Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ki fizette volna a tározók építését és a locsolást?
ismerősnek paprika van az elvan a cseppszalagos öntözéssel, a vejének krumpli mikro szórókkal azt mondja hogy kb 10-12 nap öntözés elfér az átvételi árban de ha 20 fölé megy akkor már mínuszban lesz
szóval baszhatod te az öntözésed.... föleg ha több kilométerre kell a vizet elvinni és fizetni érte
mert ha csatornából öntözöl azért pénzt is kérnek
lehet a földön a víz állandó és szinte semmit se változik
de az ivóvíz ennek töredéke, simán szomjanhalsz az óceán parton hiába van millió köbkilométer víz melletted
szóval attól itt senki se lesz boldogabb ha dubajban esik az eső
Ezért kellett volna országos lefedettségű víztározókat építeni és ezekből locsolni a kiterjesztett csatornahálózaton keresztül. Amit nem értesz a vízkészlet a Föld bolygón állandó. Folyékony, szilárd és gáznemű állapotban. Ezek aránya ami folyamatosan változik. A baj az eloszlás és az időintervallum átalakulása. Szóval ilyen tekintetben Mind1 milyen vízzel mossa a haverod az autóját és mivel locsolják a füvét nem ez a probléma.
van pár hiba az érvelésedben
akit ismerek az csapvízről mossa a kocsit mert a kútvíztől foltos meg fátyolos lesz annyi az ásványianyag benne
haver tesója kertépítő az mondta hogy 5 esetből 4x ahol valami igényesebb öntözés automatika meg többszázezres kert van ott csapvízről megy az öntözés
a putrisok mint te meg én öntöznek csak fúrott kútról
a vízmennyiségről
országos szinten megy le a talajvíz és métereket
plusz sok helyen 100-120 litereket ad a kút aztán kikapcsol a csőbúvár sok esetben fél óra-óra mire ismét elindul valami kisebb mennyiséget felnyom és ismét szünet
nem egy helyen olvastam hogy az ember már akkor boldog kenne ha 100 litert adna a kút óránként
felénk egy vékony pvc kút is kitolt régen 80-120 litert percenként
az 50mm felettiek meg akár 280-320 litereket is felszívtak
most meg mindenki ás lefelé ahol sok víz kell mert annyit esett a szint hogy 2-3 méter mélyre kell letenni a szivattyút
na szóval amit kiszívunk a földből az kurvára nem kerül vissza vissza, csak egy minimális része
ahol régen nem tudtak vetni a belvíz miatt ott nem is kellene vetni, azt ki kellett volna sajátítani és legelőt a helyére plusz a környező földejet is
ahol mindig állt a víz ott meg kimélyíteni és lett volna tó a helyèn
európa vizi padicsoma lehettünk volna peca túrák fotós szafarik stbstb
ehelyett termeljük a kukoricát vegyszerezve és lesz belőle bioüzemanyag.... nagy ötlet
de legalább a termőföldet is elbasszuk....
az árvízről meg annyit hogy nem kellene ártérben építkezni aztàn nem lenne gond....
az a vicc hogy egy szar földön kukoricát termelve kb annyi az éves haszon mint egy horgász tavon a napi haszon.....
de inkább szárítsuk ki az utolsó mélyebb földjeinket is a dréncsövekkel
Fűre te egyébként sem hálózati vizet locsolsz. A kúti víz fogyasztása még nem mérhető. Az a víz amit elhasználunk bármire is az ilyen olyan módon visszajut a környezetbe beszivárgással és elpárolgással. Még az is amit kihugyozól vagy amit felfesz a növény és az oxigén termelés mellett visszajutat felhő képződéshez. Ilyen alapon nincs elpocsêkolt víz. Mindig ugyan annyi áll rendelkezésre. A régiós eloszlással és az ütemezéssel van a baj. Télen hiába lenne napi 50 mm csapadék amikor a vegetációs időszak tavasztól kezdődik. Az eloszlással is az a baj amíg egyes országokban sárlavina tarol el városokat a véget nem érő esőzések miatt addig mi kiszáradunk. Szélsőségek mindig voltak csak most állandósulni látszanak. A fölbolygó egy zárt rendszer amit egy búra vesz körül. Az anyag benne állandó. Legyen az víz vagy homok. Ha 9 helyett 19 millárdan fogunk élni a bolygón ezek az arányok akkor sem fognak változni. Mivel vízből meg szênből vagyunk. Őseink semmit sem baxtak el csak megoldották az akkori problémájukat. Akkor túl sok volt a víz és túl zabolázatlanok voltak a folyók. Ha nem szabályozták volna jó eséllyel ezek a folyók rég elvándoroltak volna már az országból. Az őseink csak saját érdekek mentén alakították át az ország vízrajzát, hogy tudjanak mezőgazdálkodni. 15-20 éve még gyakran nem lehet rámenni az alföldi szántókra a belvíz miatt. Ahol tudták levezették róla a vizet. Vagy a már elültetett vagy elvetett termény rohadt ki a sok víztől. 