutulása. A fiatal, lusta, tévénéző zombik abszolút semmi értékeset nem nyújtanak a világ számára. Ők az “agyatlan fogyasztók”, akik védőoltásért állnak sorba, tévét néznek és szemétkaját fogyasztanak. Adjuk hozzá azt, hogy pszichiátriai gyógyszereken élnek és elhisznek mindent, amit a kormány mond nekik.

# 12 – A hírek teljes és tökéletes fabrikálása- a hírek nagy része teljesen és tökéletesen gyártott: a háború Líbiában, bármely állam adóssága, a munkanélküliség, … egy intelligens ember a híreket nézve felrobban a nevetéstől. Az információs források nem közvetítik az igazságot többé, csak politikailag célszerű fikciókat.

# 13 – A folyamatos környezetszennyezés – túl a génmódosítás-szennyezésen és a sugárzás hatásain, tömeges gyógyszeripari szennyezettség is tapasztalható. Ez nem csak a gyógyszeripari gyárak termékeinek folyókba való engedéséről szól, az is tény , hogy jóval több mint a lakosság fele szinte naponta szed gyógyszereket, valamint használ kábítószereket. Ez áthatja egész testünket, és végül a vízellátást és a termőföldeket is.

# 14 – A radioaktív szennyeződés belejut a globális élelmiszer-ellátásba – Itt van az egyik, legutolsó, igazán alattomos összetevő: A globális élelmiszer-piac mostanra már a Fukushimából eredő radioaktív sugárzással szennyezett. Azt mondták az értékek “alacsonyak”, de nem fogjuk megtudni az igazságot arról, hogy a radioaktív cézium-izotópok évszázadokon át megmaradnak az élelmiszerekben. A radioaktív élelmiszerek, mellkas-röntgenek,CT-k, testszkennerek, reptéri röntgenek… Az emberi fajra mért teljes sugárterhelés mára már eléri azt a pontot, ahol az tömeges meddőséget, vagy éppen rákot okoz. Vagy épp ez lenne a mögöttes cél?