Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nálunk van vagy 35 fok..
ilyne meleget ne lehet elviselni..csak kint a fődeken a fóliaházban... mert ott nincs 35 fok ott 53 fok van
visznt a 38 meg elllntétje volt 360nak..nehéz volt berugni...csak alul volt erős...és nem is forgott igazán. állandóan tönkrement a berugórendszere. mikor bálint először itt volt akkor ment tönkre úgy hogy haza kellet atutókáztatni...3km hegyi endúró vs 70km betonút
de ezek húztak szorgallmassan kawagabi... meg a kx 450..na akkor szerettem bele újra a 4t be...és azóta is
következő évben tértek rá a sx 380 ra pds taggal ..na onnatól jó endúróra a hátulja a ktmnek.. bár van aki köpködi..de én imádom..mondjuk mondják hogy kell hozzá nagy súly és akkor jól dolgozik ez a közvetlen felfüggesztés is.. hát súly az van az sx-emen az tutti
ez a ktm 97ben.... ez nagyon nagyon tetszetősre sikerült...
ha nem tér vissza a ktm a hagyományos telókra... feleslegessen akkor ez egy kibaszott jó futómű lett volna..
de igy .
50 MM(marzocchi magnum )volt benneúgy csulkott a villa fékezéskorbalra a kerék a motor alá...mert az a teló ..kibaszottul lötyögött a telószárakban...+még úgy kellett állitani hogy az egyik száron csak egy csavar vilt az volt ráirva.rebound dámping(húzó fokozatú csillapítás ..a másikra meg kompresszion dámping(ezt meg ki sem találjátok..de igen ..nyomó fokozati csillapítás..)
hát mekkora idióták vannak ezekben a telógyárakban.
persze azót a marzoccsi is normális upsd telókat csinál száranként állitható mind a két fokozat.
hu de faja kis géped van...
ez még a91- 98 blokkosak...
hú de szerettem azt az sx 360ast ...egy 1997 sx 360 volt.még 12éve
jó rég volt...megbizható volt könnyen indult.. 1,5 év alatt a tmk kivül ráköltött egy db főtengelyszimeing...+egy törött qplunglamella az egy ik race után...mert azért a 12 év alatt voltam ám 6 krocc racén
ez meg volt 96-2000 ig

olyan erő volt benne hogy azótasem egyik verdámba se..még a mostani sx 525 is csak álmodhat róla...az 5sikben 13-50 lk áttétellel úgy jött kerékre pont amekkora gázt húztam neki
akkor még az volt a menő.
mikor vettem azt hittem ..valami baj van vele..túl könnyű az eleje vagy ilyesmi...mert nem normális hogy 5dikben ilyen semmi gázokkla is jön kerékre
pedig az volt
az volt az első igazán jó krosszmotorom
Dew!

A mai test jól sikerült 1,5 óra motorozás gond nélkül,semmi fulladás,semmi torpanás szóval aránylag jó lett és megint kezdtem élvezni a motorozást! Teszek fel egy házilag milyen vázvédőt lehet készíteni című fotót is
Jaha nyárra is megvan a megoldás házilag :
A mágnes szelepes megoldás nem vált be ( nem nyitja ki eléggé a szelepet mert nyomás is kell
Ez szép
No szerintem akkor kellet volna szétszedned ha megvan a tömítés,
ha Z típusa van akkor nézd meg lámpával a meleg víz csövét szét szokott repedni ( műanyagból van, csere rézre 15 jó bele )
ha még spórolni akarsz akkor most tekerj bele réz hőcserélőt, rákötöd a központira ha fával fűtesz téli meleg víz villany nélkül ( fizum se lesz )
csak yz 450 f az 2011
hát ez gyanci hogy 2011-2 de nem négy50 hanem két50
a kressz esek szerint igy lehet endúrózni egy 450yzf forditott hengerfejes lyamahával...19colos a gumilya netán?
http://youtu.be/ANcyrx3xv2w
ez jo volt igy reggeli kávéhoz..
te gonzó
ez nem új magyar mint amit én irok..ez alig százokon évels és mégis olyan nehezen érthető hogy ...
ennél talán könnyedebb stílusban írok ..remélem
Igen, rémlik ez a szöveg majd megnézem, hány foknál pisil a motor
Jó hajtást!

nekem 7mm magas legömbölyödött bütykű 6day van fent, azért fogom a fejem majd leírom lehet-e haladni vele még ebben a takonyban is
mi lehet már az alapjárati köröddel?
Csörögj rám ha kimész, valahol varacskos disznót fogok játszani majd összeröffenünk
Itt is esett egész éjjel.Most kezd már meleg lenni.Asszem kimegyek én is megnézem hogy mennyire fog a gumi!
Köszi a vetítést!
Haverodéknak nagy gratula nemhiába, ki volt a Mester
Baszod, Viktort is dekódolni kell, de Géza gyereket még úgy se értem
Viktor az egyedi az tuti
Jó reggelt!
Egész éjszaka esett, most is esik
Egész héten erre a napra vártam, erre megint csak korcsolyapálya lesz meg hűtés fentről
Off:

Gárdonyi Géza írt hasonló stílusban-bár a témakör más volt. Látom, hogy ötletért nem kell átmenned a szomszédba, az olvasmányos stílusért, de neked is-meg minden írástudónak tudom ajánlani Gárdonyi Géza, Göre Gábor sorozatát.

http://mek.oszk.hu/05300/05344...

Az előszavát be is másolom.