15-20 éve nem aszálykárról hanem belvíz veszélyről volt tele a sajtó. Ilyen alapon, hogy 200 évvel ezelőtt ezt hogy formálták át saját hasznukra az őseink nem tehetjük őket felelőssé. Akkor a sok víz volt a baj amitől meg kellett szabadulni. A felelősség a mindenkori kormányokon van. Ha időben felismerik a helyzetet egy megfelelő vízgazdálkodàsi rendszer folyamatos kialakításával kevesebb bajunk lenne most. De gyurcsánynak is orbánnak is tiszapetinek is addig terjedt a tudása, hogy politikai haszonszerzés céljából árvizekkor ott parádéztak gumicsizmában a homokzsákok tetején ha jött egy kis árhullám valamelyik folyón és engedték kifelé az országból az értékes vizet. 35 év alatt lehetett volna egész országot lefedő tározó kapacitást és csatorna hálózatot létrehozni és néhány stadion árából ledrénezni a mezőgazdasági területeket. De úgy látszik más fontosabb volt(Kezeit széttáró)
a globális változás az csak egy ok amiért szopóágon van a kárpát medence
a fő ok a nagy folyószabályzó őseink akik a vizes területeink 90% kiszárították
az ország negyede vizes vagy részben vizes terület volt
és ha sok a vízfelület sok a párolgás ha sok a párolgás sok az eső
ez egy fasza rendszer volt és el lett baszva
sajnos véglegesen, mert lehetetlen visszaállítani azt ami volt
szerintem 10 éven belül nagyon nagy baj lesz a vízzel nálunk, most még csak annyiba gond hogy párezer hektár amúgysem szükséges gabonaféle kiszárad az alföld homokosabb részein és nem tudunk fürdeni pár tóban
de közel az az idő amikor már vizet is alig lehet a hálózatba pumpálni
pl van egy csomó hely ahol nem tudják a glóbuszt telinyomni vízzel mert nem adja úgy a kút ahogy fogy
de ha korlátozni akarnák a vízfogyasztást akkor meg az lesz hogy a köcsög tiszások ezt is elbaszták fél éven belül
amúgy én már most bevezetném hogy lakosonként 1 köbméter víz/hónap olcsó a többi meg 10x áron aztán nem a fűre meg a kocsimosásra pazarolják el a vizet
Az a baj, hogy az emberek többsége eddig lát csak mint te.(Kezeit széttáró) Ez egy hosszú távú beruházás a jövőbe aminek az érdemi haszna 10-15 év múlva csúcsosodna. És aki lemarad az kimarad. Talán tovább kéne látni két Debrecen széli tanyaporta erdekeltsegen. A Fancsika 1-2-3 mikor is száradt ki? Hogy is állt a wekeri tó a kínai beruházás előtt? Szóval nem kéne a globális klímaváltozás miatt fogyó vízkészletet a debreceni akkumulátor gyárra kenni. De biztos a velencei tó is miattuk száradt ki meg azért kevés a víz a tiszaba Dunában is. Gondolom a Rajnába is 😆 nem azért mert 5 éve nincs már eső nyáron 😅
még negyvenet szántak rá, amiből jó ha négy lett volna ráforditva. azért pár embernek rendbe volt az élete , amíg a puhos seggében volt a fejük
a puhosnak meg a slepjének biztos nagy kasza volt, meg annak is , aki a szar szíkes földjét eladta a kínaiaknak. a faszt azok eszik meg, akik ott laknak a közelébe, meg azok a debreceniek, akik csak nézik, hogy ki van száradva az összes patak és tó, pedig a haveri cég elégetett hatmilliárdot a vízpótlás első ütemére és még jött volna kettő ütem. bánják is biztos a neres srácok , hogy az a közpénz nem az ő zsebüket húzza majd
Ahhoz nem kell nagy szakértelem(kezeit széttáró) Orbánék legjobb húzása volt. Ha ez végig menne nyugat európa csak tátott szájjal bámulna és nem értené hol baxta el. 10-15 év múlva a fél világnak mi gyártanánk az akkumulátort amíg európa többi része gyerekcipőbe se járna még sem kapacitásban sem technológiában. Addigra éppen egyenértékű lesz a kőolajjal ez a termék. Csak hát a sötét zöld lobby elgáncsolja a kitörési pontunkat. Zé éket is megmarhítják drága termőföldek beáldozásával meg a víz elhasználásával. Az igazság az, hogy van 6 millió hektár termőföldünk ebből esne el néhány ezer. A vizet is úgy kell nézni, hogy annyi víz kell 1 kg kenyér előállításához mint amennyiből legyártanak 10kwos kapacitást akkumlátorból és azt is szürke vízből. De dobjuk el ezt a kincset magunktól majd szívesen felveszi más(kezeit széttáró)
Há' de látod, valakinél felbukkan, a többiek meg ugranak rá. Ez olyan lehet, mint a motorolaj meg a gumiabroncs. Ezen a fronton (sem) soha nem lesz béke.
az már lefutott, most az akkugyár az új gumicsont
Van ennek egy reverze is dakotáéknál. Mindenki csak addig oltásrajngó amíg az oltástól beteg nem lesz és bele nem hal az iparilag tenyésztett méregbe(kezeit széttáró)
Van egy régi Dakota közmondás miszerint mindenki csak addig oltásellenes amíg beteg nem lesz és meg nem hal.
