Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én mentem ma de biciklivel
ha lenne motorom tuti megyek mert kurva jó idő van, melegítőfelső+mellény amit kigomboltam 200 méter után olyan fasza idő van
azon agyalok a lidl csavarbehajtó motorját rá kellene fabrikálni a bringára, úgy se használom semmire se
Mar mondtam oktoberben kivonattam,marcius 15 ig semmit nem fizetek,majd marcius-oktober kozti reszt fizetem az 6 honap,utana megnezem akkor ki lesz a legjobb.
Ennyi.Most kurvara nem aktualis.Hideg is van.
Te mente ma?
Na ezt irtam én is
Egy tizest mé nem ér meg? A kötelező amugy se a te biztosításod. Én minden évben váltok mindent ha már 2000től több az eltérés. Legfeljebb a köbe szintűeket hagyom ki.
Az alfa most a nagyobb biztosítók kőzé tartozik, nagyjából jó ajánlatokkal sok esetben. Aegon volt előtte
az alfa az állami biztosító sokadik neve meg gondolom sokadik kézen is van
ha az áb-ra nem emlékszel utána aegon volt sokáig
kötelezőnél kb tökmindegy milyen cég.....nem neked kell velük küzdeni
én 2 házban szereltem villanyt kompletten, egyikben segéd voltam a másikban meg a mester, vagyis haverral ketten voltunk a mesterek, mert egyikőnk se csinált még ilyet előtte
amúgy az szörnyen sokáig tartott mert kb 10 alkalomból 9x annyi volt a szerelés hogy nézegettük egy ideig és inkább elmentünk pecázni
csak amikor már nagyon lármás volt a felesége akkor kezdtünk neki intenzíven dolgozni, ekkor már legalább 5 alkalomból 2x is csináltunk valamit
amúgy kurva nagy szopás volt az egész mert akárhol kezdtél vésni mindenhol nagy felületen jött le a malter, a vége az lett hogy a mennyezet 100% a falak 80% le lett verve teljesen
amúgy az még mindig úgy van ahogy hajdanán megterveztük és kiviteleztük, eltelt kb 30 év és még mindig hibátlan
de nem ez a lényeg még mindig
hanem az hogy nincs a népnek annyi pénze hogy kifizesse a mestert és gányol, még az is aki nem ért hozzá annyira se hogy utána nézzen/kérdezzen
aztán ilyenek csinálják azt hogy 2x0,75ös vezetéket vésnek a falba a mosógéphez meg a mikróhoz
A kotelezom most 25708.-
Biztositas.hu adatok szerint egy Alfa biztosito van ami 15000.- de azt tudja fene milyen. Az utana kovetkezok:
Nem tul draga,bar majd meglatom az oktober 15 elotti valtaskor.
K und H.
Szar a biztosításod
Mer hogy kurva erős lenne az kizárt....
Kb 25e gyott vissza.
Mer motoroztal?
Szóval csak a szád jár megint.
Majd egyszer gyere el velem villanyt szerelni, aztán rájössz miért kerül annyiba. Durván nagyobb meló mint azt gondolni szokták. Aztán mégis a szobafestő nagyobb pénzt akaszt le kis pacsmagolásra 8 általánossal, mert az látványosabb, és azt boldogan fizetik az emberek.

Viszont a villanyszerelést egyszer kell rendesen megcsinálni, aztán 40 évig nincs vele költség. Annyi idő alatt meg azért lehetne félre tenni. Csak ugye eleve a gányolással indult, már annak idején is, meg azóta is folyamatosan, és az a meglepő, ha szakszerű szerelést látok.
Tele vagy problémákkal. Vizsgáztasd le, az is csak drágább lesz meg ne vonasd mer lófaszt spórolsz.
Na,megint mindenhez IS szakertes?
