De a könyv 10W40-et ír. Nekem volt egy olyan gondom, hogy a 10W40-el pályán (számomra kemény tempónál) alig bírtam fölváltani 2-ből 3-ba. Ez a 20W50-el simán megy. Szerintem túl híg volt, de lehet, hogy hülyeséget mondok.
Az nc-nél mikor írtam a TC-n hogy nem tom mi a nagy ováció tárgya mikor már a puszta adatokból is egy hurka robira tippelek mindenki lehurrogott.
Úgylátszik zseni vagyok és tényleg hurka a cucc.
Elmentem lecserélni a motort, de az nc 700 nagyon kényelmetlen volt, a deauville meg nagyon drága, pedig nagyon kellemesen csalódtam benne minden tekintetben.
Olaj témához annyit tennék, hogy a saját tapasztalatom szerint is a Motul (5100) jobb, mint a Castrol Actevo-ja. Finomabban jár a váltó, könnyebb kapcsolni a sebességet, hamar meg van az üres, stb.
Nekem kicsit sűrűnek tűnik az olaj.
Már a 20w része.Valami olyasmit szoknak mondani hogy lasabban ér a kenendő helyekre az ilyen olaj bár nem is eszi annyira a gép.
Lehet hülyeség.
A könyv 10w-40-et ír elő nem?
Nekem a motorszerelő barátom az R6-ba is azt rakja (20W50) 6 éves motor 90.000 km. szétszedte csak kíváncsiságból, megmért mindent és gyári értéken belül volt bőven. Ezért kérdezem, hogy van-e valami olyan ami az SV-t hamarabb kicsinálja, mint egy sor4-est?
Egyébként sajnos Én sem veszem észre a 10W40 és a 20W50 közötti különbséget. Én papírkutya vagyok, nem használom 10 fok alatt a motort tehát a viszkozitása annyira nem kavarhat be. de ezért kérdezem Sanyit, mert Őt sokat látott és tapasztalt embernek gondolom!
Én is csak most jöttem rá a motulnál. Rögtön megvan az üres ès nagyon könnyen veszi a fokozatokat. Teszteltem több motort a hétvégèn és némelyiknél finomabb volt a hyo váltója, pedig a Hondánál jártam.
D mennyire.Kis eső és 5 perc alatt nem kel bepisslantani hogy a csizma sarka is megteljen nedvekkel.Pillanatok alatt full átázol.
De a jó hír hogy amilyen gyorsan átázol olyan gyorsan ki is száradsz.
Már ha időközben emiatt nem fagysz meg.
No ezt nem tudom! Én Castrol-t használok, most ACTEVO 20W50 van benne, nekem evvel sincs bajom előtte a 10W40 Racsing volt benne, avval sem volt bajom! nem tudom
Egy biztos, én már sok olajat kipróbáltam, Honda gyári, castrol, repsol, stb. Most rászántam magam és motult tettem bele, mert mindenki òdákat zengett róla. Kellemesen csalódtam benne. Csendesebb motor és vaj váltó. Azt hiszem maradok a motul-nál.
Csak szinte teljesen onroad masina