Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen emlékszem, majd ha minden összejön hozzá alkalom/pénz, akkor kereslek nem olyan égető a dolog, már hozzászoktam, most égetőbb lenne a kuplung lamella szett, van egy olyan érzésem egyszer csak ott állok egy helyen motor forog sebességben, de nem megyek sehova.

Jó versenyzést a hétvégére Zergével helyben megyünk
Jó napot!

Gumi:
6DAY az "Isten", az eddigi gumik közül, ami a "tapadást" illeti ott ahol megyek, kopásállóság nem az igazi, illetve mély laza talajon az alacsony bütyökmagasság miatt kicsit szopóka, de valamit valamiért...
Beszerzés, kaptam Raaaay-től az elsőt vettem valakitől alig használtat 7eFt ért, egyik oldalt még volt él, most SK tól kapott kukázottat raktam fel.
Az első viszont kutyagumi, oldalt ledaráltam róla a bütyköket
Egy trükköt mindegyiken el szoktam követni, megvágom a bütykök tetejét flexel pár mm mélyen, így több lesz az él, jobban terül, jobban tapad, igaz jobban is kopik ha nincs így megvágva(nincs él) akkor vizes szikla és faágakon lehet szopni ezzel is.
Tapasztalat még, hiába forgás irányos, megfordítva is tökéletes

AC10,C02 nem az igazi bár a C02 puha salakban kurva nagyot fogott, de másutt
IRC tököm tudja milyen az jó tartós volt, de nem az igazi, túl kemény a gumi szerkezete és sziklákon szar volt, de büyök sose tört le róla
az meg hogyfelfelé hegyes szögben(90 foknál kissebb za már hegyes!szög) áll ott fent ..az meg maga az élesfeszély.....
eldőlsz comb belsőn..ahol semmi védő nincs ...úgy oda nyomja a lábad hogy a szemedből a könny egyből előkerül...majd a sirásodból kisseb fajta patak keletkezik ...ami persze egyből be is motoroznak majd a többiek
a motorodról annyit.. azóta csak is a te 300as ról beszélünk.
az nagyon zsir.. hogy alattad a nagy bálna alatt.. (én is ekkaora vagyok csak én chápa. hahaha)
hogy alapon megy elfelé..és nem fárad el nem hörög zörög olyan tisztán szépen jár .. hogy le a kalappal....
de ez a védő..ez maga a hányás amiben még sárgarépa sincs
úgy felszívja az avart meg a sarat hogy ihaly...
nézd mega szaliét... na za olyan mint amilyennek kell lennie...takaritható! erős... nem telik meg ganéval a nap végére....

amúgy meg ha neked bevált...
de inkább ne.
jössz úgy is szalihoz a hétvégén.. vedd le az övéről a mintát és akkor lesz egy jó ÉS SZÉP berged is
ferensz.

olyan békítőleg hatol itt a fhórumon mint egy jó dzsakobsz a-roma a reggeli ébredés után..(mondjuk ...én nem kávézom

ha nem isemrnélejk azt hinném bakker egy finom szelid ovatos fazi vagy... itt az is életben viszont pont forditva vagy kötve...
csak mondom ha te iyg őszinte vagy ..amit köszönök is...mondom akkor én is veled...
mikor eljöttél és hajtottunk a banda több felé oszlott..miattad ...
volt pár ember aki azt mondta.. szali másik nagy barátai is...hogy többet ezt az embert..soha nem akarja ...
volt a csoportból másik kettő három aki csak azt akarta ..a nagy arszod miatt hogy a nap végére ugy meg puhuljá hogy meg se tudj szólalni....
volta a másik aki veled utazik sokszor szivesen...
meg voltam én a kivülálló...
nekem ..nekem nincs véleményem a dumád után...csak egy érdekelll.. van e hiszti ha valahol nem jutsz fel..vagy csinálod keményen...még akkor is ha nem megy és csak küzdesz mint disznó a jégen...
na ...mivel sehol nem adtad fel...igazán voolt kis hiszti hogy ne vigyelek olyan helyre ahol meg lehet dögleni(mármint feljáró),de küzdöttél ...nem adtad fel. mikor felértünk és a többi már nyomta hogy ahogy felé menjünk...de te jöttél..és ezért ugymond nó hiszti..és ezáltal én azt mondom..mint közel szupra vezető ...motorozással nincs baj.. és ha nem szólol be hogy szar nyomon megyünk..ami 100év-ben egyszer kétszer előfordult már ...de mondom ritkán ..szóval ha nem mondod azt hogy béna csirra helyeken viszem magunkat ..akkor én is a + oldaladra állok..mint szali.
szóval már ketten nem utálnak itt

most hétvégén is ...aki küzdött aki nem adta el annak ellenére hogy nem sikerült minden flottul és az jöjhet bár mikor ..aki meg feladja..az azzal nem tudok mit kezdeni..annak nem én kelllek vezetőnek...

