Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Holnap megy valaki motorozni?
láttunk lefelé jönni Dobogókőröl, mi akkor mentünk felfelé, villogtam meg integettem. sajnos csak 2 előtt nem sokkal tudtunk elindulni.
hogy kitaláltad, h mire gondolok

jah, magyar és papíros, ez nagy vonzerő
Azok papírok nélküli külföldi gépek.............ez meg azért egy kicsit kevesebb lutrit tartalmaz.
Meg leverheted Ádámról ha gáz van vele.
zoli, szerinted megér ez a maya 200-230k-t?

elég sokat láttam belőle a neten 160tól induló árral...
ja és sikerült a meltó megcsípni, úgyhogy kezdhettek gyűjteni erre: link az útvonalra, mert itt van a szomszédban tőlem egy fél órára
jah, nem motorral?

na, akkor 2-3 körül arra gurulok, hátha belétek botlom
hát ha jó idő van valamikor kora du. amikor a legmelegebb van szopi után felnyalábolom a kiszcaládot és megmutatjuk Babókának, hogy milyen amikor levegőt szív és nem kipufogógázt
megtaláltam az ikertesót: http://youtu.be/0oAhecu2ZCo
abszolút egyetértünk...én pl. szoktak reakcióidőnyit adni a köcsögöknek, mikor ávot váltok, hadd lássák, jövök :D

amikor golyó módban megyek, akkor is nyomom, csak akkor vészvillogózom és hasítok át rajtuk...ez persze ritkán van
van, mikor hol ütközünk?:D
Szanom-banom bunomet de egy elozeshez nm szokom hasznalni mindig az indexet (kocsin mindig mindenhol,es le-fel kanyarodaskor motoron is) de egy kocsi kerulese neha tobb ido mit ki be kapcslni az indexet.Es mindig megnezem mi van korolottem kinek nem egyertelmu.
Szanom-banom bunomet de egy elozeshez nm szokom hasznalni mindig az indexet (kocsin mindig mindenhol,es le-fel kanyarodaskor motoron is) de egy kocsi kerulese neha tobb ido mit ki be kapcslni az indexet.Es mindig megnezem mi van korolottem kinek nem egyertelmu.
nálam is elöfordul hogy nem használok indexet
mert nincs kinek jelezni hogy mit akarok

tudom hogy nem szabályos
Autóban használom az indexet, mert ott látom értelmét, motoron csak ritkán.

Általában reflektorral közlekedek nappal, nem hinném, hogy túl sok minden látszódna közvetlenül a fényszóró mellett villogó indexemből szemből. Vannak olyan közlekedési szituációk amik motorral is megkövetelik az index használatát, de lényegesen kevesebb, mint autózás közben.. szerintem. Főleg, hogy nem Pest megyében és Budapesten mozgok motorral mostanában.. mifelénk nem olyan nagy a forgalom, simán lehet "egyedül" közlekedni.. nem mászik itt egymás szájába senki az utakon
utólag hozzáteszem:
- nem feltétlen Neked szántam az egészet, de kikívánkozott a téma miatt
- ha azért írtad, mert kizárólag csak pályázol, akkor pofám lapos
Szerintem nagyonis sokat ér.
Nem kioktatásnak, csak figyelemfelkeltésnek írom:
Nem lehet folyton "előre menekülni", bár a motor egyik legnagyobb előnye a közúti forgalomban szerintem pont ez.
Amikor nem "mindenkit kikerülök" üzemmódban vagyok (bár akkor is), hanem esetleg próbálok kooperatívan részt venni a közlekedésben (ilyen is létezik, még motorral is!), akkor nagyon is számít az index. érdekes, hogy nemcsak a "mindenki mindenki ellen" üzemmód létezik az utakon. Ha az ember elkezd együttműködni, hamarosan ugyanilyen viselkedést kap vissza. Amiben az a furcsa, hogy amikor visszakapom, már nem ugyanaz az autós van velem "szituációban", mint amikor eszerint kezdtem viselkedni. Mégis működik... de kicsit elkanyarodtam a témától.

Autóból nézve is azt mondom, a motoros részéről akár egyetlen indexvillantás elég ahhoz, h tudjam mire készül, és segítsek neki, vagy legalább ne tartsam fel.

Vagy mit szól az az indexnemhasználó motoros, aki előtt elfordulnak balra szintén indexet nem használva? Ha én elvárom a "köcsög autóstól", akkor mi jogon nem indexelnék én magam? Miközben éppen én hágom át egyik szabályt a másik után? Ha már azt szeretném hogy eközben vigyázzanak rám (mi okuk?), akkor legalább minimális információmorzsákat kellene csepegtessek ennek érdekében, szerintem.

Igenis információtartalma van a sárga villogásnak, és az van a legnagyobb veszélyben, aki úgy gondolja, hogy pl "ebben a szituációban most felesleges" - és nem kapcsolja be. Mi van, ha váratlan irányból jön a Kamaz, és neki nem lett volna felesleges?!

Nahát.. :)
Naná.
Ja :D Azt tartanám a hátam mi?
Oké megtudakolom mi merre hány méter.
Az semmibe................a vételárat már nem kéne kifizetni.
Hétfőn valahogy megtudakolom mibe fáj az elhozatal
Ha vasárnap nem veszünk valamit akkor rendben......minden megoldás érdekel...
Na jó adok érte duzzogva 40-et mer ügyes kendácsoló vagyok énis.