Motorozzatok,jo ido van. 🤣
Nekem ki van vonva,nincs muszakija,es nincs mellettem,kar belekezdeni hogy en motorozzak. 🤣
Minden ki előtt ott a lehetőség, hogy maszek valami legyen. Nem baj ha maszek pék, mert majd a maszek pékség 20 ezres munkadíjából könnyen kifizeti az autószerelő 20 ezres munkadíját.
ne az a lényeg mennyi marad a szerviznek
hanem az hogy egy biszbasz csere elviszi a heti béred java részét, és emiatt nekiáll otthon szerelgetni az is aki kurvára nem ért semmihez
legyen az fékbetét csere vagy éppen villanyszerelés vagy bármi
és
ha visszamegyünk 20 évet nem volt ekkora különbség akkor én se baszakodtam már itthon a kocsival pedig minden megvan hozzá, haver vitte reggel este hozta közben meg megcsináltak rajta amit kellett nem is nagy pénzért
az a lényeg, hogy az arányok kurvára elmentek
de nézhetünk akár egy lakás festést is, anyag ár 50 ezer aztán városban nem fér bele egy millába az akció
Amit leírsz, azzal egyet lehet érteni, de sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy ha én nem gondolkodom előre, akkor helyettem senki nem fog. A SAJÁT, jól felfogott érdekem az, hogy amikor biztonságról beszélünk, inkább többet, mint kevesebbet.
Mellém ugyan nem vettek fel senkit, mert én ellátom a feladatom, és nem azon idegeskedek és hisztizek, hogy lesz-e pluszban 0,028% kiadásom, pláne, amit a kuncsaft fizet amúgy is.
Ebbe kár belemenni.........párszor már ki lett elemezve itt is, aki nem akarja ugyse érti meg.
És volt rá példa nyugdijas vállalkozót hivott 3 égő cseréjére mert nincs aki megcsinálja. Én is mondtam, mé nem szól a szomszédnak....
Ezt is megértem. De bármelyik szakember órabére annyi mint egy napi szarhelyen dolgozó napibére. És ezt még külön kategóriákba lehetne sorolni, mert én is mondhatnám hogy az ács napi munkabérére két napot kell dolgoznom, a vizesére másfelet, a festő szintén. Ugyhogy ez nem feltétlen kifogás, csak szarul esik. És sok esetben még csak jobb se lesz az elvégzett munka. Ezt is látom.
Azért egy szervizt üzemeltetni nagyon nem olcsó.
Amit ott kifizet az ember az nem nyereség! Töredéke marad....
Csak egy órára oszd le a helyet, villanyt, szerszámokat és gépeket, dolgozó bérét, adókat és akkor kellene maradnia haszonnak is.
szeintem kurva sok ember nem szerelgetne ha nem egy napi munkabére lenne egy villanymester órabére.....
és most ne menjünk abba bele miért annyi a villanymester órabére, hanem csak simán a tényekbe hogy ha van valami villanyszerelés a házban akkor lassan odakerülünk hogy abban a hónapban nem nagyon kell enni
de ez igaz a gázszerelésre is meg nagyjából mindenre is

kocsik terén is ugyanez van, egy szaros olajcsere 20 ezer munkadítól indul, aztán nem kell azon csodálkozni ha otthon csereberélik mindenfelé szétfolyatva kukába kiöntözgetve az olajat
ismerősnek a kocsiján 70 ezer volt egy termosztát csere amiből a termosztát (bárdinál teli áron) 35 volt
máshonnam rendelve egy huszas se lett volna a termosztát postával együtt gondolom a szerviz is ilyen áron kapta a bárditól
Hidd el, nagyon sokat lenditene a kialakult helyzeten ha nem pipi félék szerelgetnének, főleg nem közösségi területeken, illetve nem okj papirral kötözgetnének betáp területeket. Mert mondjuk akkor nem fordulna elő amivel mostanában sűrűbben találkozok, hogy a védővezető lebeg valamilyen potenciálon, mert a szaki aki hozzányulhat egy villanyóra itáni dobozboz az addig jutott higy szinre szint és igy kimaradt a nulla védővezető átkötés. Ezáltal egyetlen dugalj készülék se volt védett egy abc boltban pl. Vagy nem tudnak normálisan bekőtni egy AVK-t. Engem ez a helyzet nyugtatna meg, nem pedig a szabályokra másik szabályokat huzni mert ugy gondolom az a legjobb. Aztán más meg máshogy fogja gondolni. Na pont ezeket a másként gondolkodókat igyekszik kiiktatni az előírások, szabványok, rendeletek összessége.
Nagyon nehéz lehet azoknak akikkel együtt dolgozol. Nem gondolkodtál még el azon, miért nem marad meg senki akit felvesznek melléd, hogy el tudj menni szabadságra?