szóval egy szónak is száz a térgye...

ahogy olvasom...18ass gumiból...mind jó..
de ott van a 19 col....pl nekem ami volt midszoft..110/90-19 az a vizes agajjakon..csúnyán elvérzik.. vizes sziklán ugyszint.. 0,4 bárrólbeszélünk...+kroccpályán leszakadoznak a kanyarbütykei...
ac-10 hát kuytább gumit nem kivánhatnékk senkinek.. de pl faternál a biharban meg bálintnál a bakonyban jó volt.. itt nálunk... leszivja magát az ember...mindenhol...
mc4 az jó...csak kroccon a kanyarbütyök a füvesben nagyon fog ..de 5 óra után szépen leválnak a kanyarbütykök.. de edúróra kiválló
..szalinál viszont fél év 0,3báros muzzal szétfoslott a gumi széle és ugy vontattam vissza a kocsihoz ...
c-16 mitasz 120asban .. örök élet..örök szopással...régebben használtam el pár 110est és azzal meg nem volt baj...valszeg a bütykei kissebbek...nem olyan szélessek
c-18 na az jó volt...és úgy emlékszem birta is..
c-20 pampera azt mondta mitaszból csak ilyen...

kenda azt mondták ..kend a hajadra...k770leszopat a vizes fákon..?
aki idén hyltott velem az tudja.. én nekem az egyel több az viszont bevált...mindenhol.. bárhol.. kivéve a kemény füves részeket.. na ott nem jó lefelé!déván a füves lefelékben 1000szer beelőzött a hátulja...fú az szar volt..oda egy mc 4 kéne...de az kivül hát sárban bütykök nélkül is úgy tol felfelé hogy mindenki csak néz.....a 3dikat használom el...és nagyon jó sárba kifejezetten...
de kivittem egyszer pályázni....és az összes kanyarbütyök berepedezett...persze krosszpályán nincs vele baj.. ott birja mint atom..de a füves gyakorlómon..na ott..vége...
ott eddig csak az mc ötös ami birta...

ugyhogy ami a lényg.. azt látom..18asban full mindegy hogy milyne a gumi..19esben meg nagyon kell vigyázni...
ezért is ruháztam be egy 18as ra.. .és arra most már van 6naposom .
nem rosz végig néztem
DE tudni kell m.o. fele libizsici..
ezzel pedig nincs mit csinálni az egy külön érték rend érték világ, azoknak a tesco kell a cola s macdonalds, talán az idő meg a "kényszer ki nagy úr" változtatna ezen, de minek ? kell a troger nem ? kell a schaufer, meg kell a melós, mi lenne ha mndenki ful extras lenne s ez a baj nem rég 10-15 éve mindenkinek mindene van s volt hitelre s az emberek nem értékelték a spiritualis s a családjuk érzelmi világukat, mindig cska az anyag kellet TV, Hifi, auto. Kérdezem nem fontosabb a lélek az érzelem a barátság ? igaz éhessen ez nehéz dolog meg ennyi reklámmal a TV ben sem könnyü. most a potemixet nyomját meg a hitel reklámokat.... meg a gyilkosági filmeket...
nem inkább a sportott a szeretett kellene a tv ben közvetiteni.. de hat ez nem GASGAS sem motor téma ide nem tartozik. bocs.
Ronis,
a lentiekre a Pireli scorpion Xc 120/100/18 mid soft a legjobb példa illetve olcsoban a ujrafutozott sixdays. tényleg mindenhol jó, s én is ide oda forgatom.
sárban kövön, patakban, hóban, jó. a trükk kemény talajon felfujod 0,8 elöl 0,6-0,7 röl hatul detto ugyan ez, laza talajon, köveken pedig le engeded akár 0,4 - 0,5 s nincs elenfeled. a lényeg a mid/soft kell.
szerelni pedig nagyon konnyu mert puha a gumi szerkezet.
egy hibaja van mivel puha a gumi szerkezet (s nem a butykok) ha idotán mész konnyu kiszakitani s nekem ez szar mert tubiliss el megyek. belsővel nincs hiszti.
jah s menözök felrakom a büszkeségem: 6 honapos a bébi. s igy nez ki, 82 ü.o.
2012 Te300
amiért ilyen erős a blokvédő mert elöszeretettel barmire barmikor bárhogyan rámenrtem ugrani a 4T -s mocimmal de a védő nélkül a 2T az halál lenne a kipuf(rezo) s a hengerfejnek, is igy kellet megoldás hát lásástok lent egy hid szerkezetü alu blokk s rezó védö.
akinek kell csinalok vagy oda adom a sablont, acélból
gartani 40e Ft a sablon ingyen oda adom. de kérem vissza.

