Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mond neki, a boltban impulzuskapcsolót, vagy csengőnyomót kérjen, falon kívülit.
Tudok megoldást, de nem fog tetszeni. Falra feltiplizel egy külső szerelésű nyomógombot, X méter vezetékkel és fali kábelcsatornával elviszed a szerelődobozodig, ott fix fázist és nullát adsz a kisautomatának, onnan a rajz alapján rákötöd a lámpádat és kész.
Hát ez nem olyasmi, amit a Pipi el tud végezni. :D
ez így van(kezeit széttáró) És valami elektromos nyomógombot nem tudnék üzemeltetni a rádióval a kapcsolókon keresztül?Létezik ilyen?
Értem akkor egyszerűbb a helyzet, akkor a vevő elektronikát kell átalakítani, hogy csak addig húzzon a relé ameddig nyomod a gombot.
Ez a baj. A rádiós cucc gombja nyomógomb. A vezérlő kimenete viszont mintha "ragadó gomb" lenne: klikkelsz, bekapcsol, úgy marad. Klikkelsz, lekapcsol, úgy marad.
hát a kapcsolónál mindenképen összevagózom a kapcsolószálat mint már írtam is, de szerintem egyébként se basztatná senki ha simán csak felkapcsolva hagynám a mozgásérzékelős lámpának mert 3 éve vettem meg ezt a lakást azóta nem volt a lámpatestbe izzó én raktam most próbából bele 😅
ez nem sima billenő kapcsoló hanem csengőkapcsoló alapjáraton. Tehát egy kapcsolás után visszaáll az alaphelyzetbe egy rugó visszatolja(kezeit széttáró)
😅
Beszarás mik vannak már(hüledezős)
igen azon úgy marad amíg valamelyik kapcsolóval le nem kapcsolod(kezeit széttáró)
oké milyen alternatív megoldás létezhet ha a kapcsoló szett maradna? Azért lenne jó mert így a kapcsolókat az én tetszésem szerint rakom oda ahol nekem jó. bár igazából ott mindenkinek is jó lenne(kezeit széttáró)
Lehet a rádiós kütxü gombját kellene meghekkelni, hogy ne kapcsoló legyen csak gomb, tehát visszaugorjon. A elektronika tudja kezelni hoszen tudja a felkapcsolast lekapcsolást is. Próbáld ki hogy müködik ha csak 1 mp.-re kapcdolod fel.
értem. (meghajlós) ha bleki nem fog tudni használható ötletet adni akkor még felhívom a villanyos komámat ha annak nincs ötlete erre valamilyen formában akkor marad a te b terved. (kezeit széttáró) Az a félelmem ha lépcsőházi bejárat üvegfelületén nagyon kilát a mozgásérzékelő akkor arra is fel fog gyulladni a lámpa ha csak valaki elsétál a lépcsőház előtt, ha meg kevésbé lát ki akkor meg nem fog felgyulladni akkor sem amikor a delikvens matat a kulcsával a zárat keresve. Sajnos pont ezen az oldalon nincs elektromos bejutási lehetőség mert az a parkoló felőli másik oldalon van. Aki meg az én lakásomba lakik általában nem áll be a parkolóba mert meg tud állni a közvetlen a lépcsőház előtt a bejárat közelében így hülye lenne körbemenni az egész lakótömbön(kezeit széttáró)
Nem. Nyomógomb kell neki.
Mint az ex-Kawasakidon a kürt vagy a START gomb. Nyomod, van áram. Elengeded, nincs áram. Ez kell az automatának. Egy impulzus. Nem folyamatos bemenet.
A rádiós kapcsolódon megnyomod a gombot és ha elengeded, akkor is úgy marad.
Amikor egy lépcsőházban felkapcsolsz egy villanyt ott is egy villanykapcsolóval indítod az időzítőt. Ez végül is ugyan az csak a végrehajtást egy rádiós modul végzi nem?
De ha ezzel az időzítővel nem megy akkor, mivel lehetne megoldani, hogy működjön egy időzített felkapcsolás a rádiós kütyüvel?
oda van írva hogy állítható fényérzékelés..........
az a lényeg ne led izzót tegyél bele hanem sima égőt, ledek nem szeretik ha egy nap fel van kapcsolva 178x
B tervnek akár elfogadható lenne ez is(gondolkodós) Van benne alkonykapcsoló? Mert anélkül megint adtam a szarnak egy pofont(szemeit körbeforgató)
olyan alapon ha más nem csinálja meg én csinálom meg mert érdekem. Sajnos egy lépcsőháznál olyan közöny van, hogy senki nem csinál semmit. Jó néhány lépcsőházban cseréltem már izzót is, mert ha kiég akkor az 10 év múlva is ki van égve. inkább vakoskodnak az ott lakók mint,hogy egy létrát aláhúznának a lámpatestnek azt kicserélnék(kezeit széttáró) Egyszerűen a közös dolgok senkit nem érdekelnek még akkor sem ha a saját komfortjukon javítanának(kezeit széttáró) A közös ház képviselet meg finoman szólva sem ér túl sokat. (kezeit széttáró) kb. úgy kell elképzelni mint egy brüsszeli döntéshozatalt(kezeit széttáró) Ott 10 év alatt sem tudnak arról dönteni, hogy ne csináljanak semmit, lásd az óraállítást(kezeit széttáró)
ha már szakma
ez a legújabb matrix rendszerű áram ellátás
függőleges fuga a fázis, a vízszintes meg a nulla
na ez azért már túlmutat az okj képzéseken 😆
Hiába........csak nem véletlenül kell tanulni minden szakmát
Ezzel a cuccal nem fog menni. Az automata indításához nyomógomb kell, a kapcsoló erre nem alkalmas. Tehát ezekkel a cuccokkal azt a lépcsőházi automatát nem fogod tudni használni.
