Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hatvanpusztai zsetonok: a bejáratnál lehet beváltani fogyasztásra, zebralovaglásra, harckocsis körbevezetésre. 🤣
Ez még az előtt volt, hogy tudtuk volna mi van ott 😄 Gyakorlatilag megfelel a pokol deffiniciójának a vénusz.
Aki odakerül, az rábaszott.
Az oroszok szondája szállt le kizárólag. Masszív titánból készült, és így is csak 2 percet bírt a felszínen, és vége volt.
az plusz egy rakéta 😅
nameg kurtizán hölgyek(gondolkodós)
Miért tartana évezredekig? Nem a nulláról indulunk. 30éve még valóban sok komplett üzemet kellett volna odavinni hogy fel tudjunk építeni egy technikai civilizációt, de manapság a Starship 100tonnás tervezett kapacitásába össze lehet pakolni minden eszközt ami kell az önfenntartás kiépítéséhez, helyi anyagokból. Néhány 3D nyomtató, cnc gépek, humanoid robotok, napelemek, akkuk, esetleg egy atomreaktor, aztán mehet a buli.
Elvileg 4 honap,de szerintem menne gyorsabban is.

https://pulsarfusion.com/sunbi...
de az nem a szerelme bolygója? 😅
hát mire a kereket újból kitalálnák tuti 😅
na jó hát kellő átgondolással össze lehetne szedni még néhány csoportot. 😅
csak ugye oda mindent vinni kellene
évezredekig tartana mire egy működőképes ipart össze kehetne hozni
szóval ha itt gond lenne akkor ott is az lenne
Azokat a vénuszra kell küldeni, hogy azt hódítsák meg. (400 fokos felszíni hőmérséklet, sűrű széndioxid és kénsav légkör.)
Az is érdekes, volt is ilyen, de nem lenne ugyan az, mint egy földtől függetlenül működőképes kolónia.
Egy globális katasztrófa, vagy háború esetén az is ugyan úgy elpusztulhatna.
Teljes kihalás nem valószínű, de egy madmax világ kifejezetten reális tud lenni, olyankor pedig elég hasznos ha megmaradt az emberiség egy része, a tudást és civilizációt megőrizve, le lehet rövidíteni a helyreállítást, míg ha ez nem lenne akkor kellene pár ezer év hogy újra eljussunk ide.
Kifelejtetted a bankárokat meg az ügyvédeket 😁
a marsi kolónia szerintem faszság
ennyi erővel az óceánok alatt is lehetne építkezni
Szerintem meg ha a világ összes politikusát meg újságíróját kitelepítenék a marsra viszonylag rövid időn belül, hogy ne legyen idejük lemondani(óranézegetős) akkor a többi embernek felesleges lenne a költözés mert hirtelen minden rendbe lenne a földön(meghajlós)
Pont jó is lesz, mert a fájó ízületeimnek jó lesz a Marsi 1/3 gravitáció 😁
Persze tömeges telepesek még jó ideig nem lesznek. Szerintem 2030 környékén (után) fognak menni az első emberek.
Aztán 26 havonta van indítási ablak, ilyen sűrűséggel fognak menni, meg egy darabig vissza is jönni az életben maradtak, de 2-3 turnus után már lesz egy egész élhető kisváros, néhány száz ember számára.

Alapvetően ugye 9 hónap az út oda. Ez elég problémás, a sugárzás miatt is, meg ha tömegeket akarnak odavinni akkor nem lehet ennyi ideig túl nagy zsúfoltság, mint egy repülő turista osztályán.
Ezért Muskék úgy tervezték a Starshipet, hogy durván több üzemanyaggal tudjon elindulni mint ami alapból kell a 9 hónapos transzfer pályához, így elvben 3 hónapra le lehet rövidíteni az utat, amit már jobban ki lehet bírni.

Illetve szerintem ha tömegeket akarnak odavinni akkor kell csinálni egy bazi nagy űrhajót amiben kényelmesen elférnek nagyon sokan. Azt egyszer el kell indítani, és elvben a végtelenségig tud minimális pályakorrekciókkal ingázni a Föld és a Mars között. A fel és leszállás meg lehet kisebb zsúfolt űrhajókkal, mert csak pár órát kell kibírnia az utasoknak, ahogy a repülőn is.
itt szívesen lennék teremőr
szerintem kb 3-5 év amire az első turnus kihal, ha ezt a tudást tovább adják a másodiknak akkor annak lesz kb 10 éve tapasztalatokat gyűjteni
szóval amíg sorba kerülnél már lennél vagy 100 éves akkor meg hova mennél már....
nekem amúgy is fekszik a bozótmíves szakma csak ne tigrisekkel kellen küzdeni 😆
Tuti attól ilyen bölcs 😆
gondolod a vödrös keksznek ez lehet az alapanyaga amit ini eszeget? 😅
Szerintem erről a fajta szénáról van szó...
ilyen alapon én az 5-ik körül 😅
Arra kiváló lenne Ini. Első turnus szerintem nagy része bele fog halni mindenféle kezdeti problémába amire nem számítottak, így ők jó alapot adnak a növénytermesztéshez. Ennél fogva elsőre én kövér, öreg, pecásokat küldenék, akikért nem olyan nagy kár. 😅 A második turnus már ez alapján jóval felkészültebb tud lenni nagyobb túlélési aránnyal, félig meddig működő élettérrel. Szóval én a harmadik turnusba szeretnék menni. 😁
egy túlhevített gázpalack is el tud vinni csomó helyre, ráadásul egyszerre 😂
Nem nem, én már előtte felszállok egy temus rakétában, mondjuk nem tudom hova visz lehet, hogy csak a kékesre, de Ini előtt leszek az biztos! 🧐