Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali!
Nem tud vki segiteni motor kivitelben Svájcba vagy a környékére?Olaszország vagy ilyesmi?Ha valaki motorért megy ki olaszba kifele esetleg üres kocsival?Persze nem ingyen gondoltam!Vagy ha vkinek az ismeröse akkor is szoljatok légyszi!Kösz
Pedig jól írtad ! felállnak a fa szálkái/szörei és ha a lakk megszárad , olyan keményé válik hogy szur. Én csináltam butort is és a ruhát is szétkapja- lehet utánna smirglizni
Nekem az olajozás és matt festék jött be a legjobban(pl trikolor aqua) és smirglizni se kell.
Ez a vas kérlek egy régi nagy fakapu kovácsolt zsanérja. Alig bírtam átfúrni! Egy havertól kunyiztam, mert én sem akartam egy m×m-es darabot. Inkább a MÉH telepen keresgélj, vagy gyűjtögetős ismerősnél. A DL már más rendszerű, az ottani tapasztalatok nem jók a GS-hez.
Ami a dobozt tartja, azt is egy ismerőstől szereztem, nagy nehezen, 20×20-as méretben. De ez kisebb doboz, azért volt eccerűbb a lemez. Neked a 42-eshez ez már nagyon nehéz lenne sztem, jobb a 15-ös zártszelvény, amiből a platnin levő lukak alapján hegesztesz egy téglalapot. Ezt pedig vhogy ráapplikálod a tartólemezre. Akár meg is támaszthatod a hátsó lábtartóhoz.
Ja, Blue-é valami aluötvözet, nem vas. Neki azért csavarozgatva van/volt.
na gyorsan visszaolvasok azt megyek is vissza dogozni:-)))
Még 10000000 a munka:-)))))
No Szakik:-)

Ne mondjátok hogy nem hallgatok rátok:-)

Ime...... van vasalás is, és betonkoszorú is:-)
Azért akkora Jani nem vagyok. Akkor inkább megvettem volna a gyalultat...
Esso!

Nézem a képeket a gs doboztartódról. Bluenak is ilyen kazánlemezekkel volt megcsinálva az oldaldoboztartó.

Én most hívtam fel a vasbótot. Azok a nyomorultak, csak 1x1 m -es táblában gondolkodnak. Te honna hajtottál fel ilyen lemezt? Még azon gondolkodom, hogy benézek egy méh telepre. vagy, ha minden kötél szakad, megcsinálom zártszelvényből.

A DL-re hogy csináltad?
Jó van na, aszittem simán kézzel nyomattad.
Ja és nem lakkozom szerintem, bár tudom, hogy nem ártana. Vettem rá kültéri fapácot. az is elég.

Ha meg feláll nekije, hát lesz*rom. Nem járólap lesz, hanem balkonláda. Ha valaki nagyon simogatni akar, fel tudok ajánlani neki mást is.
Csiszolj egyszer nyolc órát a fúrógéppel, majd még egyszer nyolc órát egy 810Wattos szalagcsiszolóval.

Hasonlítsd össze és pont. Én maradok a szalagcsiszolónál.
Vannak olyan fúrógépbe befogható smirglik is, azzal lényegesen eccerűbb a művelet. És nem utolsó sorban gyorsabb is. Az excenteres csiszológép nem ér egy gatyafingot se.

Lakkozásnál pedig az első réteg után a szakemberek át szokták finoman csiszolni mégeccer, mert a lakk felhozza a szálakat. Majdnem azt írtam, hogy felállítja a szőröket!
Értem én Macinak, a vizről is a sőr jut eszébe
Így is van.
És Spa egy város Belgiumban. Ahol finom termálvíz fakad és a wellness "szülőhazája".
No, most ottan sörözni Piet... erre gondolt Maciesze!
A Spa kút, forrás, fűrdőhely, tehát ott viz, gyógyviz van, nem sőr
SPÁLINKÁT el ne felejtsük...c

Szép szavak a "spa" kezdetűek.
Spatent inni Spa-ban, és reggel spaklival összevakarni magam! Ezzzzzigen!
Meg szebb is ha le van csisszantva. Igazából, anyagilag is megszakértve a dolgot, így a nyers deszka 6200 Ft volt, míg ugyan ez gyalultból 15600Ft.

Tehát :

Megtakarítottam:

9400 Ft
-1500Ft csiszolóvászon. Nem kellet volna ennyi. :(
-291Ft Áramdíj

Vagyis:

7609Ft a megtakarítás /8 órával

951,125Ft-os órabérrel csiszoltam.

És a végén egyszerűbb lesz összeraknom, mert az alja 1 darab 20-as deszka, nem pedig 2 db 10-es amit még össze kell erőszakolni.
Akkor kis spakli:-)))

Ez megszívta m:-))))))
Mé már mind megittad?
A lesmirglizés csak azért fontos mert iszonyu mennyiségü festéket tud külömben beinni a fa. A növénynek viszont tök mindegy lesz. Én rétegelt fenyőből csináltam mindenfélét és rájöttem hogy a legjobb átitatni valami olajfélével. Én tecko motorolajat használtam, mert az ocsó és vot itthon. utánna matt festék ill lakkoztam. Lakk esetében ha nincs olajozva a fa, semmire se elég . Viszont a csiszolatlan fa a lakktól durva érdes lett. De szerintem a lakk kell a virágládának.2 év után még semmi bajuk.
Nem tudom, Grétsi tanár urat kéne meginterjúvolni. Én a Spatent szerettem anno , mikor nem lapátot, hanem sörfajtát jelentett.
Benned egy magyartanár veszett el. A Google asszongya a kettő ugyanaz
Nem lehet hogy a spatula a német Spaten= lapát, ásó szóbol ered?
Én ezen a hétvégén lecsiszoltam :

16m, 150-es szőrösdeszkát
8m, 200-as -"-

Ebből lesz nekem 8 méternyi zöld fapáccal lekent gyönyörűséges balkonládám.
A 2-es kép tévedés, a moci elejérőlakartam feltenni, csak a tekkknika megtréfált!

A spatula-spakli témakörhöz: csak annyira ugyanaz a 2, mint a borsó meg a dinnye. Gömbölyű is, zöld is, de azért némi különbség érzékelhető! Az meg egy másik dolog, hogy a szótő hasonló, esetleg közös eredetű, bár az egyik latino, a másik meg sváb.
Mire jó egy esős hétvége!
Az igazat megvallva, én is elgondolkodtam a "pepecselésen"... ha Erik nem szerezte volna be a felnicsíkom, akkor tapicskoltam volna a kiskockákkal.