a védő durván nagyon erös - 3kg.
mint mondtam Dew ha felküldöd a 10 kilos acélod csinálok neked alubol.
Ronis, első mondatot nem értem
kösz a tanáécsot, megnézem - rakjal fel képet nézzem meg fiam.
én mindig alkottam az életemben. itt a kép az én mocimról (lent) ez kapott már sokat, hid szerkezetü. durván jó. nagyon.
jo a dumad.
senkinek nem szól: én csak megjegyzem addig irok mig pozitiv hangulat van amitn elkezdodik a fikazas lelépek azokrol a helyekről.
mert mindig van egy ember aki eletben vagy othon sikertelen s az adott forumon kihisztizi magat, midenki megmar s durvol. természetesen akinek ingy vegye magára.
eddig minden zsir nincs hiszti.
gumikrol.. személyes tapasztalat...

szerintem sincs olyan hogy tökéletes ... világ legjobb gumija, mindenhol jo és tökéletesen szolgálo ...

ha az ember igazán jol akarná csinálni ezt a sportot akkor lenne otthon mindig vagy 3 kerék szerelve, az éppen aktuális terepviszonyoknak, sziklára, földre ,szárazva, vagy sár-ra, és eszerint változhatna az áttétel is rajtuk...
ez lenne a legjobban gumi és bütyök kimélő megoldás.... de ugye kifasznak van erre felesleges csomo lovéja...

én személy szerint ha lehet szerelek....ahogy megkopik az él forgatok, utána vágok...

olcso gumi beszerző helyben nem vagyok autentikus mivel én ha van lovém egyszerre veszek occso helyen pl okr, jo pár gumit aztán azokat váltogatva elvagyok egy jo darabig...
feri... eléri a rezo védő a rezot.. csak gondoltam szolok ha nem vettétek volna észre....

komolyra forditva ,pár jotanács, mert ahogy elnézem te is bütykölös ember vagy...
a kartervédő lehet alubol, de jofajta AL-MG3, vagy AL-MG4.,

DE hagyjátok a picsába az alut a rezo védő résznél... KUTYAGUMI...csináltam már jopárat, kisérleteztem velük eleget...

a megoldás SAVÁLLO lapos acél anyag 30X5... lapos gömbölyű fejű 8-as acél imbuszal szerelve+önzáros anya.

jahh és a lényeg a felfelé kitámasztásban van, szoval nem kell vele fukarkodni, az enyém középen két helyen, de a két oldalon is fel van támasztva, a hengerfej merevitő lemeznél.. igy 4 -felé van elvive az erő...

nincs mit ..csak neked mert ujj frumozo vagy ,és legalább irsz is ezért csak most csak ma zsiir 6ezer... ...
Én is ugyanezt használom, még ajándékba kaptam, nekem 0,3-nál terül szépen.

Pirelli scorpion 120/100/18 XC mid/soft - tartos nagyon s jól tapad.

A sárban eddig a legjobb gumi amit használtam az IRC M5B.

Magasan a legjobb amit eddig vettem, láttam, hallottam. Mint egy sündisznó.

Olyan magasak a bütykei, hogy a tetejét 3 alkalommal lehet lecsapni, hogy mind a 4 oldala újra éles legyen, ez a megfordításokkal hosszú használhatósági idejűvé teszi.

Bütyöktörésről eddig nem hallottam, pedig a környéken mindenki ezt nyúzta a 450-esken is.