Á, a fotelvirológusok megint beindultak.
az ilyenek mellett elsiklanak, ami nem illik bele az általuk elképzelt világba az minden konteo meg alusipka
amit én linkeltem be még akkoriban hogy egy vírus kutató ember tartott beszédet, ott arról volt szó hogy ezt a vírust már sokkal előtte tesztelgették mielőtt világjárvány lett belőle
akkor is sarlatánnak tartották a kutatóorvost aki évtizedek óta vírusokkal dogozik, mert ugye a háziorvosok a doktorok krémje, ők tudnak mindent is a legjobban 😂
Miért vettük volna fel mikor ezek a vírusok átszaladtak rajtunk mint libán a fos. Az elsőt vettem észre 2 napig fújtam az orrom(Kezeit széttáró) Na ennek okán nem rohantam oltatni magam 😆 Bogyó jött azzal, hogy ez kötelességünk a többi emberrel szemben 😆 Aztán kb. No perc alatt kiderült, hogy aki oltakozott ez egy akkori új szó lett 😁 pont ugyanúgy fertőzte a többit 😅 Már nem tudtak mire hivatkozni, hogy miért is kellett volna oltást felvenni. A legutolsó szakaszba, hogy el lehessen sózni a hiábavaló vakcinákat már az sem számított védetnek aki igazoltan átesett a víruson(szemeit körbeforgató) Azokat is kötelezően oltatni akarták.Az íre a pontot az rakta fel, amikor az 5 év alattiakat akarták kötelezni az oltásra. Kötélen a lábuknál fogva kellene a mai napig felhúzni azokat akik ebben részt vettek. Az ütőeret megvágni szikével de csak egy kicsit, hogy lassan vérezzenek ki ezek a rohadékok. Maradna egy utolsó fél órájuk amíg elkondolkoznának mit tettek az emberiséggel. És te ezeknek tapsolsz. 🤒
Ez azért csak sokkal jobb mintha nekem kellene pénzt kérnem az asszonytól, hogy nőnapra tudják neki virágot venni 😅
Na igen,hát még az milyen ostoba aki nap mint nap kilép az utcára,kockáztatva ezzel hogy elütik.De most komolyan,az influenza oltás mellett is ennyire kampányolsz?Egyébként valaki itt írta,és igaza van.Olyanról még én sem hallottam hogy oltatlanként most azt mondja hogy megbánta hogy nem oltatta be magát,ellenben olyan nagyon sok van aki mára megbánta az oltást.
Szerintem meg az az ostoba, aki elhiszi a TV-nek, hogy meg akarják menteni.
billgeci több mint 20 éve járja a világot és előadásokat tart arról, hogy milyen sokan vagyunk és ez nem jó!
A fehér kultúra nem jó.
A sokszínűség, a népességcsökkentés pedig nagyon fasza.
De most, hirtelen csak minket, fehéreket akart megmenteni.
Ennél primitívebben nem tudtam leírni, de talán így megmarad benned pár szó.
Tegyél magadnak egy szívességet és nyisd ki a szemed, meg fogsz lepődni.
Szerintem meg az az ostoba, aki fiatalember létére elvből, dacból vagy nem tudom milyen okból elutasította a védőoltást, kockáztatva ezzel azt, hogy elpatkol. Mondjuk egy részükkel legalább már nem kell vitatkoznom 🤔
Nem te fasz, hanem én beszélgetek az asszonnyal minden nap 😄 tudom neked ez furcsa, a tied gondolom nem áll szóba veled, csak mikor pénzt kér 😅
Azért mára már kiderült hogy ti több faszságott összehordtatok a coviddal kapcsolatban,kéribarom haveroddal egyetembe.Az meg hogy a halálozási statisztikát emlegeted,azt hittem nem vagy annyira ostoba hogy azt még mindig figyelembe veszed,mert hát azért tényként kezelhető hogy abban az időben mindenki kovidban halt meg.Érdekesség képen,itt a reumatológián már csak azt mondják,"megjöttek a pfizeresek"
Azért mára már kiderült hogy ti több faszságott összehordtatok a coviddal kapcsolatban,kéribarom haveroddal egyetembe.Az meg hogy a halálozási statisztikát emlegeted,azt hittem nem vagy annyira ostoba hogy azt még mindig figyelembe veszed,mert hát azért tényként kezelhető hogy abban az időben mindenki kovidban halt meg.Érdekesség képen,itt a reumatológián már csak azt mondják,"megjöttek a pfizeresek"
De hát te egyáltalán nem vagy okos a témában 😅 Ki mondott itt ilyet? 😅