Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kb 15 évig használta, pár évesen vette de az mindig fütyült
nemrég adta el de csak mert totál szét holt rohadva a motorjának semmi baja se volt igaz heti 5-600 km ment csak bele 2 napot ment vele minden héten
Ha már fütyül akkor baja van.
Nekem csökkentett zajú gumim volt az előző, de alig halható a különbség.
Nem mindnek visit a turboja,ini-én valszeg döglődött.
Nyilván ezekkel a furgonokkal a köcsög melósok járnak, azoknak még ez is felesleges luxus, a német prémium járganyokkal meg a bankigazgatók, akiknek a hallása sokkal kifinomultabb és értékesebb 😁
Ha ugy megy akkor egy hoki-fos. 🤣
haver iveco dobozosa szarabb volt, visított a turbó mint állat
párszor voltam vele egyszer erdélyben is de alig vártam az út végét
attól szerintem nincs rosszabb, még a gázautós teszt jumper is jobb volt pedig ott csattogott rendesen a gázvezérlő szelep
Annyit tudok,hogy a tojota furgon nem járt élen ezekben a csöndekben 😆
A régi tömpe orrú benzinesem az még szó-szó, de utána a szívó 2,4-es az horror volt. Egybe volt az egész konzervdoboz válaszfal nélkül ha már 100 al mentél vele a melletted ülővel nem kellett beszélgetni 😅 kb. két évig volt ez meg a lomhasága és hangossága miatt megváltunk egymástól. Az utána következők némileg jobbak voltak de gondolom csak azért mert ott már volt egy szigeteletlen lemez válaszfal az némileg csökkentett valamennyit a zajból persze nem sírom vissza, mert zajos volt az csak az elődhöz képest volt jobb.
A mostani az hozzávetőleg egész jó. Itt már nem lehet hallani ha álló helyzetben jár a motor 130 felett vannak erősebb motor és szélzajok. Szóval ez már sokkal-sokkal jobb mint bármelyik előző típusa. Nyilván nem lehet ezt egy német prémium márkához mérni valószínűleg azzal köszönő viszonyban sincs de már az is valami ha 130 felett a hangod megemelése nélkül tudsz beszélni a melletted üllővel 😅
az asszony kis tojotája ami benzines volt nem volt vészesen zajos persze ezt furgonból átülve mondom. Megint más lenne az összehasonlítási alap ha 50 millás mergából vagy ódiból ülnék át kerülni egyet vele a sóderoson ami nálunk legendásan szar út már 60 éve 😆
gumin is rengeteg múlik
toyotán volt gumicsere aztán azóta egész más hangja lett a kocsinak
nem sokkal hangosabb de olyan surrogós lett
Jó az más, de itt megy a hiszti hogy zajos a Tesla. Valójában inkább az a gondja, hogy túl halk a motor, így hallatszanak azok a zörejek amit korábban a berregés elnyomott 😆Most 200-nál normál hangerővel tudok társalogni az utassal, bár azt elismerem hogy 180 felett már kezd zavaról lenni a szélzaj, tényleg szar autó 🤣
A Toyotam sokkal silányabb volt ebből a szempontból, illetve nyilván az Astra is az olcsó autók közé tartozott.
Kb. valami felsőbb kategóriás Merci, BMW, Audi ahol jobbak ebben.
Teslánál a futómű és a kaszni közötti szilenteket kell inkább cserélni, azok vannak az átlag puhánynak túl keményre hangolva, de én pl. szeretem, hogy úgy megy mint a motorom 😁
... még annyit, nem hiszem, hogy pipi a phon-skálát ismeri 😃 a 3 decibelt meg az átlagember észre se nagyon vesz, 6 decibelt azért már illik. És igen, a német prémiumok tényleg halkabbak mindig is halkabbak voltak mint a japánok akkor még ugye tesla nem volt meg villany se nagyon, A hármas bmw-ben kisebb a gumi zaj, mint a bidében, bár ezt nem tudom mitől van, lehet hogy csak nem fedi el a motor zaj, meg a bidében lényegesen nagyobb és szélesebb kerekek vannak, ezek a peres szarok hangosabban gördülnek.
Már a 90-es években csináltunk ilyeneket mikor még autóhifiztem, ezek a csillapító lemezek már akkor is elérhetők voltak, meg ilyen kerámia jellegű festék is, amit a puci lemezre kellett fújni. Elég drága anyagok voltak ezek akkoriban de tényleg hallható volt... a minőségi autóhifi mindig a zajcsillapítással kezdődött. Sokat lehet fogni az ajtón, azt alkalmazzuk is többször.
Egyébként a bidé már fűlre hallhatóan jóval halkabb volt, mint a tesla y, leglinkább azért választottam ezt.
A beépített dynaudio hifi is jobbnak tűnt úgy ránézésre, valójában nem egy nagy ász, nem jobb, mint a tekláé
(fejét fogó)
ja nem ennyit kell fizetni ininek a hivatalos bontásért szóval szerintem kb. olyan 120 ezrébe fog fájni ha megcsípi az akciót 😅
Még mindig jobban járt az ismerősöd, hogy nem az ő kipufogójába nyomták fel a cuccot, hogy akkor produkáljon valamit hogy legyen mérési eredmény 😁
Van ismerősöm akinek keresték a kipufogót a zöldkártya méréshez 😆
Aztán átdugta a saját kocsijába merthogy olyan nincs hogy nincs semmi érték 😅
Aligha, mert a Leaf-be bontott gyárit tesznek. Ha meg cellákat cserélnek azt nem fogják szétszedni.
én kitartok a terv mellett
időm van, a kocsi úgy sem annyira fontos....mi baj lehet......
Persze.
😆 6dB ez negyed akkora hangerő

De amúgy marhaság is. A hangosnak titulált Teslám eddig a legcsöndesebb autó amiben ültem.
Biztos tudnak a magasan pozicionált németek csendesebbet, csak leszarom mert ez is bőven jó 😆
Mondjuk nem értem. Ha jól tudom a PB gáz az pont a szemét ami jön a rendes gázzal.
De amúgy ez régebben olcsó is volt, csak O1G személyesen megemelte.
Mesélte ismerős hogy megvetették vele a nagy tartályt hogy milyen olcsó fűtés, aztán megemelték az árát.
De kibaszott velük. Szlovákoktól hozatja töredék áron.
Csak villanyt termelni gázmotorral biztos hogy nem éri meg. Ezt a németek úgy csinálják hogy a gázmotor hulladékhőjével fűtik a lakást is, így viszont baromi jó.
Az egész jó ár, én is ennyiért adtam oda a cigónak 😆
És motoroztál? 😅
Soha nem lesz pénzed ilyenre 😆 gyorsabban inflálódik a forint, minthogy 2milla alá csökkenne az ára egy villanynak.