Eddig 14.000.-ft körül volt az ára, amit az importőr brutálisan felemelt 23.000.-Ft fölé.
na hály...
elértem valamit..megent
az az ember szólit arra hogy óvatosabban aki mindenkinek ..full ismeretlenbe is úgy beszólogat... feca...
nyugi...arra figyulj nehogy te is soklegyél valakiknek.. mint mondjuk déván is.. egy jópárszor... és sok jót motorozhatunk még együtt.

nyugi szali zsigerből utál..de ha túl jót akar menni és épp nincs akivel mennyen.. jót szoktunk meni...
de ha van akor meg elfelejt...
de már megszoktam...ezért beszélek hozzá finoman és ékesszóló.

amúgy le a kalappal hogy szpongyorálsz embereket.. hál istennek nekem is van egy szpongyor mecénásom.. köszönöm neki a tegnapi gumizást is .

ha felveszitek a telcsit..akkor ott a racén találkozhatunk...
zsííííííííír
GUMI Lista !
Zsir Feri - Pirelli scorpion 120/100/18 XC mid/soft - 19.000 Ft - tartos nagyon s jól tapad. jó sárban mags bütykök 18mm , puha karkasz - évi 20 db. Saját beszerzés.
Zsir Feri - SixDays Ujra futozott 140/80/18 14.000 Ft - tartos nagyon s jól tapad. jó sárban mags bütykök 18mm , puha karkasz - évi 10 db. GASGAS Ákos beszerzés.
Szaniszló Ferenc: "Kedves cigányok!..." - KÖTELEZŐ!
Kicsit beszélve a gumikról
ha meg kérhetem irnatok ide be picit mindanyian ki kb menyiert kapja ha nem titkos s melyik a kedvenc gumija, mit használ s miért. pl.
Zsir Feri - Pirelli scorpion 120/100/18 XC mid/soft - 19.000 Ft - tartos nagyon s jól tapad. jó sárban mags bütykök 18mm , puha karkasz - évi 20 db.

Cél az lenne ha kierül kinek mi az igénye lehetne egymásnak meg írni, mi hol mennyi, lenne egy fasza kis gumi forrás. lista. ár, tulajdonság. stb stb.
Vik (zarandol), kezdjük azzal én évente amilyen magyar kis rendezvényen megjelenek ott sponzoriba 1 gumit adok spongyoriba, kettö haveroknak is akik valamilyen kimagasló teljesitményt érnek el kapnak gumit, így volt Szalajtós (spongyori), S.K, (Siroki király 1első hely) GASGAS Ákos Istenmezejei verseny első hely, Németh Krisztian (EC 3 hely soskút) sorolhatnám. Én évente olyan 40 pár gumit elfogyasztok, s 10-15 szét osztok.
Nem fényezni akarom magam de tud meg én adok.... s tudni kell ez sem magyar tulajdonság...
persze Dew-nek ugyis igértem kap gumit szoval meg kapja kapsz róla értesitött. is .... fiam..... he he
A másik tegnap eltüntem mert haver én tanácsomra vett 13-s Te300 berget, s haveriba egésznap szögeltük a gépet, venti kapcsolo, alu blokk védő, karbi állitás, futómü tunying, kormany magasitó, stb stb, vagyis egész nap szereltünk. Nem volt idöm itt pofanatani. bocs....
A harmadik: te bolond csoda motoros (zarandol) szerintem te is tudod mindenki tisztel motoros tudasod miatt, meg az a szaftos izzes stilus amiben itt irsz, de amit te durva hangot muvelsz itt szalajtossal szembe meg picit ö is vissza az lerontja a jo image-odat, szoval ha kerhetem ne durvuljatok egymassal,
Igen is kell viccelodni hogy itt meg ott felmesz meg nem, meg beszologatni wazz, de ne zsigerböl gyilkoljatok egymast ha en itt newby (kezdö) forumoskent ezt meg engedhetem itt magamnak szoljak nektek. s nem besértödni... ezen ...
itt egy kep a tegnapi berg s munkamrol. s haverom ...
Csáá,tanácsold a dewedembernek,hogy kétoldalú ragasztóval tegyen egymás tetejére bütyköket
Nem kell nagymotor amíg ezt nem tudja rendesen kezelni
Kösszzzzzzzzzí
déw..remélem a feri nem csak hülyitett ezzel az új futózott 15mm magas bütykű riga szikszdéjz gumival..
feri betartja az adott szavát..ugye zsir?
Szasz
köszi a recepteket a gumához, ezek szerint csak az elsőt csináljam az önmetszössel
A másik problémám is megvan mi csinálja, a karbiban a tűszelep
új állja a helyét
csendes teri.. hol vagy?
kidöglött a fhórum nélküled...