A halogén izzó mindig felkapcsoláskor szokott elszállni, kicsi a hidegellenállása és a nagyobb hirtelen felvett áram kúrja ki, aztán ha sikerül fasza ivet is huznia ez tovább fokozódik. Halogén akkor tart sokáig ha olyan eszköz vezérli ami lágyinditást tesz lehetővé (fényerőszabályzós kapcsolo, vagy a kisfeszültségüeknél elektronikus tarfó)
halogénes e14es izzók voltak a csillárban nálunk amikor már nem lehetet kapni sima 40w izzót
nem sok hónapig bírták, sorban égtek ki, valamiért nem voltak jó konstrukciók
van fali lámpa amiben halogén foglalat nélküli izzó van az bírja már van 15 éve
fene se érti ezeket
a fürdőben ahol örökké kapcsolgatva van ott 2-3 évet bír a led izzó, a nappaliban ahol délutántól megy késő estig az meg már olyan régi hogy nem is tudom mikor vettük lehet már 20 éve
régen fel volt tüntetve mennyi kapcsolást bírnak ki, ezt egy ideje nem írják már
otthoni környezetben kb semmit se számít, de egy lépcsőházban ahol napi 100x felkapcsolják már más a helyzet
hoopsz az ne tetszik(szemeit körbeforgató) ez menne a falra mindenki számára(kezeit széttáró) Egy pöcsömnyi távirányítót még sem tehetek ki a falra nincs ehhez nyomógombos kapcsoló?
tulajdonképen beletekered a foglalatba a másik izzó helyére és felkapcsolva hagyod a kapcsolót(kezeit széttáró)
na ennél már tényleg nincs kényelmesebb. Ezt holnap megrendelem hétfőn elmegy a rendelés keddre itt is lehet(kezeit széttáró) Ha jó akkor marad, ha nem akkor jön a 40 ezres cucc ha az is csődöt mond jön az iniféle 🤣
az majdnem. Könnyebb lenne a falat bontani de azt meg nem lehet mert keresztbe elfoglalja a fém keret a folyosót. műanyag ajtó sem jobb mert pont ott fúrsz ahol a fémtok van.(kezeit széttáró)
távirányítót, azt,hogy kell elképzelni? Tulajdonképen egy kapcsoló? Okostelefonnal nem fog piszmogni senki a bejáratnál megnyom egy gombot és nem kell a retikülből vagy a farmer hátsó zsebéből kotorászgatni a szar telefonját. Ráadásul utálom is. 10 évtől felfelé már azon veszik a levegőt az emberek. Nem tudok egy mozifilmet megnézni, hogy a vásznon is ne azt a szart nyomkodnák nem is értem, én hogy a faszba éltem meg az 50 évet nélküle 😅 Na mindegy két kapcsoló 16 vezérlő 20, plusz posta szóval 40 max. ennél több elmegy a családra egy szombat délután ez meg évekig szolgálná a jól fizető "alkalmazottamat" 😅 Ha jobban belegondolunk tulajdon képen úgy is az fizeti ki aki ott lakik 😆
🤣 ezt becsavarom a foglalatba és kész?
Na ettől tényleg nincs egyszerűbb. Ezt próbából megrendelem még mindig neki tudom adni a kölyöknek ha nem válik be 😅
pont vezetékelni meg kábelcsatornázgatni nem akarok mert ahhoz át kellene fúrni az acél ajtót, meg egy műanyag ajtót és egyszerű megoldást keresek. Bár amit itt eddig leírogattam ennek az energiának a töredékéből már rég felszereltem volna az ini féle "B" tervet 😅
nem sok hónapig bírták, sorban égtek ki, valamiért nem voltak jó konstrukciók
van fali lámpa amiben halogén foglalat nélküli izzó van az bírja már van 15 éve
fene se érti ezeket
a fürdőben ahol örökké kapcsolgatva van ott 2-3 évet bír a led izzó, a nappaliban ahol délutántól megy késő estig az meg már olyan régi hogy nem is tudom mikor vettük lehet már 20 éve
Villanyszerelő képzésbe fogtatok OKJ szinten?
otthoni környezetben kb semmit se számít, de egy lépcsőházban ahol napi 100x felkapcsolják már más a helyzet
na ennél már tényleg nincs kényelmesebb. Ezt holnap megrendelem hétfőn elmegy a rendelés keddre itt is lehet(kezeit széttáró) Ha jó akkor marad, ha nem akkor jön a 40 ezres cucc ha az is csődöt mond jön az iniféle 🤣
A rokon ezt használja (ha nem is pont ezt a típust) már egy ideje az udvaron.
Na ettől tényleg nincs egyszerűbb. Ezt próbából megrendelem még mindig neki tudom adni a kölyöknek ha nem válik be 😅