Egy ilyen egy huszas. A távirányító darabja 6-8 ezer.
A vezetékes megoldás vagy a wifis-appos, okostelefonról kapcsolható, de még a mozgásérzékelős megfejtés is olcsóbb ennél.
Persze, vegyél hozzá távirányítót is.
A legegyszerűbb az, amit 99,9 %-ban használnak, egy időzítőt meg egy csengőnyomót meg egy kevéés vezeték meg ugyanannyi öntap csatornát. A szerelési segédanyagot nem írom, az alap.
szóval ha jól értelmezem ez lehetne megoldás a "bajomra" Szerencsére mostanában ettől nagyobb bajaim már nem szoktak lenni remélem ez így is marad még 20-25 évig utána már nem érdekel 😅
Azt nem mondtam, csak azt, hogy nekem nem tetszik, ha a fázis marad.
A leírás alapján tényleg nem lesz probléma, de ezek szerint nem is működik. A beszélgetés elején írtam, vett volna egy Sonoffot, aztán a telcsijével kapcsolgatta volna, de írták az E27-es mozgásérzkelős fényforrást is, én láttam is olyant.
igen én is olvastam de jó lehet e arra amire nekem kell ez lenne a kérdés 😅
De mára eldöglök mint a rohadt nád, holnap meg holnap után még bicigliznem kell és nem is kicsi a túraterv. Már, hogy számomra és a 10 éves fiam számára nem az 😅
hát nem 😅 Bevallom ilyennel még nem volt dolgom elsőbálozó vagyok vezeték nélküli technikák is időzítők terén 😅
De volt egy elgondolásom aminek a fele működik is csak nem tudom időzítetté tenni a folyamatot 😅
Nem marad fázis a foglalaton. Összefoglalom, hogy érthető legyen.
Pipi vett egy távirányítós kapcsolót. Emellé vett egy lépcsőházi kisautomatát. Utóbbinak 4 lába van, kettő ebből a fázis és a nulla, a 3. láb a vezérelt kimenet (megszakított/engedélyezett fázis), a 4. láb a nyomógomb (nullára lehúzva kapcsol). Az izzón állandó nulla van és ugye a 3. lábról a feltételes fázis.
Az volt az elgondolása, hogy a távirányítós kapcsolóval sorba köti a lépcsőházi automatát és akkor időzített lesz a lámpa, de ugye az automata nem úgy működik ebben a formában, ahogy remélte.
nálunk a robbanásbiztos helységekbe mint így van kötve(kezeit széttáró)
Van néhány pecóm ahol nullát bont a kapcsoló. Mondjuk ott, hogy miért volt ez divat annó azt nem tudom(kezeit széttáró)
Na, a lépcsőházi automatát meg azzal indítod be, ha a 4. lábra a csengőkapcsoló egy pillanatra nullát ad. Szóval sehogyse jó ez ebben a konfigurációban.
Nehéz úgy elmagyarázni, hogy nem tudom, mi van a somogyis vezérlő dobozban. Valószínű egy öntartó kapcsolás, amit egy tranzisztor bont, de vakon hagy' ne tippelgessek.
azt valószínűleg nem. Bár nekem is van hozzá két kezem mint bárki másnak ha egyszer látom, hogy kell, vagy valaki jól elmagyarázza még az sem biztos, hogy lehetetlen ezt azt átforrasztgatni én is tudok pár nyákot mókoltam már sikerrel(kezeit széttáró) bár akkor ennyi erővel lehet ilyet készakarva is kapni ezek szerint és gondolataim szerint azt is szaré húgyé mint amibe ezek kerültek(kezeit széttáró)
Egy folyosói közbenső vasajtón és egy külső műanyag ajtón nem furkásznék szívem szerint keresztül(kezeit széttáró) épen ezért kerestem volna egyszerű megoldást. Az ini féle ötlet elég egyszerű de a lentebb leírtak miatt annak a hatásfoka csak akkor derül ki ha a helyén van minden(kezeit széttáró) És itt csempefugás fázisos jövőbelátó technikák még nem szaladgálnak az öreg sorházakban 😅
A vezetékes megoldás vagy a wifis-appos, okostelefonról kapcsolható, de még a mozgásérzékelős megfejtés is olcsóbb ennél.