mégegyszer leírom:
mozgásérzékelős lámpa
pl ilyenből veszel annyi amennyi kell aztán felrakod: https://www.vilagitasok.hu/moz...
ha 5 db kell az sem nagy költség
nem kell baszakodni semmivel sem csak egy fix fázisra rákötni az összeset
a kapcsolónál összekötöd a fázist aztán senki sem fogja lekapcsolni
Tegyél fel egy mozgásérzékelőt és kész is vagy, fázis nulla, kapcsolt fázis 😁 Amúgy milyen alapon
szerelsz közös hálózaton? 🤷‍♂️
A kaja jó volt(meghajlós) a film egy szar ebből meg itt nem értek semmit(kezeit széttáró)
Nos igen lépcsőházi automata mint írtam is mert lépcsőházba szeretném használni 😅
Nos adott egy földszinti lakásom aminek két lépcsőházi bejárata van. Azon a részen ahol az én lakásom bejárata van nincs lépcsőházi világítás. Illetve van 1 világítás aminek van egy on-off kapcsolója ami mind a lépcsőház bejáratához mind az én lakásom ajtajától messze esik.(kezeit széttáró) Nos az a tervem, hogy az on off kapcsolót kiiktatom úgy hogy a kapcsoló szálat a dobozban összevagózom így a plafonon lesz egy fix fázis nullám. A régi lámpatestet ami kb. 50 éve ott van azt leszerelem és kidobom. helyette vettem a fotón is látható kínai eredetű ledes lámpát 2040 lumennel(meghajlós) Nos úgy gondoltam ki, hogy vettem egy vezeték nélküli kapcsoló szettet egy plusz kapcsolóval. Ezek elméletileg rádiósak. Itt nem volt nehéz dolgom, mert elég egyértelmű volt a kiosztás L in L out N in N out. A két kapcsolót rátanítotam összepárosítottam a relével. Ez nagyon faszán működik is. Szóval fel fogom szerelni az új lámpatestet a régi helyére mellé teszek egy szerelő dobozt amibe benne lesz a rádiómodult amit a két kapcsoló függetlenül vezérel. Az egyik kapcsolót ki fogom tenni a lépcsőház bejárati ajtajára, hogy amikor érkezik a paraszt már kívűlről tudja kapcsolni a világítást a lépcsőházban így az ablakos bejárati ajtón keresztül kiszivárgó fénynél beletalál a kulcsával a zárba. A másik kapcsolót meg közvetlenül az én lakásom bejárati ajtaja mellé fogom tenni. Azért cselekszem így, hogy az én albérlőm amikor kilép a lakás ajtajából egy mozdulattal kéztávolságra fel tudja kapcsolni a lépcsőházban a villanyt. Így ki fog találni a folyosón és nem kell botorkálnia. Amikor meg jön haza akkor kintről fel tudja kapcsolni ugyanezt a villanyt. Ha csak az én albérlőm használná ezeket a kapcsolókat semmi baj nem volna, mert az egyik helyen felkapcsolja a másik helyen meg lekapcsolja. De mivel lépcsőházról beszélünk így élek a gyanúperrel, hogy boldogan fogja mindenki használni. nem vagyok irígy típus használja mindenki(meghajlós) Csak, hogy ismerem az embereket és tudom, hogy fel fogják kapcsolni és nem fogják lekapcsolni mert szarni fognak rá(kezei széttáró) Ezért szeretnék egy időzítőt közbeiktatni, aminek az lenne a célja, hogy bárhol kapcsolják fel ne kelljen lekapcsolni, hanem az időzítő kapcsoló kapcsolja le automatikusan. Nos van egy fázisunk akár osztani is tudom, van egy nullánk, van egy kapcsoló relénk, van két kapcsolónk /vezeték nélkül/ meg van egy lépcsőházi időzítő automatánk aminek a specifikációját már ki is kerested. Az lenne a kérdés, hogy miként kössem ebbe a körbe úgy bele az időzítő automatát, hogy funkciójának megfelelően működjön?
Csakhogy legyen motor is.
Belekezdtem a ruszki motoros csatorna egy videojaba.Azonkivul hogy egesz fasza terepes videokat csinalnak,nem kel szenvednem cssk nezni ezek nem csak korbetancoljak a motort hanem mennek vele.Szoval lesz tapasztalat valosan a kinai cuccal,nem csak a hallomas meg prekoncepcio a budos gumipapucs menten.
Viszont nincs orosz tudasom,egy angol automata fordito van,de az se segit.
Ha valakinek van felesleges egy oraja kivonatolhatná.
Egyenlore odaig jutottam a hozzaszolasoknal hogy a csavarok,kerekcsapagyak nem a legjobbak.Es adhatnak felearon.
Meg a legszuro nem jon ki mert a kormanycsillapito utban van.

http://youtu.be/43fnFwEbFRU?si=pPelyNt8RZlFuG3f