Itt kezdődik az könyvem
No minekutána, hogy ügön kapdossák az könyvemet, immáron az vakartsa is elfogyott,
aszondi az könyves bótos úr, hogy aszondi ulyra ki köll nyomtatni, mer úgy kél ez a könyv,
mintha mézes kalátsbul vóna sütve.
Mondok hát lám az papunk, hogy potskondiázta az könyvemet, hogy aszondi szamárság és ű
is össze eszkábált valami perdikátziós könyvet, de abbul el nem adott 3-mat se, az én könyvembül
mög lám irmagul is alig maratt hát ebbűl is ki tetszik, hogy pap se ment a ziritsségtűl.
És minekutána sokan kérdözték, hogy ki fia lánya vónék? és eggy úgy is kérdözött hogy ki az
a tsuda okos embör? hát én ugyan errül szólani nem szándékoltam, de mondok ha mán kérik
vagyok én ojan embör, hogy mögér az én jellösségöm is egypár mártás téntát, mivelhogy ijen
biró mint én nem mindön bokorban teröm, ezt lyózanul is elmondhatom. Hát éngöm a
lyóságos Szentisten Lepéndön teremtött ű szent kögyelmiből, a miért aszondom, hogy hálistennek,
noha bal tsillagzat is ragyogott az böltsőm fölött, de azér néköm még asse árt. Mer
észszel okossággal mindön bajbul ki gázol az magyar, mint ebben a könyvemben is kipéldázódik.
És a zén apám a zéidős anyámat vötte feleségül, aki pedig az Tzompó Tsörge falamiábul való,
ügön dicséretön lyelös falamilia és bötsülettel élt, mind a zén születésömig. Isten nyuktassa
őket.
A zén életöm pedig nem közönségösen kezdődött, hanem hogy édös anyám Nagy Kőrösön
lyárt, ott születtem. Mer a zöregapám temetésire mönt oda édös anyám, noha apám nem akarta
elereszteni, és a zasszonyok se lyavallották, de mégis elmönt, mert röttentő nagy szeretettel
szerette a zédösapját.
Most mán a kotsi rázást okolom magam is, hogy az rázott elő, de azis möglöhet, hogy az jó
Isten velem akarta mögvigasztalni az tsalárdot, mer mihánt a temetés mögtörtént, mingyán én
következtem. Ott az beteg ágyba a zöreganyám öszve súg édös anyámmal hogy aszondi szép
az gyermök, kár odaadni az pápistáknak, körösztöltessük az magunk hütire, vagyis kálomistának,
otthon mög majd kimentögetöd magadat, hogy gyönge vót az gyermök, azér köllött
hamar mögkörösztölnünk.
Hát ugyis történt, de mikor hazaérkeztünk édösapám majd szétvetötte az házat mérgibe, oszt
aszondi nem hallottad-e hogy az római anyaszentögyház a zigazi vagyis ögyedül üdvözitő?
Avval se szól se beszél kapi az satyakot, oszt átsilyet Durbintsékhon, aszondi Gyék ken
komám asszony rögvest a paphon. A zis őtözik, vüsznek éngöm az paphon. A pap éppen az
templomba vót, misézött. Édösapám kérdözni akarta, hogy nem baje ha mégögyször mögkörösztöltet?
de addig vakarta a fejit, hogy mikorra szóhon lyuthatott vóna, mán az pap
belefogott az körösztölésbe, aztán mög azt gondóta apám nem bor az gyermök, kétszer is
mögvizelhetik, káposztábul is lám kétszer szödünk az tányérunkra.
Minekokájér fizetött aztán öt pöngő forint bírságot.
Dehát oda se neki. Mer azóta is elgondókottam én sokszor, hogy mondok én minden lyót
duflán kapok mőte élök az jó Istentül. Mert lám a körösztségöt is duflán kaptam, az gyermökejim
is ikrök többnyire, az dörökam is kétszörösen ojan vastag mint más emböré mög az
nyakam.
4
Szöbb gyermököt pedig mint én vótam nem pingált a kőrösi föstő se, tsak az felyem vót nagy,
szinte ódalt húzott, de asse baly, mer sok péznek nagy erszény való.
Mán akkor kitetszött, hogy én biró löszök, mer akkora karaj kinyeret nem övött mög egy
gyermök se mint én. A hasam mán akkor is dombos vót és ritkán szólottam, de okosan. Még a
születésöm után való napokban mögkérdözték a zöreg Szüts Borbálát, a ki efféle javós
asszony, hogy mit mond rúlam az tsizijó? hát aszondi, hogy az okos tsellagzatba születtem, a
mi nagy méltóságot lyelönt és kemény fejü embör lösz belölem. Igy eltanálta a vén boszorkány.
No aztán, hogy akkor mán mög vót a ziskola a faluba hát éngöm is befogtak, álgya mög a
zisten a Zignátz mestör urat az haló porába is, noha nem tsak felülrül verte az felyembe az
bötüket, hanem alulrul is, ami bizony akkor nem tetzött neköm, de lám ha irni olvasni nem
tudnék, soha biró nem löhetött vóna belűlem és a számvetésbe is lyól mögoktatott, ugy hogy
20-szig köréta nélkül is számolok, azon fölül mög körétával palajbászszal tsakugy kiszámolok
én mindönt akár a jedző úr, ritkán ha babbal kukoritzával.
De édös apám nevelésének is sokat köszönhetök, mer el el vitt magával az kotsmába, oszt a
szályamba atta az pélpáját úgy gyönyörködött bennem. Hogy aszondi.
- Hát van-e ijen lyó sora az báró filyának?
Ugy ültem a székön mint valami kis királyfi, hogy mindönki éngöm bámult, még a zöreg
Kálmány tsizmadia is hogy aszondi:
- Ugy köp, mint valami püspök.
Ennél többet pedig előljáró beszédnek nem irok, mert meleg van.__